Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (320)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak po zhlédnutí celé série musím konstatovat,že se celý seriál docela povedl a naplnil má očekávání.Filmy podle Kinga se mi vždy líbily,a tak mě zajímalo,jak to tvůrci vkloubí do seriálu.Povedlo se jim to.Do hlavní role cestovatele časem obsadili mého oblíbeného herce Jamese Franca,který svou roli zvládl na výbornou.Mrzí mě,že v seriálu nepobyl trochu déle Josh Duhamel.Nejvíce se mi líbilo asi prostředí 60.let,které zde bylo rozpracováno velmi dobře.A konec byl dechberoucí.Možná si přečtu i knihu.Ale bylo zde i pár nedostatků.Někdy mi to přišlo až moc natáhlé,přehnané,ale i tak tomuto seriálu dávám lepší čtyři hvězdy.Hodnocení:85% ()

higuain 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT! Je to super seriál a když má člověk volný nedělní odpoledne, tak se to dá sjet celý najednou. Konec je však zklamáním. Jakeovo rozhodnutí ponechat Sadie svému osudu a životu bez něj nedává smysl. Beztak se na konci dozvíme, že v roce 2016 je pořád slečnou, takže se buď rozvedla vícekrát a nebo zůstala single po zbytek života, každopádně by tím Jake minulost nijak zásadně neporušil a žádnou smyčku by vytvářet nemusel, protože by po jejím boku zaujal pozici, která beztak nikomu nenáležela. Dalším rozčarováním, které závěr seriálu nabídl, je alternativní budoucnost, ve které JFK přežil. Respektive zklamáním je fakt, že se o ní alibisticky téměř nic nedozvíme, krom toho, že zjevně byla třetí světová, protože si Harry pamatoval bomby a Maine vypadalo jako klasicky post-apokalyptický mrtvý město. Tři roky se Jake snaží zachránit prezidenta pro lepší budoucnost a když do té budoucnosti dorazí, tak si ani pořádně nezjistí, co a hlavně jak se to všechno vlastně podělalo. Je to škoda tím spíš, že to kazí dojem nad celým zbytkem seriálu, jehož většina epizod je svou kvalitou nadstandardních. Funguje to ve špionážní i osobní rovině, tím pádem vůbec nevadí odbočky od atentátu. Naopak, vedlejší zápletky mají kolikrát větší náboj, než celá kauza JFK. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Výborná minisérie podle předlohy Stephena Kinga. James Franco a Sarah Gardon jsou úžasní a překvapivě jejich milostná linie je hlavním tahounem tohoto cyklu, poněvadž linie s Kennedyho atentátem jde občas kvůli nim do ústraní, což nebyla vůbec chyba. Kamera a režie s výbornými nápady a fakt na úrovni, k tomu atmosféra šedesátek je naprosto dokonalá. Cestovatelské retro, jak má být:o)). Jasných 5 hvězd, ale americkou historii se podle toho neučte:-). ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Who are you ? Someone you knew in another life. Minulost je navždy minulostí. Snažit se změnit něco, co už je pryč, je pouze bláhovým snem snílků. Pamatujte, že nemá smysl prodlet celý svůj život ve snech, místo toho se pokuste přetvořit svůj život ve své sny. James Franco podává životní výkon v jedné z nejchytřejších časovek poslední doby. Přitom ho za ruku drží nadpozemský krásná Sarah Gadon. V závěrečných momentech jsem zažil jeden z těch vzácných okamžiků, kdy mají slzy smutku šťastnou příchuť. Jeden z nejkrásnějších milostných příběhů a nejúžasnějších konců, co jsem kdy viděl ...1. Série: 85 %. Oblíbené postavy: Jake Epping, Sadie Dunhill. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Seriálovej skvost a troufám si tvrdit, že nejlepší novinka roku 2016 (a to jsme teprve na začátku) s finále takovým, který bez jakýchkoli koulervoucích scén a tlačení na pilu člověka neuvěřitelně nadchne a téměř rozbrečí jen díky skvěle vypointovaným dějovým linkám a provedení, který prostě chytne za srdce. Nevím, jak jinak to popsat. Ti, co hodnotí nízce, jsou bezcitní! A Sadie je snad první ženská postava, u který naprosto chápu to, že jí je někdo tak posedlej, protože... kdo by nebyl. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Žlutý kabriolet, který si Jake Epping (James Franco) koupí  v bazaru, je Ford Fairlane 500 Sunliner 1958. (TheDon)
  • V knize se Jake Epping (James Franco) po projití „králičí norou“ ocitne v minulosti dne 9. září 1958. V seriálu se na rozdíl od knihy dostane do dne 21. října 1960. (Koldyn)
  • Ve 4. epizodě 1. série "The Eyes of Texas" je zhruba ve 43. minutě vidět ve dveřích odraz štábu. (Scelleton)

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama