Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Především povídka Santa Clause je zdrojem zábavy, brutality i nějakého toho gore. Krampus a měňavec ujdou po atmosferické stránce a všechno kazí čtvrtá povídka, rádoby teenage duchařina. Jinak vizuál působí dost amatérsky a už vůbec jsem nepochopil co tvůrci zamýšleli s tím prolínáním jednotlivých příběhů. Slabší průměr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Předvánoční nadílka vánočních povídek, která urazí málokoho, ale nepřekvapí asi nikoho. Segmentům se nemůže upřít snaha o budování nějaké té atmošky (tady na plné čáře vyhrál ten o zlobivém děcku), u některých však selhává závěrečné rozuzlení nebo rovnou celkový význam (jasně, povídka ze školních sklepů - ta nemá ani náznak Vánoc). Jako nešťastnou volbou se ukázalo rozhodnutí odvyprávět všechny příběhy naráz; celkem dlouho se tak čeká na onen moment, kdy se skutečně rozjedou. Díky jejich rozmanitosti těch 50 minut ale rychle uteče. Pokud se ptáte na nejpovedenější díly tohoto svátečního koláče, je to rozhodně již zmiňovaný segment o zlém harantovi a povídka o "Santu Clausovi", která nepostrádá brutalitku, fajn masky a hlavně vtipnou pointu. Nakonec tedy dobré, ale od brzkého Krampusu čekám daleko víc. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická, vianočná hororová kolekcia. Zopár príbehov, ktoré sú súčasťou jedného neodškriepiteľného univerza a ktoré popri sebe plynule fungujú, nepôsobia „roztrhane“ a po troche sa prepletajú. Všetko je pekne pripravené, natočené na úrovni, s jemnou dávkou čierneho humoru, nezabúdajúc na ingrediencie, ktoré vo vianočných (hororových) príbehoch chýbať nesmú. Pre mňa je to jeden z najpríjemnejších hororov roku a dúfam, že "Krampus", ktorý má docválať v decembri, bude aspoň rovnako dobrý. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová rezba s vianočnou tematikou, v ktorej sa nešetrí krvou a násilnosťami. Epizóda s trolom, kradnúcim deti je oproti ostatným o čosi slabšia, no jednotlivé príbehy sú skombinované vhodne a dohromady tvoria pútavý celok, ktorý má za istých priaznivých okolností potenciál stať sa vianočným televíznym evergreenom pozdného vysielacieho času. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších vánočních příběhů, kdy sledujeme osud několika lidí, který se v závěru střetne a vše do sebe nádherně zapadne jako santovi sáně do čerstvě napadaného sněhu. Nejvíc mě chytla úvodní melodie, která je velmi vlezlá a ještě dlouho po skončení filmu jsem ji nemohl dostat z hlavy. 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama