Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 078)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ALE MÝM ÚKOLEM JE CHRÁNIT. … „PROČ ZROVNA NÁS?“ …TEBE, DANI. TY JSI MÁ MISE....“ /// Dlouhá úvodní akční sekvence, během který je toho dost podstatnýho vysvětleno i neználkům, hodně odkazů a pomrknutí na první díly (což oceníme my, starci) a příběh o tom, jak zničit nezničitelnýho zmrda. Prostě Terminátor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na Arnoldovi jsem vyrostl! 2.) Přeříznu mouchu za letu vejpůl! (podélně vole!)! 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obstojné (nič viac, nič menej) pokračovanie prvých dvoch častí, všetky ostatné to ignoruje. Má to kus tej pôvodnej "ide po nás cyberkiller a zaboha mu nevieme uniknúť, ani ho zlikvidovať" atmosféry. Herci fajn, Linda viac ako fajn, Arnold úplne super, hlášky úderné ("Som zábavný spoločník."). Nie je to žiadna pecka, ale pre fanúšikov série povinnosť a možno aj spokojnosť. Ale hlavne je tam veľa strong female characters! ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

3/10 a to jen za efekty a souboje. Jinak kromě Lindy Hamilton naprosto příšerné herecké výkony, včetně Arnolda, kterej už je prostě starej. Několik logických nesmyslů, co totálně shazují příběh, a úvodní scéna, která má být jasným denialem a zdviženým prostředníčkem všem ostatním předešlým sekvelům, která to už od začátku víceméně všechno zabila. Tohle má být oficiální trojka? Sorry, ta stará, nyní tedy "neoficiální" trojka, byla na hony lepší než toto dílko. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tam, kde většina žánrových pecek končí, a ve vymodleném finále předvádějí zdaleka nejpromakanější a drahou akční scénu, která je dobře natočená, přehledná, a plná fajn zpomalovaček, tak přesně tam nový Terminátor teprve začíná. O to víc pak zamrzí, že ze stínu právě této cool úvodní akce se mu následně daří vystoupit až ve schématicky velmi podobně koncipovaném (more of the same) závěru. Výplň naneštěstí tvoří sem tam ucházející, občas ale spíš o dost horší a smysl nedávající dialogy (prostě divný kecy), a pár kraťoučkých "aby se neřeklo" fackovaček vyloženě do počtu. Ale jak říkám, úvodní seznamovací wrestling a samotný finiš v duchu kolektivní držkové to kupodivu hooodně táhnou nahoru, a tak jsem spíš spokojen, i když jen za 7/10. P.S. Nová hra: dejte si panáka pokaždé, když Dani řekne "Je mi to líto." ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Když se Rev-9 (Gabriel Luna) snaží propíchnout okno Humvee v letadle, tak zanechá pouze prasklinu. Po dopadnutí auta do vody se Rev-9 opět snaží rozbít okno, které je však jako nové. (Leopard105)
  • O tom, jestli se do role Sarah Connor vrátí, přemýšlela Linda Hamilton intenzivně asi šest týdnů, protože si nebyla jistá, jestli chce vyměnit svůj tichý, krásný život za patnáct minut slávy a nechtěla, aby to vypadalo, že jde pouze po penězích. V době, kdy podepsala smlouvu, ještě nebyl scénář kompletně hotov. (Rominator)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama