Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Snaha natočit příběh v přírodních podmínkách, ve kterých by se obtížně natáčelo je těžký úkol. A ani v tomto případě to nedopadlo dobře. Znázornění bouře bylo dle mého názoru nevěrohodné, a vůbec to na mě nepůsobilo dobře. Hlavní hrdinka mě ze začátku byla opravdu nesympatická, ale později se tam nějaké sympatie vynořily. Mužský protějšek byl v pohodě.. No nic, příběh byl určitě zajímavý a to, že se inspiroval skutečnými událostmi ho ještě podtrhlo. Zajímavé bylo také prolínání mezi přítomností a minulostí, díky tomu to nebylo tak stereotypní a jednotvárné. Za to dávám velký plus. Kdyby se příběh vyprávěl od minulosti k přítomnosti, asi bych usnula, jelikož některé pasáže byly opravdu dlouhé. Ve finále to byl hezký, příjemný, byť průměrný příběh. Hodnotím lehce nad 50%. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Asi vinou neskutečně debilního dabingu a netradičně na 294839 procent přehrávající mojí oblíbenkyně v titulní roli nakonec dávám s gilotinou na krku mizerné tři....sice se v závěru ve filmu objeví poměrně překvapivá vrtule, nicméně ani ta už moc nezachrání a tenhle survival upadne v propadliště dějin.............. moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nedaří se mi moc vytknout. Už v první scéně kdy jsem viděl ztopořené bradavky Shailene, jsem věděl, že se mi film bude líbit. Ale od prasáren zpět k faktům. Příběh je silný a zvrácený zároveň, nedovedu si představit podobnou situaci. Celé to stálo a končilo právě na Shailene, což je pro mě překvapení, protože jsem ji za herečku nikdy moc nepovažoval. Adrift je naprosto příšerně přeložené i když výstižné. Pět hvězd ()

castor 

všechny recenze uživatele

Za kamerou nesmírně spolehlivý držitel tří Oscarů Robert Richardson, vedle něj Baltasar Kormákur, který úspěšně přesídlil z Islandu do Hollywoodu, a dal filmovému světu slušný Kontraband a ještě slušnější Everest, a před kamerou pak výborná Shailene Woodley, která to celé jistila i coby producentka. Přesto to vyšlo tak napůl. Herecky bez výhrad, Richardson pod i nad vodou čaruje, ovšem i když si Kormákur boj se sílou přírody už vyzkoušel, místy klopýtá. Zatímco v Everestu předložil směs několika lidských příběhů, tam prostších, tam silnějších, tady se zaměřil na jeden a vyprávění o houževnatosti lidského ducha mělo mít pevnější švy. Milenci se vydávají na dlouho plavbu z Tahiti do San Diega, ač oba zkušení, hurikán Raymond patřící do čtvrté kategorie byl nad jejich síly. Zpustošená jachta se ocitá mimo plavební cesty a všichni blbečci, kteří by přežívali jinak a lépe, můžou tak akorát hloupě kecat. Dvě časové linie místy ruší, ovšem s ohledem na zásadní zvrat dávají smysl. Výsledek pro mě odpovídá dva roky starým Mělčinám. Podobná jednohubka, která nezklamala, ač představovala takového černého koně letní filmové nabídky. Na obě hrdinky se velmi příjemně kouká, stejně jako na solidní vizuální nápady. Jelikož je mi jasné, že talentovaná Shailene tady nakonec skončí v modrých číslech, dávám lehce nadhodnocené čtyři hvězdy. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V Adrifte nič nefunguje. Napriek 2 dejovým líniám sa nudím. Je tu láska aj boj o život a ja neprežívam žiadne emócie. To, že SW ako producentka vrazila svoje prachy do projektu, ktorý jej ich asi nezarobí späť je jej vec. Ale prečo film, ktorý má dokonca 3 scenáristov, vyzerá akoby bol poskladaný z radu náhodných a tým väčšinou nezaujímavých "mikro"príhod, to mi je záhadou. Teší ma jedine fakt, že som na to nešiel do kina. lebo by som asi v polke odišiel preč. Ale inak je to ideálny film na rande, pretože budete mať kopu času venovať sa partnerke, bez toho, aby vám niečo veľké ušlo. Zdá sa mi, že keby Baltasar Kormákur sfilmoval hoci Francúzsku revolúciu alebo život Krista, bola by z toho nuda. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Tami Oldham (Shailene Woodley) po hurikánu Raymond byla uvězněná na moři 41 dnů na zničené jachtě. Přežívala jen na jídle v konzervách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama