Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (204)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že se střídají dvě časové roviny, ale na konci jsem pochopil. Protože nepatřím mezi lidi tvrdící, že je Shailene Woodley ošklivá, protože mám rád moře a protože mi to připadlo realistické, hodnotím docela vysoko. Někteří lidé tu kritizují, ale zajímalo by mé, jak by se tento skutečný příběh měl dát převést na plátno líp. ■ Víc by se mi líbil název "Unášení". ■ Till the End of the World se mi ale líbilo víc. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tenhle žánr patří k těm několika málo, které nevyhledávám. Jenže Shailene Woodley vyhledávám všude a pořád, takže i když jsem ji musel vidět trpět, tak dostala spoustu prostoru. Přesvědčilo mě i jméno na režisérské stoličce, viděl jsem už pár jeho islandských počinů a zpravidla jsem byl spokojen. Ve výsledku tomu tak bylo i v tomto případě. Jedno překvapení a jedna top scéna - asi nikdo na světě si nevychutnal burákové máslo tak procítěně jako Shailene Woodley... ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že mě bude nudit devadesátiminutový snímek o katastrofě na moři s dvěma hereckými sympaťáky v hlavních rolích, vysmála bych se mu. Bohužel tomu tak skutečně bylo, zvolenou formu vyprávění (utahané flashbacky snažící se ukázat chemii mezi ústřední dvojicí) nepovažuji za šťastnou a od Kormákura bych čekala i trochu lepší vizuální zpracování (realističtější moře jsem viděla i v animácích od Pixaru, bouři si divák taky moc neužije). Z ospalé letargie mě vytrhnul vlastně jenom závěrečný zvrat, který mé hodnocení zaokrouhluje do vod lehkého nadprůměru. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Pro zasnene zeny, ktere jednou udelaly osudovou chybu a vlece se to s nima cely zivot, asi srdcervouci podivana. Pri pohledu na svuj obtloustly protejsek, svirajici lahvace a lovici na telefonu sportovni vysledky, zustanou jen oci pro plac, zmar a zoufalstvi. Pro me, jako pro toho s tim lahvacem, nesnesitelna kycovita curakovina s vysostne nesympatickou hlavni hrdinkou. Bod za kameru. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Adrift je typická survival dráma, ktorá má veľmi priehľadnú schému. Ak by sa držala stroskotaneckej línii a pridala do dramatizácie šokantné a trilerové prvky, bola by vďačnejšia divácky a vytvorila by aspoň nejaké napätie. Táto cukríková línia s medzivzťahovými dialógmi a netflixovské "podľa skutočnej udalosti" je priamočiarou agitkou dokonalého vzťahu, ktorý poznačila katastrofa, pretože iná, vnútrovzťahová - ani v náznaku, tam nie je. To je skutočná tragédia filmu, nie ten hurikán. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Bežný natáčací deň začínal už o 4. ráno, a to dvojhodinovou plavbou od pobrežia, aby tak nebolo v zábere. Celkovo teda jeden deň na pľaci trval aj 12 hodín. (Astonko)
  • Film se inspiroval skutečným příběhem Richarda Sharpa a Tami Oldham, které 12.10.1983 na moři zastihl hurikán Raymond. (Kejf.)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama