Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (1 078)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

There is one more shit, and it must be destroyed also.. Dark Fate? Kde? Jako průměrný akční film budiž, ale v rámci kultovní značky Terminátor ani omylem. Při akci, která mimochodem může jen obdivně vzhlížet k Salvationu od McG, nemá Miller pro samé záběry z blízka a do očí bijící CGI moc co nabídnout a když se nastoupí do nákladní C-5, zvrhne se vše do pitomosti s parametry finále Blackova Predátora. Sarah Connor jako sprostá cool stařena a polidštěný Carl von Cyberdyne užívající si na terase s pivkem v ruce důchod? Pokusy o to být extremely funny? Ne, díky. Chci Terminátora jako Mangoldova Logana a ne Deadpoola. Tohle všechno spolu s femini kurzem a protláčením současných sociálně-politických tendencí mi přijde jako podceňování diváka, ale zase buďme rádi, že Rev-9 netweetoval a neměl na hlavě blonďatou přehazovačku.. Tvůrci proklamovali, že jejich film ignoruje vše po T2. Ti další mohou s klidným srdcem prohlásit to samé.. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je buď nejlepší z dílů 3-6, nebo druhý nejlepší (po 3), nebo stejně dobrý jako 3. Přesně vám to neřeknu, protože jsem díly 3-5 viděl jen v době, kdy byly nové, a pak už ne. Tím, že je lepší než 4 a 5 si jsem bezpečně jist, ale na 3 budu muset mrknout znova (ještě mám doma CD-R s kinoripem o velikosti 630MB vypálené v roce 2003, tak snad bude fungovat)_____A teď k filmu: To, že je tento film docela koukatelný souvisí hlavně s tím, že se tvůrci nepokoušeli o velké inovace a nasadili osvědčené dějové schéma kopírující díly 1 a 2 (scenáristům Star Wars VII to taky prošlo). Toto schéma lze rozvíjet prakticky donekonečna (po Skynetu přišel Legion, a po něm může přijít třeba HAL10000 nebo Ondra), ale vzhledem k nízkým tržbám se dalšího dílu dočkáme nejdřív za 10 let (ale dočkáme, všichni známe nemohoucnost Hollywoodu). Scénář je plný nesmyslů, kterým vévodí T-800 jako starostlivý otec rodiny (to je snad nějaká úmyslná parodie a dřenda), ale díky svižné a zábavné akci to ani nevadí. Je fajn vidět zase Lindu Hamiltonovou, má charisma na rozdávání (a její mladší verze vypadá jako živá). Arnold vypadá taky překvapivě v kondici (resp. tvůrci ho nenutili dělat nic, co by nezvládl). Snad jen Natalia Reyes vypadá jak postava z teenagerské komedie a její přeměna v akční hrdinku a vůdkyni lidstva vypadá hodně násilně a nevěrohodně (Linda Hamilton byla v roce 1984 v tomto uvěřitelnější, ale holt je jiná doba a ve filmech teď musejí povinně hrát modelky). ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Kundy odsud...Tak by se tento poslední snímek mohl klidně jmenovat, jelikož kdo se naivně těšil, že se Arnie vrátí v plný polní, tak toho čeká studená sprcha. 70 !! minut budete čekat, než naše kundí trio zaklepe Arniemu na chaloupku, aby se náš slavný T800 konečně objevil na scéně a pak si ještě kurva počkáte než předvede taky nějakou akci. Do tý doby spatříte jednu hodně popiči akci na začátku filmu, která Vás navnadí na konečně zas pořádnýho terminátora, aby se pak kurevsky dlouho nic moc nedělo a vlastně se jen sleduje pohyb pipin z jednoho místa na druhý a do toho jako bonus si spolu povídaj o všem možným a nemožným. Sára Konorová je sice drsná babka, co zvládá akci bez chodítka, ale přeci jen na ní sem zas tak natěšená nebyla. Naše hlavní hrdinka, méchikánská puta je sice šukézní, ale celkem uřvaná a její ochránkyně z budoucnosti je tak často v píči, že spíš mexxikánka se Sárou zachraňujou jí než ona je. Jako aby po mně šel Terminátor Rev-9, znázorněn nějakým týpkem z telenovely o Esmeraldě a já za sebou po zemi táhla naprosto chcíplou Grace, která potřebuje vodu, inzulin, trembolon, růsťák, tesťák, oxymetolon a nevim co ještě, aby dokázala fungovat déle než den a chránila mě, tak to bych se na to zvysoka vysrala a nechala se rovnou odstřelit nebo šla za T800, aby mi poradil jaký si mám domů koupit záclony. Čekala sem průser, dostala sem čistokrevnej průjem, kde to tvůrci zesrali absolutně nijakým záporným Terminátorem a hlavně snahou celému světu dokázat, jak jsou drsný ženský cool. Výsledek je takovej, že film se , buddhožel, stal propadákem, kterej si dle všeho na sebe nevydělá a tak máme my, milovníci ságy asi nadobro po píči. Kdo čekal, že to trojice bab utáhne 3/4 filmu bez Arnieho byl asi hodně velkej optimista a nebo křáplej na hlavu. Takže tvůrci, sere mě to, ale dobře Vám tak... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

3/10 a to jen za efekty a souboje. Jinak kromě Lindy Hamilton naprosto příšerné herecké výkony, včetně Arnolda, kterej už je prostě starej. Několik logických nesmyslů, co totálně shazují příběh, a úvodní scéna, která má být jasným denialem a zdviženým prostředníčkem všem ostatním předešlým sekvelům, která to už od začátku víceméně všechno zabila. Tohle má být oficiální trojka? Sorry, ta stará, nyní tedy "neoficiální" trojka, byla na hony lepší než toto dílko. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Film se natáčel pod pracovním názvem Dark Fate, který se nakonec stal i oficiálním podtitulem filmu. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama