Reklama

Reklama

Kryštůfek Robin

  • USA Christopher Robin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (188)

Dado 

všechny recenze uživatele

Takže už konečne chápem, prečo sa tento film v tunajších kinách distribuoval len s titulkami. Christopher Robin možno vychádza zo svetoznámej detskej rozprávky, svojím príbehom sa však prihovára skôr dospelým a nič na tom nemení ani otrepaný, no zrejme nevyhnutný záver. Väčšinu času, ktorý je venovaný hľadaniu zdanlivo neexistujúceho vnútorného dieťaťa v dospelom Christopherov, sympaticky a presvedčivo stvárnenom spoľahlivým Ewanom McGregorom, sa film navyše nesie v pochmúrnej nálade. Tá občas dokonca nebezpečne kolíše nad depresívnou priepasťou, no od pádu do nej nás našťastie zachraňuje prítomnosť plyšových hrdinov, ktorí sú vtipní, ale nie smiešni, a občas zo seba akoby náhodou dostanú i myšlienku, nad ktorou sa človek musí pozastaviť. Od typickej Disneyho produkcie to teda má ďaleko ako Macko Pú od správnej životosprávy, no mne osobne toto chvíľkové vybočenie zo zabehnutých koľají určite neprekážalo. (80%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

S načtenou knížkou je Kryštůfek hodně moc příjemné pokoukání. Už v úvodu, který ukazuje poslední kapitolu rozloučení Půa a Kryštůfka ze znalého diváka ždíme emoce. Prostřední část filmu s vytíženým tatínkem je taková tuctovější, ale jen se na scéně zase objeví hloupoučký medvěd, začne být film zajímavý. Animace je dost zvláštní a ne každému musí sednout. Ošuntělé hračky jsou ale krásnou volbou a udělají z celého příběhu realistický příběh. Představa, že by Pů a ostatní vypadali jako z animovaného seriálu, nebyly by emoce tak silné a realičnost by byl ta tam. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Alenky v říši divů, se i zde rozhodli jít tvůrci cestou hraného pokračování, kdy Kryštůfek Robin dospěl a po dvaceti letech se opět shledává s Medvídkem Pú a ostatními zvířátky ze Stokorcového lesa. Samotný koncept mi přijde skvělý, kdy musí Robin navíc bojovat s tím, co je pro něj v životě důležité... ale jeho postava je bohužel strašně nesnesitelná. Snímky o nerudných dospělácích se dají udělat daleko lépe (např. Muž jménem Otto), kdy mi přišlo, že role McGregorovi ani nesedí. Medvídek Pú je na druhou stranu naprosto skvělý, ať už po stránce animace nebo perliček, které vypustí. Skoro všechno co poví, má nějaký smysl a člověk se tomu musí zasmát. Hlavní problém je ale ve scénáři, ve kterém se věci dějí náhodou a  protože to scénář prostě požaduje. Nepůsobí to přirozeně a třeba linka se sousedem se pak zcela vytratila. Scénky s Pú si možná i někdy znovu pustím, ale film jako celek ne. Bohužel se to veze na vlně hollywoodské lenosti, kdy radši ždímají známé věci... a ke všemu bez rozmyslu, než aby zkusili přijít s něčím novým. Hodnocení: 45 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro každého, kdo v dětství miloval Medvídka Pů a kupodivu více film pro dospělé, než-li pohádka pro děti. Film je totiž na pohádku neobyčejně ponurý, v první polovině skoro až depresivní, ale svých jednoduchým a nepřeplácaným vizuálem paradoxně na oko moc pohledný. Navíc i vyřčená moudra, která často citují knižní předlohu, cílí spíše na dospělého diváka. To můžu vlastně i potvrdit. I já (ček) jsem je docenil až časem zpětně. Trochu škoda, že se tvůrci ve finále rozhodnou zkusit zavděčit všem, i těm dětem, takže je druhá část filmu již poněkud více klasická a nezapůsobila na mě ani zdaleka tolik, jako ta depresivní existenční krize v první půli. Dospělost sucks a suicidal Ijáček (plavící se v potoce) is my new spirit animal. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Na děti je to trochu moc pochmurné, nostalgické a filozofické, na dospělé je tam trochu moc mluvcích plyšových zvířátek. Takže finanční propadák je celkem jistý. Ale Marc Forster tyhle emotivní, přemýšlivé pohádky pro dospělé (Hledání Země-Nezmě) prostě umí na výbornou. V druhé části je po depresivním rozjezdu nakonec celkem hodně vtipů i humoru a není tomu ve finále moc co vytknout... distributor film evidentě odepsal a neudělal tomu dabing, což je trochu problém, když máte půlku sálu plnou dětí, co neumí vůbec nebo dost rychle číst, děti pak během projekce dost ruší. V lepším případě vyžadují odchod, v horším čtení titulků od maminky nahlas... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. července 2018 v Burbanku v Kalifornii. (Varan)
  • Většina scén ze Stokorcového lesa se natáčela v Ashdownském lese a ve Windsorském parku. (BMW12)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

06.08.2018

Mission: Impossible – Fallout si o svém druhém víkendu připsala z amerických kin 35 milionů z celkem 4,395 lokací, a s přehledem si tak udržela pozici kasovní jedničky, překonat se ji nepovedlo ani… (více)

Reklama

Reklama