Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (921)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert obvykle s blockbustery pro popkornové publikum neztrácím svůj drahocenný čas, avšak tvorbu režiséra J.A. Bayony bedlivě sleduji již od jeho znamenitého hororového debutu s názvem El orfanato, a tak jsem dal šanci i této nenáročné podívané. A to v naději, že Bayona využije štědré dolarové injekce k vybudování obstojné atmosféry a tedy i restartu své po hříchu uvadající kariéry. Naděje bohužel zemřela po pár minutách. Nebýt vysokého rozpočtu, který se promítl do ucházejícího CGI, mohli bychom Jurassic World: Fallen Kingdom bez problémů zaměnit za jakýkoliv generický počin od studia Asylum. O napětí nezavadíme, akce uspává a hudba je povětšinou omezena na nekonečnou repetitivní smyčku bez jakékoliv relevance k ději. Scénáristé se vzmohli pouze na recyklaci staré látky, v důsledku čehož snímek zhruba polovinu stopáže připomíná remake filmu Lost World: Jurassic Park. Ve stupidnějším pojetí a se zcela nezajímavými až otravnými šablonovitými postavami, kterým přejete bryskní setkání s dinosauřím chrupem. Odpad. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zánik říše? Zánik série spíš. Tedy doufám, protože při tom tempu jakým míří do prdele už by mi brzo mohla přestat stačit hodnotící stupnice. Díky bohům že Trevorrowa vyhodili od natáčení Star Wars, jedna zabitá kultovní série bohatě stačí. /// Edit po tom co vyšel Abramsův Rise of the Skywalker a na net se dostal Trevorrowům původně plánovaný scénář - tento komentář nezestárl dobře. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že jsem nic nečekal a spíš se přikláněl k průseru. Nakonec to byla solidní popcornovka. Chris Pratt a Bryce Dallas Howard jsou dobrá dvojka. Ti, kdyby probíhali i tím nejnezábavnějším světem, tak jím to prostě budu žrát. Neurazilo mě to, příjemné dobrodrůžo s ne úplně vyváženým množstvím digitálu. Nic horšího oproti tomu, co dnes Hollywood vypouští běžně do světa. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po tak svěžím začátku rozhodně propad, ale nic moc víc. Jeff Goldblum jen na začátku a na konci, co se týče dalšího obsazení, dost dobří záporáci. Film je hodně komorní, první třetina na ostrově, další dvě v jednom domě. S pár nelogičnostmi se dá počítat, horší jsou ty pokusy o dějové zvraty (klonování). Dozvěděl jsem se zřejmě ne novinku, že od začátku bylo počítáno s trilogií, uvidíme, co bude v závěrečném díle. Co už je jasné teď, že tvůrcům vyjádření osudovosti člověk versus příroda jde ze všeho nejméně. Postupují příliš pateticky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve velkolepých momentech obrovský zážitek, v překvapivě komorním finále pak pocitově bezchybná kombinace pocty klasickému Jurskému parku a napravení všeho, co svého času nevyšlo Ztracenému světu. Zdánlivě nemožné sloučení dává ve výsledku s přehledem druhý nejlepší díl celé ságy, sebejistě nakračuje k trilogii a Chrise Pratta cementuje na pozici miláčka davů. 90% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Pláž, na které se ocitnou Owen (Chris Pratt), Claire (Bryce Dallas Howard) a Franklin (Justice Smith) po vodní scéně, je tatáž, na které se probudí hlavní postava ve v přelomové hře „Tresspasser“ z roku 1998, která se také odehrává na ostrově dinosaurů. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly útočné pušky M4 a FN SCAR. Ve filmu se objevily také vrtulníky UH 1 Huey a C-47 Chinok. (K98)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama