Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (474)

kingik 

všechny recenze uživatele

Boxerský šampion může být jen jeden. A Sylvester Stallone moc dobře zná recept, jak ho během více jak dvou hodin, co film trvá, stvořit. Pokolikáté už v jeho kariéře, že. Divák bude opět svědkem souboje Davida s Goliášem, kdy opticky subtilnější boxer dává "do budky" svému mohutnějšímu a agresivnějšímu protivníkovi. A on ten stále stejný a v podstatě neměnný syžet stále osvědčeně funguje. Pravda, je nutno přestát nudné pasáže ze soukromého rodinného života hlavní boxerské hvězdy, načež je odměnou avizovaný výživný pěstní  finální souboj, jehož výsledek je dopředu neomylně znám, ale každý se na něj těší. Vždyť je docela fajn vidět tetelícího se boxerského důchodce jménem Rocky Balboa, jak za vítězných fanfár a ovací uzří vítězit svého svěřence. A povedlo se nějakým způsobem zajímavě navázat na dávný až legendární díl Rocky 4, kdy svého času obávaná ruská mlátička jménem Ivan Drago trenérsky cepuje svého syna Viktora a baží po sportovní odplatě. Je docela možné, že se přistihnete jak fandíte Dolphu Lundgrenovi a Florianu Munteanu, protože jim to jako správně záporné a sebevědomé dvojici příslušně sedlo.  Michael B. Jordan a Sylvester Stallone rozhodně také nejsou k zahození, sice ničím charakterově nevybočí ze správňácké škatulky, ovšem to už je úděl kladných hrdinů. Steven Caple to celé zrežíroval zkušeně i vizuálně vytříbeně. Creed II je další boxerská pohádka, co má poměrně silný nostalgický náboj, přičemž obehraná formulka očekávaných šampionů už pomalu ale jistě ztrácí své kouzlo atraktivity. 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojka Creeda je příjemně nostalgická, emocionální a vizuálně solidní boxerské Drámo, kde Michael B. Jordan opět exceluje. Stallone a Lundgren jsou zde jen z nostalgie, jelikož jejich herecké dovednosti už za moc nestojí. Postavit proti sobě Apolla a Draga byl výtečný nápad a byť souboje jsou zde jen dva jsou výtečně natočené a dynamické,že se divák do arény vyloženě vžije. Chválím i skvělý trendy soundtrack a vizuální nástup obou hrdinů do ringu, s kterým si dal někdo dost práce. Škoda občas pomalejších pasáží, při kterých si divák zazívá, ale jinak spokojenost. 75% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvýkrát som aj tentokrát veľmi spokojný."Creed II" vrátil Donnieho do ringu skutočne fantasticky a s výsledkom som spokojný. A verím, že budú spokojní aj ostatní, ktorí sa na tento film prídu do kina pozrieť.V úvode to má trošku pomalšie tempo, no osobne mi to nejako moc nevadilo. Potrebujeme dať nejaké dejové linky do cesty a rozhodne musím povedať, že sú podľa mňa zaujímavé. Možno by sa dali trošku skrátiť, no rozhodne dopĺňajú všetko, čo sa bude diať postupne vo filme. Sylvester Stallone je stále úžasný. Po ôsmykrát sa dostal do svojej kultovej role a opäť mu verím, každý jeden moment. Je absolútne fantastický. A rovnako aj Michael B. Jordan, pre ktorého toto bude asi najdôležitejší zápas v jeho živote. Najťažší a najosobnejší. A čo ak sa história bude opakovať? Oba zápasy, ktoré v tomto filme sú vyzerajú vynikajúco a sú spracované silne a kvalitne. Ani som si v prvom momente neuvedomil, ako som držal Adonisovi palce, čo som sa tak silne do filmu dokázal ponoriť. Časti v púšti sú rovnako fantastické a okrem toho aj soundtrack tomu pridáva veľa. A rozhodne to bol film, ktorý dokázal zmazať tú nepríjemnú pachuť, čo mi ostala v ústach po sledovaní "Assassination Nation" . Takže za to som filmu vďačný. Odporúčam vidieť na veľkom plátne a rozhodne hovorím, že film stojí za váš čas. Tak si to užite. Hodnotenie: A ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek z dnes již 8dílné série. Kdyby to celé nebylo až béčkově natočené, tak bych tomu třeba i odpustil jak hrozně moc si to krade z 2. a 4. Rockyho. Další díl už prosím nepřidávejte. Rockyho studnice moudrosti už definitivně vyschla, k synovi si cestu nakonec najde (?), Creed se pomstí (?), Drago se s tím že jeho rodinu vždy nakonec zmlátí nějaký zakrslý Amík taky srovná (?). Mě se tenhle díl zkrátka zrovna dvakrát nelíbil. Po tomhle už není co vyprávět a stejně to mělo 130 minut. Je potřeba do toho gongu pořádně třísknout a mazat z ringu konečně domů a starat se o své rodiny. Rocky byl jsi bourák a nerad bych se dožil toho, že ještě oživíš Clubbera Langa nebo přivedeš z hrobu Apolla Creeda. Zatímco první Creed si jel víceméně svou cestou a žil si svým životem, tenhle se až příliš ohlíží a vpasovává do Rockyho minulosti, protože moc neví kudy kam. 60% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po třech letech se setkáváme s Rockym a Adonisem Creedem. Tentokrát se však vrací jedna další postava. Ivan Drago a jeho syn Viktor Drago. Rozhodně nejsem zastáncem, aby se ve filmech oživovali postavy, točili remaky, nebo pokračování po x-letech (například můj komentář k novému Predátorovi – naprosto zbytečný film), ale u Creeda vše funguje jak má. Příběh je stále přes kopoírák od…no vlastně od prvního Rockyho a to platí u dalších boxerských filmů. Creed 2 na mě ale díky rodině Dragových dýchl neskutečnou nostalgií a atmosférou. Vidět Lungrena zpět jako Ivana Draga pro mě bylo potěšením. Tréninkové sekvence, jsou jako vždy v případě Rockyho a teď už i Creeda skvělé. Zápasy vydařené (není jich moc). Něco málo přes dvě hodiny uteklo velmi rychle. Creed 2 je podle mě lepší než první díl, ale za to může především to, že je zde Drago, kdyby tam nebyl, pravděpodobně by šlo pouze o další boxerský film, ve kterém by sice byl Rocky, ale už je hodně v pozadí. Myslím, že by bylo vhodné, kdyby celá sága Rockyho a „kariéra“ Creeda už skončila. Nicméně tržby nám pravděpodobně přinesou další díl. Jak říkám, v nejlepším se má skončit a Adonis Creed bez Rockyho (Stallone naznačil, že hrál naposledy Rockyho) nemá podle mého názoru nic nabídnout. Vždyť nakonec dokázal, že je dobrý boxer a hlavně utkal se s rodinou, která mu zabila otce. Pokud další díl vznikne, určitě na něj zajdu do kina. Byl bych ovšem radši, kdyby nic dalšího už nebylo. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo především ve Filadelfii v Pensylvánii a kvůli několika scénám se štáb přesouval do Nového Mexika. Točilo se od 15. března do 8. června 2018. (Duoscop)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu se několikrát v různých variacích objeví slavná hláška Ivana Draga (Dolph Lundgren) „musím tě zlomit,“ která zazněla ve snímku Rocky IV (1985). (mzss1)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama