Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

castor 

všechny recenze uživatele

Williama Wallace odkrouhnou hned z úvodu, srovnání s nostalgickou peckou Mela Gibsona se pochopitelně nabízí, nicméně tahle novinka se nesnaží hrát na mainstreamovou notu. A vlastně obecně k látce nepřistupuje vůbec zle. Je komornější a asi určitě daleko víc odpovídá historickým souvislostem. Přesto (a rozhodně nebudu sám) na Statečné srdce nedám dopustit. David Mackenzie se velkého tématu nezalekl, na kukuč médi Chrise Pinea si také zvykneme, a tak nějak nečekaně rychle se necháme zlákat do bahnitých měst a opevnění plných intrik, které obklopuje kouzelná skotská krajina. Právě Skotsko je na kolenou, lord Robert Bruce se staví do čela nového odboje proti anglické nadvládě, a zatímco Wallace naporcovali, on se po nelehkých bojích stal skotským králem. Vady na kráse to má, atmosféru, slušné herce i syrovost ale zrovna tak. A to se počítá. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nepřímé pokračování Gibsonova Statečného srdce. Nehledejte v tom epičnost, emoce a sílu Melova opusu. Outlaw King je pomalu odsýpající řezničina která sází hlavně na téma, aby přilákala co nejvíc diváků. Zatím jednoznačně ale nejlepší film od Netflixu, který pomalu vystrkuje růžky. Co filmu chybí v herecký výkonech a napětí, to nahrazuje brutálním násilím, při kterém sem občas odvracel zrak a to že sakra něco vydržím. Povedené historické béčko, nic víc, nic míň. 70%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný historický kousek s jednou povedenější bitvou, která ale v nejlepším skončí. Výborná kamera, úderná i něžná hudba, slušivé kostýmy a standardní herecké výkony. Dvě třetiny filmu by se daly zvládnout na divadelních prknech, jelikož se jen mluví, mluví a mluví. Nijak šokující gore nezachrání ani jedno rychlé vyvržení, zbytek jsou pytlíky s červenou barvou na tělech komparzistů. Ani osamocené podříznutí si fanoušek drsných bitek neužije naplno. Krásy Skotska ukázal již jiný film, o velkolepých bitvách nemluvě. Jistě, nelze srovnávat se Statečným srdcem (i když se tvůrci hodně snažili, aby to divák dělal), jelikož to je zcela jiný level. Čekal jsem tedy něco úplně jiného, než televizní přepis známého příběhu. Někomu to ale může stačit. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr mi už dost chyběl, takže jsem si historické drama Outlaw King (i přes pár ne úplně povedených věcí) nakonec docela hodně užil. Chris Pine by mohl být možná trošku… jaksi aktivnější, na druhou stranu jeho chybějící emoce tu dost vyrovnává překvapivě zajímavá postava Aarona Taylora-Johnsona a hodně dobrá Florence Pugh. Kvůli nim na to však stejně asi nikdo koukat nebude, takže důležitější je, že David Mackenzie dovedl skvěle vytvořit atmosféru toho ošklivého středověku, ve kterém byste fakt nechtěli žít. Všude je bahno, zima, pořád prší, všichni jsou špinaví a umírá se tu za pochodu. Hraje se tu navíc na realitu (nebo skoro realitu), takže bitvy jsou patřičně drsné, ale ne přehnaně explicitní a nikdy jsem neměl pocit, že násilí je tu samoúčelné. Závěrečný střet dvou armád je navíc opravdu lahůdková podívaná a je škoda, že si ji nemůžeme vychutnat v kině. Na výsledku je však bohužel vidět, že se muselo hodně stříhat a třeba celá prostřední třetina nebo „robinhoodovská“ pasáž by si zasloužila trochu víc prostoru. Celkově je to povedená historická řež, na kterou se dobře kouká a jakých je v posledních letech povážlivě málo. Takže za mě spokojenost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci Tv film. A mozno je aj dobre, ze to neslo do kin. Citit totiz, ze moj oblubenec David Mackenzie (3 jeho filmy milujem) je stale este iba festivalovy reziser a velkofilmovu vizualitu a pracu s emociami nema tak premakanu ako napr. Gibson a hlavne Ridley. Pri domacej projekcii teda neposobi chudobne a celu tuto sviznu, drsnu a posobivu jazdu som si dokazal velmi uzit. Jedina skoda nevyraznej hudby. Postavy ma bavili vsetky do jedneho, pribeh je dostatocne nosny a atmofera funguje vo svojej spinavosti vyborne. Chybaju mi podobne filmy. Silnych 8/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • První verze fillmu měla přibližně 4 hodiny. (freelex)
  • Ve skutečnosti se bitva u Loudoun Hill odehrávala zhruba dva měsíce před smrtí Edwarda I. (KM Phoenix)
  • Rostlina, kterou Robert (Chris Pine) dává své ženě Elizabeth (Florence Pugh) při jejich milostných hrátkách a při znovushledání na konci filmu, je skotský bodlák. Je to národní květina Skotska, kdy Anglie má růži a Irsko jetel. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama