Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (921)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hollywoode, Hollywoode, kam kráčíš ? Vzpomínám si jako kdyby to bylo včera, sedím v kině s hubou dokářán, hltám tu Spielbergovu nádheru a žasnu a žasnu. To bylo ale bohužel včera a to ještě "jako včera", to co bylo dneska bylo bláto. Je hezký nechat dvacet minut efektivně vybuchovat sopku, hrát si stíny všech možných ...saurů a být stomatolog jsem z tolika záběrů na ..sauří zuby úplně odpáranej, ostatně on i obvoďák si přijde na svý, tolik pohledů do otevřených sauřích hub nezažije ani v době chřipkových epidemií, ale k čemu to? Kde je to snílkovství kluka filmaře, kde jsou ty nápady ? Dát do filmů digitální efekty ještě neznamená, že film bude mít duši. Scény které dopadnou tak jako ve 100 +1 jiných filmech. Hlavní hrdinové bez charismatu, myšlenový IQ scénaristů na úrovni fotbalistů. Zatím největší kino zklamaní tohoto roku. Jo a je tam potitulka, tak seďte na prdeli až do konce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je to tak predvídateľne hollywoodsky blbé, ale zároveň plné zábavných nápadov, dynamické, niekedy vtipné, niekedy fest napínavé (koniec v sídle je miestami nefalšovaný horor s obstojnými ľakačkami a bola sranda sledovať, ako deti v kine hádzalo o sedačky) a celé zručne natočené (Bayona si Spielberga a špeciálne prvý Jurský park poctivo naštudoval). Spokojnosť. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jurský svět patřil mezi nejočekávanější blockbustery léta,bohužel pohořel a vysloužil si největší zklamání roku. Colin Trevorrow svým debutem v roce 2015 potěšil většinu, nyní se sequelu ujmul zkušený režisér J.A. Bayona a paradoxně dopadl hůř, což je škoda, protože jeho předchozí Nic nás nerozdělí či Sirotčinec patří mezi povedené žánrovky. V sequelu nefunguje téměř nic. Chválit vizuální stránku nemíním, protože tohle byla samozřejmost a vlastně nic jiného chválit ani nemohu. Příběhově je film nezajímavý, zbytečně moc ukecaný s nezajímavými postavami ( Pratt už není sympaťák, ale leze krkem) T-Rex je ve filmu dohromady 2 minuty a finále, které by mělo být děsivé je spíše úsměvné a otravné kvůli malé holčičce, která piští asi půl hodiny vkuse. Jediná scéna, která stála za zmínku je výbuch sopky a útěk Dinosaurů, ale to od filmu, který stál 170 mega mi příjde poněkud nedostačující. Závěrečné sekundy hezky lákají na třetí díl, kterého se ujme znova Trevorrow, tak snad to dopadne lépe. Lepší průměr za návrat Dinosaurů byť zde až tak velký prostor nemají. Únavné, zdlouhavé, bez tempa,adrenalinu a napětí-Takovou ránu jsem nečekal. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jde-li člověk na film o dinosaurech, zákonitě čeká dinosaury. V tomto tvůrci nezklamali. To, že po akčním rozjezdu přijdou propindané pasáže, je jiná věc. Triky jsou ovšem vynikající (nejen ILM se opět vytáhla), ještěři jako živí, běsnící sopka uvěřitelná a akce v poslední téměř čtvrtině, tak dobře, skoro třetině, ďábelská. Jasně, těch náhod je tolik, až bijí do očí, takže by hlavní hrdinové stihli zařvat několikrát, ale čert to vem, kdo by pak zbyl, že. Ano, podle posledních výzkumů vypadali někteří dinosauři jinak a měli zcela odlišné chování, Tyrannosaurus jest toho zářným příkladem, jenže tohle jsou ještěrky filmové, jak je chtějí diváci vidět, nikoliv oživlé potvory, jak si je dnes představují vědci.Nu a herci jsou také vedlejší, jelikož první místo obsadily ještěrky. Popcornová zábava, kde se kvůli přístupnosti šetřilo krví, mě nakonec neurazila. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zatímco jak Crichton, tak Spielberg si v Jurském parku (tedy jakési alfě toho všeho jurského) dávali s prvním dinosaurem hodně na čas, v Jurském světě na první ještěrku nemusíme dlouho čekat a divák je svižně uveden do děje na Isla Nublar, kde vládu převzali naplno dinosauři a kde homo sapiens připomínají jen vraky aut v džungli a pozůstatky zábavního parku pozvolna pohlcované džunglí. A ačkoliv poslední návštěvníci - tedy ti kdo návštěvu přežili, už nikdy nechtějí o dinosaurech ani slyšet, už se našla skupinka aktivistů, kteří ty roztomilé ještěrky chtějí zachránit. Na ostrově se k činnosti probudila sopka a výbuch zabije vše živé. Já tedy nevím, ale jednadvacáté století by se mělo nazvat v budoucnu stoletím zachraňovacím. Ať se děje co se děje, vždy se najde někdo kdo musí zachraňovat. Teď se například zachraňuje populace v Africe tím, že se přesouvá do Evropy, nejeden dálniční obchvat udušených měst zase brzdí zachraňovači střevlíků a muchniček, tady jsou to aktivisté co by ty roztomilé pterodactyly co vyzobali půlku návštěvníků, alosaury, raptory, T-Rexe, brachiosaury, stegosaury atd... musí prostě zachránit. A samozřejmě, když je řeč o raptorech, po ostrově někde běhá inteligentní a mazlivá blů... Naštěstí jsou aktivisté vyslyšeni bohatým mecenášem a záchranná výprava může začít... Jenže ouha, nic není tak krásné jak se na první pohled jevilo... Dál nebudu spoilerovat. No co dodat k filmu, vizuální efekty super, na velkém plátně v kině ty výbuchy vulkánu i ještěrky vypadaly super. Co se ale scénáře týče a těch všelikých prapodivných zvratů, z toho mi šla hlava kolem a místo to bylo až k smíchu jak to bylo blbé... Konec si nechal prostor pro další popcornový blockbuster, jen nevím jestli ještě na něj budu chtít do kina jít... Jen díky tomu, že jsem byl odkojen knihami pánů Augusty a Buriana, jen díky tomu, že jsem chtěl být paleontologem a vždy záviděl Rossovi z Přátel jeho doktorát, jen díky knize M. Crichtona co jsem tenkrát četl, jen díky tomu dám za tři uspávací střely. Jen díky tomu, jinak by to bylo jen na dvě... * * ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo tradičně na Havaji, nově ale neměla hlavní zastoupení, převážná část filmu totiž vznikla v londýnských studiích Pinewood. Natáčelo se od 27. února do 8. července 2017. (Geralt z Rivie)
  • Carnatosaurus byl původně zvažovaný do Jurského parku 3 (2001). Konkrétně do scény, v níž Dr. Grant (Sam Neill) a ostatní naleznou satelitní telefon v hromadě trusu. Nakonec byl nahrazen Ceratosaurem, a Carnatosaurus se objevil až nyní, ve scéně s gyrosférou. (NiWi)
  • Ve chvíli kdy jsou dinosauři vypuštěni na svobodu a Eli Mills (Rafe Spall) chce utéct i s kostí Indomina Rexe, jsou boční dveře od jeho automobilu otevřené, když ale přijde záběr, kdy se běží schovat pod auto, jsou dveře zavřené. (Chundys)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama