Reklama

Reklama

Epizody(3)

"Tut" odhaluje životní příběh egyptského faraona Tutanchámona (Avan Jogia), jednoho z nejproslulejších vládců v historii lidstva, a jeho nejbližšího rádce (Ben Kingsley). Tento ambiciózní a mimořádně napínavý seriál líčí cestu, po níž Tut kráčí k moci, a jeho zápas o to, aby Egypt dovedl ke slávě, zatímco je obklopen rádci, přáteli a milenkami, kterým nejde o nic jiného, než aby uhájili své vlastní sobecké zájmy. "Tut" otvírá okno do fascinujícího světa plného srdceryvných romancí, tuhých bitev, politických intrik, konspirace, žárlivosti a četných vražd, čímž nám dokazuje, že doba slavného faraona se od našich časů příliš nelišila a že vláda tohoto nejmladšího egyptského panovníka bude navěky vyznívat jako skutečné životní drama. (Film+)

(více)

Recenze (48)

Faila 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se mi to moc líbilo, Bena Kingsleyho žeru v čemkoliv a na Avana Jogiu se tak moc hezky koukalo (i na jeho sestru)! Pak už to ale začalo být nějaké blbé, postavy se chovaly jednou tak, jednou tak, přišlo mi, že tam snad všem z toho vedra hrabe. Výprava samozřejmě fajn a jestli se něco z toho, co bylo v Tutovi ukázáno, zakládá na "pravdě", tak chválím i vzdělávací složku a ráda jsem se přiučila. I když nakonec si pamatuju stejně jen to, že faraon nemůže nikomu věřit a zjevně ani sobě ne... ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte historický velkofilm, asi se podívejte po jiném filmu, tady to není takové velkolepé. A za mne je to dobře - není to přehnané, bojové scény pěkně udělané ( ač některé asi zbytečně brutální), herecké výkony slušné, děj celkem zajímavý, hudba pěkná. Co víc si přát. Pro mne příjemné překvapení od filmu, od kterého jsem vlastně nic nečekal. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Traduje se, že sledování historických filmů způsobuje odborníkům bolení hlavy. V tom případě by se měli této minisérii velkým obloukem vyhnout, protože by podstupovali vážné zdravotní komplikace. I to málo, co se o Tutanchamonovi a jeho panování ví, dokázali filmaři obrátit naruby. Místo historické podívané vznikla romantická dobrodružná pohádka. Pokud o takovou podívanou stojíte, nemusíte být zklamáni. Po stránce řemesla je to natočené solidně, výsledek vypadá dokonce o něco dráž než proinvestované peníze, což pro producenta takového snímku znamená poloviční vítězství. Osobně mi vadila všudypřítomná naivita a barvotiskovost, vzdal jsem to po zhlédnutí jediného dílu. Nemám rád filmy, kde je důležitější vizáž než jeho obsah. Celkový dojem: 35 %. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička vyvoněných, naondulovaných teploušů a plastických barbín, oháklých v odborových barvách Benetonu, paroduje starověké Egypťany v Hornonilském Dallasu a jednoznačnou královnou toho telenovelizovaného gájprajdu je Ghándí, který v mejkapu vypadá, jako by se zrovna vrátil z kouření čuráku v domově pro přestárlé transvestity. Avšak přesladký, předsmrtně nabalzamovaný a moc žužu Tutenchámovod za ním zaostává jen o rimming. Sterilní a vybarvičkovaná reklama na šampóny, tužidla, řasenky a oční stíny L'Oréalu Egypt, kde i špína vypadá čistě vypraná a člověk jen čeká, až se objeví Satan Klaus na chladícím voze a začne rozdávat Kokakolu. Ale pár obézních žen v domácnosti si u toho určitě skvěle zažehlí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opulentní minisérie, která v popředí asi tak tří reálných historickýc postav rozjiždí intrikářskou show stylu džejárovskýho Dallasu. Nebýt pár eRkových řezeb a sladké Sibylle Deen, bylo byl to asi nepozeratelné, a to i díky příšernému českému dabingu, ale tahkle jsem u toho kupodivu vydržel všecky tři díly. Doporučit nemůžu, tohle může být dle subjektivních preferencí od jedné do čtyř. Za mě 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Skutočný Tutanchamon (Avan Jogia) nebol bezdetný, ale mal tri dcéry, z ktorých žiadna sa nedožila dospelosti. (Arsenal83)
  • Kostýmy navrhol Carlo Poggioli, ktorý povedal, že už dlho ho fascinuje staroveký Egypt a túžil navrhnúť kostýmy z tohto obdobia: „Vždy som miloval históriu starovekého Egypta. Ako mladého študenta som bol vždy fascinovaný vtedajšou históriou a vo svojej knižnici som mal veľký výber kníh týkajúcich sa tejto konkrétnej doby. Začiatok mojej prípravy na film sa začal v Taliansku, a tak som išiel rovno do Turína, kde je po Káhire druhé najvýznamnejšie múzeum o Egypte na svete. Moja inšpirácia začala tam, kde boli vystavené originálne artefakty. Skutočné šperky, skutočné parochne, skutočné látky. Už som niekoľkokrát navštívil múzeum, premýšľal som o tom, ako by som rád nakrútil film o Egypte, a zrazu som zistil, že mám na stole scenár k seriálu Tutanchamon.“  (Arsenal83)
  • Napriek tomu, že Tutanchamon (Avan Jogia) je ukázaný ako mužný a bojovný človek, bitiek sa s veľkou pravdepodobnosťou nezúčastňoval. Tutanchamon mal na jednej z chodidiel zdeformovanú kosť, možno geneticky, čo pravdepodobne spôsobilo, že kríval. Bol pochovaný s mnohými palicami, ktoré sa používali na podpieranie pri chôdzi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama