Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V posledních měsících války nachází mladý svobodník Willi Herold na útěku kapitánskou uniformu. Bez přemýšlení na sebe bere šaty vysoké šarže i roli s nimi spojenou. Brzy se kolem něj začínají sbírat vojáci rozptýlení po okolí - vděční, že nachází někoho, kdo jim bude velet. V obavách z prozrazení vklouzává Herold do role bezskrupulózního kapitána a propadá rauši z moci. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD NEOBELSTÍŠ SMRT, OBELSTÍ PAK ONA TEBE…“ /// Komorní, dramatickej, černobílej úvod, pokračuje komorním, dramatickým černobílým příběhem o tom, jak se dezertující voják kapitánem stal. Německo, pár dní před koncem války a život za „frontou“. Všude samej zběh, civilisti žijící ve strachu… a postupně se z toho stává silná (jako fakt silná!) tragikomedie. Silná pro to, že to k smíchu moc není. Za povšimnutí stojí nejen místy nechutně nelidskej příběh, kde bujarý veselý střídá krveprolití, ale hlavně herecký výkony (takovej Max Hubacher by to někam mohl dotáhnout…). Jednoduchý gesta a mimika často mluví za všechno. Tenhle film je pro Němce určitě větší tragikomedie, než Ztratili jsme Stalina. A režisér Robert Schwentke překročil svůj stín! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se ukázat uprchlíkům, jak Němci umí čistit tábor plnej uprchlíků. 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, ktorý ale vzhľadom na okolnosti nebol až tak prekvapivý, spracovaný celkom netradičnou formou. Čiernobiely obraz ešte prehlboval dej a vtedajšiu dobu. Príbeh krásne zobrazuje psychológiu postáv a skryté pohnútky osôb, ktoré sa dostávajú na povrch po nečakanom nadobudnutí moci, čo je stále aktuálne aj v dnešnej dobe. Okrem toho sa film môže popýšiť aj hereckými výkonmi na veľmi slušnej úrovni. 7,6/10. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Bylo o tom mnoho popsáno a byl uskutečněn i pokus s nějakými studenty, tuším. Když dáte jinak bezúhonnému a normálnímu člověku neomezenou moc a řeknete mu, že si se svěřenými vězni může dělat co chce, stane se z něj kruté zvíře. Ten pokus museli předčasně ukončit, protože "bachaři" své "vězně" neskutečně týrali. Herlod to měl vlastně jednoduché. Stačilo se převléci do kapitánské uniformy, zaštítit se Hitlerovým přímým rozkazem a už mu téměř všichni zobali z ruky a plnili všechny jeho rozkazy. Ten závěr, kdy kapitán se svými zabijáky vjíždí do města se moc nepovedl (ikdyž leccos hezkého v hotelovém pokoji bylo k vidění), přesto dávám za pět, protože jinak to je velmi silný film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Režisér RED, R.I.P.D. alebo pokračovaní Rezistencie sa pokúsil o art a nedopadlo to najlepšie. Kruto nevyužitý potenciál a obrovský bordel. Mohla to byť strhujúca štúdia charakteru, veľmi (ale fakt, že veľmi, veľmi) čierna komédia alebo napínavý thriller s obrovským presahom. Takto je to zlepenec štýlovo nesúrodých scén rozprávajúcich fascinujúci a strašideľný príbeh. Veľmi rád by som to videl v rukách niekoho šikovnejšieho. 5/10 ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Geniálně natočený film o jednom svobodníkovi jménem Herold,který najde důstojnickou uniformu v opuštěném autě a probudí v sobě to horší JÁ o kterém neměl ani tušení.Po tom co si díky novému ošacení začne hrát na kapitána se k němu připojí několik dalších vojáků a spolu masakrují přesně stejné typy lidí jako byli oni sami.Chladnokrevnost je tu vidět na každém rohu a otázkou je zda byl Herold takový hajzl od přírody a nebo zda ho k tomu donutily okolnosti blížícího se konce vyčerpaného Wehrmachtu.Jeho jednání to neomlouvá a právem byl se svými kumpány po válce odsouzen a popraven.Příběhově ta známá byrokratická německá preciznost kontrolovat každého podezřelého dostává trhliny asi stejně jako v dramatu Von Ryanův Expres(1965).Jinak je to velmi povedené a hlavně neokoukaný děj i herci. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (Duoscop)
  • Lebka na helmě jednoho z fallschirmjägerů se neužívala v německé armádě (WL), ale byly jí označeny helmy finských vojáků ve druhé světové válce během rusko-finské války v letech 1940–1944. (SsgtJira)
  • Flak, který se ve filmu objeví a později ho skupina zapojí za auto, je 2 cm Flak 30/38/Flakvierling. (ArthasKarfa)

Související novinky

DAS FILMFEST zve na filmové hody

DAS FILMFEST zve na filmové hody

15.10.2018

3 země – 4 kina – 5 sekcí – 9 hostů – 34 celovečerních snímků a další tři bloky krátkých filmů. Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST si letos pro všechny filmové fanoušky přichystal skutečné… (více)

Reklama

Reklama