Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nebýt velice evidentních kvalitativních rozdílů mezi jednotlivými příběhy, hvězdičku bych přidala, ale když vidím skvělou vypracovanou masku Krampuse a za chvíli na bílo natřený obličej mrtvé dívky, říkám si, že někde se stala chyba. Originalita tam sice cítit je, ale osobně bych vynechala část se studenty ve sklepě, která vánoční téměř nebyla a nepřinesla do zbylého děje nic důležitého a přínosného. Jinak je to v podstatě docela parádní jízda. Každý příběh má své vlastní zlo a atmosféricky to vcelku dobře funguje. Plusové body jdou samozřejmě na účet závěrečného twistu se Santou, který se snažil, abychom si tento film aspoň ještě chvíli po vánocích pamatovali. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete nadělit vánoční hororovou velesračku, cvičení jak po dobu devadesáti minut vytrvale NUDIT DIVÁKA, tak beze všeho ;) Santa má autoritu vikingskýho bezďáka, objeví se tu pár zombí elfů a trollíků, Krampuse si užijete možná minutu (spravím si brzo u Doughertyho) a je to škoda, protože vypadá docela skvěle a rád bych se s ním dobře seznámil. Zbytek tak nezajímavej, že vám mozek ani nenačte o co celou dobu těm všem postavám šlo, kdo jak zhebnul nebo jak vůbec kdo vypadal. Závěrečný šokující twist už máte v píči úplně. Prostě low budgetová, časo-ztrátová kokotina, jakých vychází měsíčně deset a nikdo po nich ani neštěkne... tak že já idiot se na to nachytal. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Mám tyto typy filmů rád. Několik příběhů, člověk se nestihne nudit, všechno pěkně odsýpá. Tady je ale problém v tom, že příběhy jsou hrozně odlišné a celkem nahodile se střídají. To znamená, že když se vnoříte do nálady jednoho, přijde střih a musíte se orientovat v druhém, třetím či čtvrtém. Samotné příběhy jsou fajn, nejsou to sice žádné majstrštyky, ale mají hlavu a patu. Díky originálnímu závěru se mi asi nejvíc líbil Santa proti elfům. Film doporučuju vánočně naladěným fanouškům hororu a pro diváky, kteří si už chtějí vychutnat svátky klidu a míru. ;-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak vedle atmosférického Krampuse, nám vznikla i tahle Kanadská směska vánočních příběhů s hodně krvavým podtextem. Všechny ty příběhy mají něco do sebe, jsou i dobře zahrané, občas pekelně děsivé, ale bohužel je na tomto filmu strašně strašně straaaaaašně moc vidět laciné zpracování. A tím nemyslím masky, které byly luxusní, ale zejména kamerové a střihové provedení. Dost mi vadila kostrbatá návaznost mezi příběhy a taky kamerové filtry. Jo a scénář mohl být taky lepší. Jinak ale v mnoha ohledech překvapení a dát si s tímhle námětem maximální práci, mohla to být pecka, která by otřásla Vánoční atmosférou na spoustu let dopředu. 70% BTW: Krampus od Daughertyho filmovou válku vyhrál, ale minisouboj jeho Krampuse s tímto kanadským Krampusem by dozajista prohrál. :-))) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, bůhvíjak dlouho mi to v hlavě asi nevydrží, ale jako jednorázové zpestření předvánočního času to nebylo vůbec špatné. Nesednul mi snad jen příběh adolescentních reportérů, kteří se v temném sklepení pokouší o jakousi mutaci grave encounters a ghoula. Jinak ale všechny ostatní linky mají něco do sebe a střídají se dostatečně svižně aby udržely divákovu pozornost. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama