Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sí, sí, esa es ella, La Llorona, ella quiere a tus hijos, ¡quiere dos hijos ! Mám rád, tyhle městské legendy, ale tady se to promarnilo a to jako dost fest. Předvídatelné lekačky, které ani nelkají, sice zamrzí, ale největší problém spočívá v tom, že to neni vůbec děsivé, neni tady žádná atmosféra, nic co nahánělo hrůzu nebo aspoň znechucovalo. Nemluvě o tom, že zde vůbec nevyužil ten Mexický potenciál, který tohle téma nabízí. Samotná La Llorona, taky neni zvlášť děsivá, neni groteskní, neni nechutná, v obličeje je bílá a za nehtama má špínu, než nějaký exorcismus, tak by potřebovala vykoupat a nalíčit a byla by v pohodě. Děcka i mamka, mají svoje slabší chvíle a tak mají potřebu se chovat hloupě a předvídatelně. Jediné co stojí za zmínku, je odpadlý kněz, který je úplně top a dává filmu aspoň nějaký směr. Plus je tady jeden z nejvíc vtipných momentů, jakože vůbec. Návrat shol’vy Bra’taca, snad ani nebudu komentovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba v tomhle žánru v časech, kdy kvantita a podnikatelské záměry producentů vítězí nad kvalitou? Není to nejdůležitější, ale sebevědomé strašidlo. Mexická ektoplasmatická plačka, co ráda topí děti ve svém zármutku, zapadla do závojového CGI průměru včetně náhlých změn hlasitosti svého projevu. Alespoň pět nebo šest momentů, kdy se vám mráz jako poctivý indikátor děsu proběhne po zádech. To Chaves zvládl vcelku dovedně a udržel se ve hře. Atmosféra, která i třeba pomocí mytologie a logického jednání dovede všechno to bubákování k finále. Tady mamá, co si plete děti s koťaty, pokulhává svou sterilitou a nedostatkem vůle hledat jiná řešení. Funkční vyvrcholení. Zachmuřený šaman, semínka u prahu a čekání na použití kříže ze speciálního dřeva nejsou nic, co by tu už několikrát nebylo. A tím se dostáváme k nutnosti vyhnout se rutině. Moru, který, ač se to pro horory zdá jako vhodná cílová destinace, vede do pekel a z filmu se stává Wan of many…což La Llorona v podstatě je.. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tu pán duchovný, ktorý sa raz stretol s akousi bábkou. V tomto prípade je to akosi nelogické, nechcem spoilerovať, ale je to tak. Stretol. A potom? Plačúca žena, je kvalitný zdroj strašidelnej ´´zábavy´´ a má svoje plusy. Tie ale niesu až tak plusové. Ide síce o zatiaľ najlepší tohtoročný kinoprírastok do tohoto žánru, ale berte to ako karhanie a nie chválu. Chcete sa ale naozaj báť pri slzách tejto nešťastnej matky? Odporúčam radšej atmosférický a naozaj mrazivý LA MALDICIÓN DE LA LLORONA ( 1963 ). ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky o něco slabší než Sestra, ale v samotné snaze o vyvolání strachu o trochu lepší. Zásadní problém tkví v tom, že kromě začátku se film drží celkem při zemi, a oproti nedávnému Řbitovu zviřátek nejde tak na dřeň, jak by ve své ryzí podstatě mohl. Legenda kolem La Llorony je totiž poměrně rozšířená a sama o sobě dost děsivá. Ne, že by Chaves odvedl špatnou práci, ale hlavní kámen úrazu je ve scénáři. Jde o to, že styl, jakým nám byl příběh byl předložen asi nebyl zvolen úplně šťastně. Větší důraz na kriminální zápletku (záhadná úmrtí dětí, podivné události v okolí) by dle mého názoru snímku prospěl více. Soudím tak proto, že například v Grimmovi (ke kterému jsme nutně museli v komentáři dospět) byla tématika uchopena o dost zajímavěji a o poznání mýtičtěji. Takhle jsme dostali jen řadový, nepatrnými detaily vybočující horror, který mohl k rozmanitosti žánru přispět větší měrou. Odkaz na Conjuring pak není nulový, ale asi 5-ti sekundový. Jako jednohubka a výplň Wanova producentského vesmíru však neurazí. Jen mám trochu pocit, že se začínáme točit v kruhu... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $9miliónov║Tržby USA $54,733,739║Tržby Celosvetovo $123,233,739 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,733,349║ Tržby za predaj DVD v USA $3,834,780║ Prvá polovica sa dosť držala, malo to dobré napätie, aj lakačky sedeli, malo to tam správne miesto. Výber hercov fajn držali sa. Posledná tretina je až príliš ohraná schéma scén, ktorá proste dá film dole, doslova strereotypne to unudí. /videl v kine: 45%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)
  • La Llorona (Plačící žena) je mexická legenda o krásné ženě, která byla zamilovaná a šťastná se svým manželem, kterému nakonec porodila dvě děti. Jenže utrpení srdce přišlo v momentu, kdy ji manžel ze dne na den opustil. Po pár letech svého exmanžela spatřila s jinou ženou a ve vzteku utopila své dvě děti v řece. Legenda pravý, že La Llorana putuje kolem řeky a pláče, neštěstí pro ty, kteří jsou blízko a slyší ji plakat, jsou určeni k smrti. (ARI50)
  • Film byl promítán kritikům, od kterých dostal hodnocení 41 %. (Greenscreen)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama