Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 15

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 15

Recenze (794)

castor 

všechny recenze uživatele

Ne, není to klasický animovaný boj dobra se zlem, ze kterého budou mít radost osmiletí klučinové. Kvůli jistému experimentu se propojilo několik světů a mezi žlutými newyorskými taxíky pobíhá hned několik Spider-Manů. Peter Parker je na vedlejší koleji, hlavním hrdinou je teenager z Brooklynu, který skončil ve škole, do které chodí samý suchar, navíc se prohlubuje propast mezi ním a vlastním otcem. Radioaktivní pavouk si na něho ale pochopitelně počíhá. Vzápětí přeřadíme na vyšší rychlost a odpálíme velmi sebevědomý comicsový příběh. Tvůrci si dělají, co se jim zlíbí, jedou hodně zběsile, hodně agresivně i hodně hravě. A skutečně naplno využívají potenciál animace. Všechny ty střihy, úhly, vizuální stylizace. Velká pochvala. Ač tedy neříkám, že jsem z otevření brány do alternativních realit úplně skákal radostí. Upřímně bych byl raději pro klasičtější prostředí a pojetí, protože v druhé polovině toho bylo už zkrátka moc. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejvíc komixový animák, co jsem viděl. Docela chápu všeobecné nadšení nad tímto filmem, ale znám i lepší snímky s pavoučím hrdinou. Určitě musím pochválit originální vizuál, díky kterému tvůrci využívají animované prostředí na maximum. Ve filmu se objeví hned několik Spider-Manů a záporáků. Hlavní je pochopitelně Kingpin. Jeho motivace a samotná zápletka filmu mě lehce zklamaly. Jinak ale nemám moc co vytknout. Je tam spousta super momentů a akce funguje svižně. Třeba se někdy dočkáme pokračování. "Samozřejmě nemůže chybět Stan Lee. "Určitě ti padne." ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

There is a hero in all of us... Možná jsem čekal kulervoucnější a trošku více přehlednější akční scény, ale to je asi fakt jediná mikrovýtka, kterou k prvnímu animovanému Spideymu, který to dotáhnul až do IMAXu, mám. Zábavný děj se doslova ani na minutu nezastaví, postavy jsou bez výjimky sympatické, animace a celkové ztvárnění nepřestane překvapovat, a ten fan service... ach! Vyjde to u nás doufám na blůčku! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $190,241,310Tržby Celosvetovo $384,256,930 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,652,794║ Tržby za predaj DVD v USA $11,184,906║ Konečne na záver roka niečo podarené a nadmieru. Išiel som do kolien! Dokonca to schová s prehľadom aj tohto ročné (2018) komiksovky. Ale poďme pekne poporiadku: Veru keď som videl pôvodne ukážku, tak som doslova mávol rokou, pomyslel čo im šibe??!!! zase ďalší Spider-man, to už sa nedá a ešte v takej ošuntelej grafike, ani náhodou som nemal v pláne to vidieť, očakávania pre mňa žiadne. Lenže prišlo nakoniec k veci, ospevujúce kritiky ma nenechali na pochybách, obrátili moju nedôveru na ruby a nakoniec som tomu dal šancu. A teda, tvorcovia mi vytreli zrak a asi väčšine, tých čo obľubujú komiksové filmy, prípadne tohto hrdinu, o ktorom som videl zatiaľ všetky kino filmy práve v prítmí kinosály na striebornom plátne. Takže ak dobre rátam v poradí 7 kino film o tomto hrdinovi je aj najlepší. Využíva naplno potenciál, údernosť. Aj keď mi na začiatok sekajúca grafika - vizuál asi prvých 15minút aj troška vydala ale zvykol som si, po úvode keď sa nám v spleti scénok zhrnie čo bolo, ako hrdina funguje a kto je jeho nástupca, to naberie na razancii a zabáva a udivuje nápaditosťou, či poctami stvoriteľom predlohy až do konca. Kvitujem dobrý nápad s ponúknutou výtvarnou stránkou animáku, rovnako tak zlúčenie komisovej biografie hrdinu v rôznych podobách - dimenziách. Pre mňa úplne jasný adept na Oscara za animovaný film. /videl v kine: 100%/ ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

K úplné dokonalosti tomu ještě něco málo chybělo (možná trochu větší prostor ostatních Spider-manů nebo celkový interakce a vztahy v jejich multi-dimenzionálním týmu), nic to ovšem nemění na tom, že i tak je to jeden z nejlepších animáků poslední doby a jeden z mála animáků, o kterým hned po skouknutí můžu říct, že bych se na něj v blízký době podíval klidně znova. Což je u mě win jak prase. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Spider-Man Noir, kterého namluvil Nicolas Cage, se již objevil v animovaných seriálech Avengers - Sjednocení (od r. 2013) a Ultimate Spider-Man (2012-2017), nebo ve videohrách „Spider-Man: Edge of Time“, „Spider-Man: Shattered Dimension“ či „The Amazing Spider-Man 2“. Schopnosti má téměř totožné jako klasický Spidey, ale nejvíce se liší vybavením a kostýmem, který je z kevlaru. Nosí u sebe revolver a Tommy Gun. Má na sobě letecké brýle od strýčka Bena z 1. světové války a kabát s kloboukem. Kromě střelby je výborný v soubojích na blízko. (3T)
  • Komiksová série „Spider-Verse“ vypráví o vzniku týmu Web-Warriors. Ve filmu vidíme jeho členy jako je Peter Parker, Miles Morales, Spider-Gwen, Spider-Ham, Peni Parker či Spider-Man Noir. V komiksu do týmu patří také Spider-Man 2099, Superior Spider-Man (Otto Octavius), Spider-Woman (Jessica Drew), Scarlett Spider, Spider-Girl (Anya Corazon), Spider-Girl (Mayday Parker), Silk, Web Beard, Web-Slinger či Spider-Punk. (3T)
  • Když Spider-Gwen vysvětluje svůj příchod, je možné si všimnout filmového plakátu na „From Dusk Till Shaun“, který spojuje názvy filmů From Dusk Till Dawn (1996) a Shaun of the Dead (2004), přičemž stylizace vychází právě z druhého jmenovaného. (Guilemot)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama