Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 1

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (571)

malylada 

všechny recenze uživatele

Další z řad filmů s Orwellovskou tématikou o špehující společnosti. Watson ukazuje, jak je skvěla herečka současnosti a celý film si urvala pro sebe. Nikdo z vedlejších postav nedostal skoro žádný prostor, jakákoli snaha o drama mezi postavami se míjí účinkem a především oba chlapečtí hrdinové zůstali zcela nevyužiti. Je zde otevřeno plno zajímavých témat, nápadů, které dokáži děsit a v průběhu jsem si říkal, zda si nezruším facebook,či instagram. Bohužel argumenty, vize, kolem kterých se film točí, jsou tak banálně hloupě odůvodňovány a předhazovány, že film působil jako pohádka na dobrou noc. Logických much je prostě příliš a člověka to začne po čase iritovat. Vůbec se nepodařilo navodit napětí, budování thrilleru a místo postupného odhalovaní konspirační zápletky, zůstalo jen u rychlého zakončení pointou, kterou by vydedukovalo i dítě ve školce.......5/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po povrchu klouzající film nenadchne kromě námětu ničím. Kdyby Eggers našel více odvahy a pustil se do boje proti zneužívání moderních technologií s větším elánem, mohlo se jednat i o burcující snímek. Takto si Hanks pouze vyzkoušel jakousi parafrázi Jobse. Zda tvůrci skutečně mířili i na ideál amerického snu, jenž se jim díky hlavní hrdince podařilo řádně dehonestovat, není úplně jisté. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po takovym mizernym hodnoceni tady jsem nic moc necekal, takze ve vysledku jsem byl docela mile prekvapenej. Hlavni problem je ten, ze film vlastne nema zadnej dej nebo vyvoj postav, je to jen slepenec nekolika scen, ktery chtej ukazat, kam speje soucasnej svet. Ale ono to vlastne i vcelku staci, celej Circle je jak mix myslenky Facebooku a Applu, dohnanej krapet do extremu, ale rozhodne nepusobici nejak nerealne nebo vzdalene v budoucnosti. No a tech par silnejch scen je misty i docela mrazivejch. Na druhou stranu, par jich pro me, jakozto cloveka, co ma nakoukanou haldu keynote Appleu za poslednich x let bylo spis usmevnejch. Nicmene i pres absenci vyraznejsiho deje si film dokaze udrzet uchazejici tempo. Co se tyce hercu, Hanks je sympatickej, jeho posledni hlaska nema chybu, ale co si budem povidat, tu pidi roli mohli dat v podstate komukoliv. Emma je sice sympaticka, mozna i civilni a slusi ji to, ale o nejakym velkym herectvi se mluvit neda, coz asi ale ani nikdo necekal. Takze celkove se mi to vlastne docela i libilo, ale vic nez 3* to neda. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hnusná realita a blízká budoucnost. A najdou se i tací, kdo to oslavují. Na filmu se mi líbilo, jak snadno lze zmanipulovat davy, aby buď tupě tleskaly a adorovaly svini, která jim bere svobodu nebo jak na výzvu zfanatizovaní blbci (a že jich mezi námi je dost) honili toho nebohého Mercera až ho zabili. Jediná jakž takž rozumná tam byla starší generace, která dokázala říct včas stop. Otázkou je, zda až někdo tuhle zrůdnost začne realizovat, jí to bude co platné. Takže žádný odpad, tento film je celkem poučný. Ale znovu ho vidět nechci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vymyšlené to není vůbec špatně a výborně to reflektuje dnešní dobu, kdy je každý posedlý tím být on-line. Jenže to je jediná devíza filmu, ačkoliv uznávám, že silná, protože místy z toho jde mráz. Nicméně od filmu, který se vydává za thriller, čekám odpovídající atmosféru a nějakou temnější zápletku. To tady absolutně chybí. Film neobstojí ani jako drama, což byl vlastně jeho největší potenciál. Navíc vůbec nijak negraduje. Všechno je prostě sluníčkové, pak najednou buch, otočka a konec. Nějaké semínko pochybnosti, které by v hlavní hrdince klíčilo tady de facto neexistuje. No a herecky taky žádná sláva. Emma Watson se sice snaží, ale ten její přerod z vesnické šmucky v důležitou tvář společnosti je nedůvěryhodný. A nezáří ani Hanks, takže asi nejvýraznější je Karen Gillan ve vedlejší roli a Bill Paxton, pro nějž byl jeho part víc než symbolický. 50% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme sú premietané skutočné zábery z rôznych nepokojov, konkrétne z moslimských krajín a Ukrajiny. (Jumar)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. 4. 2017 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama