Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

POMO 

všechny recenze uživatele

Žánrová tuctovka, která podobně jako Annabelle 2 útočí na diváka ohrožováním dětí. Jak už to u klišoidních hororů bez vlastní tváře bejvá, scénáristickou neinvenci a děravou logiku se snaží přehlušit hlasitým sound designem a slušnými produkčními hodnotami (rozuměj: intenzivně to zní a dobře vypadá). Tedy ničím, pro co byste si na film za pár let vzpoměli. Vazba na Conjuring universe nulová. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Úskalia sociálnej starostlivosti. Alebo priamočiary, s ničím sa neserúci hororový príbeh matky- kurátorky, dohliadajúcej na riadnu výchovu detí zo sociálne slabých alebo neúplných rodín, ktorá "vďaka" práci k prekliatiu príde. Prekliatiu, zamotajúcemu na plné obrátky život jej i jej dvom maloletým deťom. Už dávno som nevidel žánrový kúsok, ktorý by ma zo dvakrát spoľahlivo vydesil. Navyše na miestach, kde sa to dalo priamo očakávať. Darmo, kto vie, ten vie. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny základ tohto hororu je presne podľa osvedčenej šablóny mnohých iných - spokojná rodinka, stane sa nešťastie, strašenie inej rodinky so zameraním na deti, neohrozený vydedený kňaz pracujúci na hrane viery a vedy.... Inak človek až žasne, kam všade sa bábika Annabelle už dostala. Krátke cameo jej patrí aj tu v tomto prípade. No... možno je to všetko nejak prepojené a na konci za pár rokov príde grandiózny posledný diel o tejto strašidelnej bábike kde sa konečne odhalí, kam všade siahali jej škaredé strašidelné prstíky. Bolo mi z toho na smiech. To ale nebol najväčší problém. Ten spočíva hlavne v uťahanosti nosných hororových scén, kde sa napätie toľko napína a prepína, až napokon tieto hororové scénky začnú nudiť, pričom túto nudu nezaženie ani to, keď sa konečne ten bubák objaví. Maska sa mi ale páčila. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmařsky línější, nudnější a bezvýznamnější duchařinu aby člověk pohledal. Horory dlouhodobě miluju, na tuhle konkrétní odrůdu, s kterou v současnosti umějí pracovat asi jen James Wan a Mike Flanagan, už ale začínám bejt regulérně alergickej. A Conjuring univerzum už by mělo radši skončit. Nebo alespoň výrazně změnit směr, jímž se bude dál ubírat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dost solidní ženě v černém tady přichází absolutně nezáživná žena v bílém, která dopadla daleko hůř, než jsem čekal. Co stojí za zmínku je celkem slušný nápad nějaké španělské máničky, co topí děti a brečí v koutě, no zbytek podle zajeté šablony a nic nového nepřináší. Lekačky, atmosféra - nula. Herecké výkony a dialogy mi postupem času přišly neskutečně strojené a umělé až hrůza. Napojení do Conjuring světa - nula. Hodnocení podobných filmů je třeba brát s rezervou, protože vytvořit snímek, který by v tomhle subžánru vyčníval a byl lepší, je čím dál tím težší vzhledem ke konkurenci, ale tohle byla tak odfláknutá blbost, že tady rozhodně víc nedám. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)
  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Film se odehrává kolem roku 1973. (ČSFD)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama