Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (637)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, vezměme to dejme tomu tak, že na tyhle überpřepálený hovadiny teda ještě NEJSEM tak starej (páč to by bylo smutný), ALE prostě mě občas dokážou solidně vyčerpat. Už zase mi tam s přibývající stopáží a nabobtnávajícíma akčníma scénama vadí ty CGI atrakce, až příliš okatě ignorující jakýkoliv fyzikální zákony. Jasně. Já vim, že je to schválně. Je mi jasný, že to je esence těch filmů. Jen to prostě s klidným srdcem nedokážu strávit. A čím je to delší, tím víc mi to mozek nebere. Den, kdy se z Rychle a zběsile stal klon Transformers a horších DC-čkovek, se holt do mýho povědomí zlatým písmem nezapíše, no. To nitro a ryzí závody mi tam fakt chyběj, furt asi nejsem schopnej se přes to přenýst... Přejmenujte už tu frančízu konečně. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ou. Mega kokotina, kde něco jako zákony fyziky neplatí až si u toho klepete na čelo, proč to kurva někdo takhle točí, když je to úplně mega ujetý, vypatlaný a tupý. Chemie mezi Johnsonem a Stathamem mizivá, buddy movie z toho není ani kdyby se kluci na hlavách točili. Vanessa Kirby a její prasečí nosánek se snaží sekundovat dvou tupounům, ale ani tam ta chemie moc nefunguje. Idris Elba má schopnosti dpč jako Superman nebo nějaký marvelovský pako. __ Ale jako jo, první hodinu a půl jsem se celkem bavil, ale jak se z toho staly ty rodinný pouta ze Samoy, začalo mě to mega srát. Jako když sežerete balíček hnusnejch chipsů, je vám blbě a otevřete si ještě jeden, protože máte pořád chuť. No a potom už jenom blijete na hajzlu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná, akcí narvaná jízda se zapnutým nitrem. Béčková zápletka prodchnutá přehnanými akčními scénami, s na míru ušitým virem a osamělým záporákem, na kterého platí pouze staré dobré kamarádství a rodina v téhle sérii nepřekvapí. Diesel style. Leitch si je oné béčkovitosti vědom, ale o to víc ji popotahuje za cecík a dojí všechny ty absurdnosti s maximálním GE. Přesně soustružené stěry Stathama a Johnsona jako by přichvátaly přímo z osmdesátek. Kinetická a přehledná akce ctí starou školu i když je vyupgradovaná jako Idris Elba, který si černého Supermana zahrál s neuvěřitelnou chutí. Uteče to jako voda, proskotačíme se skvělými lokacemi a camea jsou třešničkou na dortu. Vanessa Kirby má šmrnc a celé si to v závěru velmi sebevědomě říká o pokračování. Za mě mu ho dejme. ... se jim roztaví vnitřnosti. Už je jí devět, je připravená tyhle věci slyšet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zrozeni k akci. Dwayne Johnson a Jason Statham mají na tento status výlučné právo. V milostné komedii by asi působili blbě, takže ve zběsile akční spin-off záležitosti se budou vyjímat náležitě dokonale. O tom už jejich fanoušci vědí své. Netřeba představovat ani jejich dvě akční postavy, Luke Hobbs a Decker Shaw, se kterými už nějaký ten akční čas brázdí přední akční linie série Rychle a zběsile, a jejichž vrcholné kousky porušují fyzikální, popřípadě i jiné zákony. A všeobecně je známo, že se tihle akční pardálové v rámci série moc nemusí, což se projevuje v tom, že se navzájem shazují, špičkují se a konkurují si, čímž si lze vysvětlit (je to jen jeden z nemálo důvodů), že jim právě tahle vesměs zábavná vzájemná averze vynesla vznik samostatného filmu. A ke své spolupráci si přizvali kreativní špičky akčního žánru. Ti se neváhali akčně odvázat, jak jsou diváci u F&F zvyklí, ovšem limitace přístupností film v jistém ohledu devalvuje, načež se s tím bojovalo, ale bohužel boj nebyl úspěšný. Takže se nedivte, když se na vás vyřítí scenáristické triviální bludy, prokládané dynamickou akcí a solidními bitkami, kterým by prospěl rating R, neb krve by se v nich nedořezal, ačkoliv měkké tělesné tkáně po úderu kladivem by si z lékařského hlediska neměly zachovat celistvost. A nanejvýš pro (dva)náctileté je i zápletka o černošském padouchovi, jehož hokusy pokusy v nejmodernějším vědeckotechnickém ústavu z něj učinily zosobnění neporazitelného Supermana a Terminátora, který, jak jinak, přišel nastolit apokalypsu. Johnson a Statham z pozice producentů přizvali k herecké spolupráci vycházející hvězdu Vanessu Kirby, jejíž tělesná schránka poskytne útočiště škodlivým kapslím, určeným pro likvidaci všeho živého, a Idris Elba v záporné roli hájí řady barevného lidu. Bonusem je Kevin Hart a Ryan Reynolds. Své si odehraje i lepá Eiza González coby zosobnění ruské nebezpečné krásky. Až do poslední třetiny je na čem se zabavit: akce stíhá akci a hlášky stíhají hlášky, obojí ve skvělém poměru. A pak v posledním dějství nadhled opadne, hlášky ustanou a přijde jakási nepatřičná konfrontace s Hobbsovou rodinou na ostrově Samoa, Cliff Curtis je za Hobbsova bratra, patetičnost si najde skulinu, aby se vyjevila a celé finále, ač má určité grády, prostě nepředstavuje žádný tvůrčí zázrak. Vyhlášený akční specialista Chad Leitch servíruje nášup prvotřídní akce, kterou občasně kazí stopy po "vyretušovaných" tažných lanech "létajících" herců, celé to má spád a pořád se něco děje. Příští spin-off F&F chci ale mládeži nepřístupný, oproštěný od rodinných hodnot a scifi pitominek. 8/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento spin-off Rychle a zběsile se Davidu Leitchovi opravdu povedl. Vše šlape tak, jak má. Skvěle funguje jak akce, tak humor, i chemie mezi hlavními postavami. Do světa má být záhadnou organizací vypuštěn smrtící virus. Je tedy na našich hrdinech, aby tomu zabránili. Rock a Stattham musí spojit síly, aby porazili vylepšeného záporáka Idrise Elbu. Pomáhá jim v tom pohledná Vanessa Kirby. Jak už jsme u této série zvyklí, dost se cestuje. Podíváme se od LA, Londýna, Moskvu až po Ukrajinu a Samou, kde se odehraje závěrečná bitva. O reálnosti jednotlivých scén asi není třeba moc spekulovat. Hodně mě bavily fóry, které na sebe Rock a Stattham celou dobu hází. Najdeme tu i dvě dost vtipná camea v podání Ryana Reynoldse a Kevina Harta. A za rok se můžeme těšit na devátý díl. "Jde po nás Terminátor." :D ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • Původně si měl ve filmu Jason Momoa zahrát jednoho z bratrů Lukea Hobbse (Dwayne Johnson), ale kvůli nabitému programu Momoa k tomu nedošlo. [Zdroj: filmkult.refresher.cz] (Geralt z Rivie)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama