Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi z dětství Julián a Tomás kdysi tvořili nerozlučnou dvojici. Jejich přátelství však nakonec postupně vyprchalo. Zatímco rozvedený Julián zůstal ve Španělsku, kde prožíval vzestupy i pády během své herecké kariéry, učitel Tomás emigroval do Kanady, kde si díky své práci, ženě i dětem vybudoval poklidný život. Když se jednoho dne v Madridu opět shledají, jejich přátelství je rázem obnoveno, jakoby ani nikdy nevyhaslo. Společně stráví několik úžasných dní ve městě plném nostalgických vzpomínek a nezapomenutelných zážitků – ovšem s vědomím, že si během svého znovushledání budou muset dát poslední sbohem. Snímek je humorným a upřímným portrétem o odvaze přistoupit na to, že smrt je jen další součástí života. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (14)

mac000 

všechny recenze uživatele

Je Truman skutečnýě ústřední "postavou" filmu? V jistém smyslu ano, protože dodává příběhu umělce, připravujícího sebe i své okolí na odchod ze života, další rozměr. Trochu sentimentální, ale rozhodně věrohodný, ale zapající do rozvláčného a statického stylu vyprávění. Film posbíral řadu španělských národních filmových cen, mj. pro nejlepší film roku. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Čo po nás ostane na tomto svete sú vzťahy. Veľmi civilný film o priateľstve a o tom ako sa rozlúčiť pred smrťou. Mám radšej tento civilenjší pohľad v tejto otázke, ako hurá štýl, poďme si splniť všetky nesplnené sny za mesiac. Postava Pauly pre mňa úplne zbytočná a iba kazí výsledný dojem. Španieslky film roka a Ricardo Darin (poznáte ho ako p. Bombičku z Divokých historiek) nominovaný, za najlepší herecký výkon na EFA. Konverzačka dvoch priateľov z detstva počas 4 dní pri statickej kamere a čo, treba všetko vybaviť kým ešte môžete dýchať, ktorá vás na konci dojme. Nič viac nič menej. 7/10 ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Takí, ako ty, už vymreli. Si si toho vedomý?*Tak by si ma mohol vypchať a dať niekde do vitríny. Smiech cez slzy a slzy cez úsmev. Áno uznávam miestami možno trochu tlačili na pílu, ale nijak zásadne mi to neprekážalo. Vo filme s podobným námetom sa tomu zrejme nedá úplne vyhnúť. Krásny ľudský príbeh s výborným obsadením a pekným záverom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hybnou silou tohoto melancholického filmu jsou Ricardo Darín a Javier Cámara, kde jeden je sice ze Španělska, druhý z Argentiny, ale dohromady jsou oba charismatičtí tak, že tenhle film o ničem naprosto parádně vyrovnají svými dialogy ze života a o životě. Mně to ke kvalitám filmu naprosto stačilo. Na dialogovky jsou Španělé opravdu mistři. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojica R. Darín a J. Cámara spravili všetko pre to, aby smutný príbeh Juliana „zobrazili“ čo najlepšie. Na ich „herecké divadlo“ nemám ani slovo, ale na scenár a réžiu už áno. Silný a smutný príbeh bez výraznejších emotívnych momentov. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (32)

Související novinky

5. ročník Festivalu CINE ARGENTINO

5. ročník Festivalu CINE ARGENTINO

27.10.2016

5. ročník festivalu argentinského filmu Cine Argentino proběhne od 27. do 31. října 2016 v pražském paláci Lucerna. Tématicky a žánrově pestrý program nabídne výběr toho nejzajímavějšího z… (více)

Reklama

Reklama