Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Marsik 

všechny recenze uživatele

CineStar Anděl (ČSFD projekce) - Budu se opakovat jako u předchozích Fuquových filmů, ale tenhle režisér mě s každým dalším počinem utvrzuje, že to na režisérské sesli prostě umí. Už nějaký ten pátek ho mám mezi TOP režiséry a díky Equalizer 2 si tuto pozici u mě jen potvrzuje. Obecně má Fuqua akční sekvence vždy vynikající a poklidné pasáže jsou doprovázeny trefnou hudbou, takže vydržíte až do konce bez toho, aniž byste sledovali čas. A zde tomu nebylo jinak. Denzel - který chlap se umí v 63 letech takhle ohánět a který chlap má takové charizma jako on? Fandím mu a více takových rolí. Equalizer 2 je jiný než jednička, ale i tak má chytlavé tempo a parádní akce. Závěrem...kdyby bylo další pokračování, vůbec bych se nezlobil. 80% (with J.) // (4.1.2020) CINEMAX+HBO GO - Potvrzuji 4*. Skvěle se na to dívá. 80% (with J.) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Equalizer, byl jako staré samurajské filmy, samuraj - ronin, zlomený životem a plný bolesti, raději předstírá smrt a uklidí se do ústraní, než aby svoji přítomnosti, ohrožoval zbytek lidí na kterých mu záleží. Zatímco dvojka je sebepoznání a uvědomění, že když bude pomáhat lidem, tak bude užitečnější, než když neni vidět. Ano, i ve dvojce se dost jedou tyhle, poetické věci a Denzel čte hodně haiku a poezie, ale tohle filmu prospívá. Já (divák) si udělá lepší přehled, o tom jaký Robert McCall, byl a je. Ve filmu je dost mini příběhů, tak jako v jedničce, ale tady je na ně kladen větší důraz a mají svůj vlastní příběh a vyústění, celkově se jedná o velice silné mini příběhy, které by výborně fungovaly i bez toho hlavního. Hlavní příběh se točí okolo smrti, jednoho agenta a následně se to nabaluje aby to pak skončilo v bouři, v klidné bouři. Je super, že Denzel tady nepředvádí žádné akční veletoče, ty přenechá Pascalovi který opět překvapuje, velká část akce se skládá ze chvatů, úderů a vynalézavosti jakou McCall projevuje a to hlavně ke konci. Akce je tu víc a má velice dobré tempo, které si drží od začátku až dokonce. Čím více lidem McCall pomůže, (chci trojku) tím víc je ohrozí a tohle se mu může v budoucnu vymstít. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Bohužel se dvojka nepovedla stejně jako její starší brácha. Denzel je pořád cool mašina na zabíjení, která si ví vždycky rady (kudos to Mr. Washington), bohužel jeho charisma nemůže utáhnout 2hodinový film. První věc, která tady zamrzí jsou záporáci, hlavního záporáka odhalíte v podstatě od první chvíle, co se objeví na plátně, a hlavně jeho tým čítá jen 4 lidi, a ač je finále velmi výborně natočené a každý z nich to schytá "moc pěkně" ... tak je to pořád fakt málo. Navíc mi celý film přišel jen jako sled skoro nesouvisejících scének, které vyústí do finálního showdownu a taky toho, že pan McCall by měl být prezidentem zeměkoule. Nyní bych se rád vyjádřil k osazenstvu CSFD projekce: Bandu více necivilizovaných a (nutno podotknout) špinavých hovad jsem už dlouho v kinosále nezažil ... samé plechy, chipsy a podobné věci hodné svátečních kino návštěvníků a to nemluvě o tom, že snad pod každou druhou sedačkou po skončení projekce jste onen výše zmíněný bordel mohli najít jako suvenýr pro pracovníky smíchovského Cinestaru. Opravdu si lidi rozmyslete, komu ten bod přijebete ... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojka, krochkal som spokojnosťou a chvíľu uvažoval o plnom hodnotení. Scenár by sa ešte dal poladiť ("prekvapivý" zloduch je jasný od momentu, kedy nastúpi na scénu, dejové línie typu "černošský gang" vyšumia trochu do prázdna), ale inak je príbeh zaujímavý, je to výborne natočené, s atmosférou v akčných filmoch nevídanou a vďaka Denzelovi, ktorý tu hrá, akoby chcel ďalšiu nomináciu, to veľmi dobre funguje aj ako osobná dráma. V ktorej občas niekto niekomu vykrúti krk. :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akční stránka je slušná. Nejedná se sice o nic, co by mě vystřelilo z ponožek, ale Denzelovi to krosení s tváří pokerové hráče sedí a třeba závěrečný vichřicový souboj měl něco do sebe. Nijak neurážela ani omletá zápletka či kýčovité vedlejší linky, ačkoliv ten stařecký závěr si mohl Fuqua odpustit. Co mi ale lezlo nebetyčně na nervy byla Washingtonova snaha dělat tátu floutkovi od vedle. Tahle postava tu byla naprosto zbytečná a sloužila jen k natahování stopáže. A v mém případě i k pokaženému celkovému dojmu. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 62 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se Robert McCall (Denzel Washington) pere v autě s pasažérem, tak v čase 1:09:35 těsně mine černý Nissan Altima (pátá generace 2013–2018). V následujícím záběru v 1:09:39 jej opět předjíždí a v čase 1:09:44 se totožné auto mihne ve spolujezdcově okénku. (DBlitz)
  • Přibližně v čase 35:04, při záběru na uličku s popiskem „Brussel, Belgie“, byla použita ulice Truhlářská na Praze 1 (mj. je vidět polská vlajka na sídle Konzulárního oddělení Velvyslanectví Polské republiky). (Michalechal)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama