Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

kingik 

všechny recenze uživatele

Po solidní jedničce slušný propad. Stejní tvůrci a výsledek se sotva doplazí na průměr. Prostě nepochopitelný odklon od předchozího kvalitního zpracování. A to Denzel Washington má vůli hrát, ale je vržen do situací, které diváky nemohou zajímat ani bavit. Jednu chvíli vykonává taxikařinu, pak převychovává černého mladíka ze sousedství, aby se příliš neumazal od drogového odéru, u něhož si následně objedná venkovní i domácí malířské práce, ze svých akčních schopností toho moc neukáže, akce je co by se pod jeho čepici vlezlo. První hodinu provází absolutní nepřehlednost, kupí se žánrové odnože a dlouho jsem neměl jasno, o co ve filmu jde především. Antoine Fuqua vytasil unavenou režii, která ožije ve finální části, kdy se náš ultrasprávňácký hrdina konečně akčně rozjede na víc než minutu a ve slotě likviduje své dřívější kamarády ve zbrani, kteří se dali na temnou stranu. Washington už dávno není nijaký velký kino tahoun, tudíž by měl zvažovat, zda diváky tahat na výchovné až filozofické koncerty. Akce vypadá krvavě dobře, technické známky plní své standardy. Vedlejší role jsou naprosto průhledné - záporného protivníka a strůjce všeho zlého identifikujete po vteřině jeho zjevení se na scéně, ačkoliv film jej nemíní odhalit hned, všechny ostatní, v jádru hodné postavy získají své sociální jistoty. Docela se divím, že pokračování se vydalo tímto málo zábavným a vesměs rutinním směrem, kde je přemíra rozkouskovaných scén, co jsou střídavě napínavé a nudné, zasazené do levných, omšelých a neatraktivně působících lokací, dojde i na Belgii. Do kina si nechte zajít chuť. Jednička zůstává neochvějně nepřekonána ve všech ohledech. Vznik trojky jen v tom případě, pokud se obnoví původní chválihodný koncept. Tohle vyznělo málem trapně. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Equalizer 2 prináša asi úplne všetko, čo som od filmu očakával. Denzel Washington je pán a opäť dokáže ukážkovo zlikvidovať všetkých padouchov, akcia je veľmi dobrá a film rozhodne má svoje pasáže, na ktoré nezabudnem. Dokonca aj v rámci komédie. Najmä keď si spomeniem na 5 hviezdičiek. Záverečné scénky v hurikáne sú dobre spracované a film má aj dobre spracované napätie. Človek síce čaká ako to dopadne, no aj tak to chce minimálne vidieť. Kde sa však neubránim niektorým problémom tak to bude v prípade padoucha filmu. Nebudem spoilovať o koho pôjde, hoci si myslím, že je to celkom jasné. Jeho motívy sú síce celkom pochopiteľné, no potom si povedzme úprimne, že dokopy za celý film neurobí poriadne nič. Jeho kumpáni toho spravia viac. S ním absolútne nie. Jeho číny sú nudné, neužije si dokopy skoro žiadnu akciu a ten súboj jeden na jedného na konci to nezachráni. Je to proste nudná postava. A ako som už aj naznačil, film je trošku priehľadný a predvídateľný. Vieme odhadnúť čo sa stane, vieme prísť na to kam sa posunieme aj ako to celé vlastne dopadne. Páči sa mi však ešte že Denzel Washington si to ide vyriešiť osobne, lebo mu zabili človeka, na ktorom mu záležalo. A páčia sa mi aj to ako počúva príbehy ľudí v aute, keď ich vezie svojim Lyftom. Funguje to dobre a baví ma to. Myslím si, že film za pozornosť stojí. Čeknite si ho sami a uvidíte. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua s Denzelem Washingtonem opět spolu. První díl je u mne hodně vysoko mezi oblíbenými filmy, takže druhý díl to měl v hodně ohledech těžké a samozřejmě na jedničku nemá, ale pořád se jedná o obstojný oldschool akční thriller. Denzel je pořád stejný, téměř nezestárnul, pořád v kondici, hraje bezvadně a jeho nepředvídatelné vychytávky patří k tomu nejlepšímu, co se zde dá najít. Akce je překvapivě méně, krom menších krátkých likvidací je tu jen velká finální akce, kde je skvěle zvoleno prostředí ( přesto OBI je nepřekonáno). Tempo byť je pomalejší, film nenudí, utíká rychle, zaujmou i vedlejší linie a místy je film i hezky napínavý. Co zamrzí, že Rko není příliš využito, záporák Marton Csokas z jedničky je nepřekonaný a naštvalo mě, že scéna z vlaku v traileru byla z filmu vystřihnuta. Ve výsledku menší zklamání, ale kina určitě nelituji. PS: Jsem rád, že Pedro Pascal po Narcos dostává čím dál tím víc prostoru ( Kingsman i zde) a do budoucna to také vypadá nadějně. 75%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cely film som mal pocit jak keby som sledoval 40 minutovu epizodu nejakeho dobreho serialu natiahnutu na 2 hodiny, vdaka comu je tempo filmu fakt velmi pomale. A chatrnu zapletku, ktora by vystacila na jednu epizodu natiahli vdaka tomu, ze do filmu pridali kopu epizodiek, ktore s hlavnou liniou vôbec nesuvisia a vlastne su aj zbytocne. Proste take rodinne problemy, ktore hlavny hrdina riesi az kym sa konecne k slovu nedostane ustredny pripad. No a ten je ovela slabsi ako minule aj ked sa tentokrat hlavneho hrdinu osobne dotyka. Akcnych scen tu vela nie je. Okrem finale len parsekundove potycky. Stale su na môj vkus prilis rychlo zostrihane, aby som si ich vychutnal, ale neprehladne nie su. Najviac sa mi pacila bitka v aute, ktora je skvele natocena a kym k nej dôjde aj poriadne napinava. Hlavny zaporak aj ked je stvarneny mojim oblubencom, tak je nevyrazny. Finale ma z celeho filmu bavilo najmenej. Vysledkom je az prilis pomaly film so zaujimavym hlavnym hrdinom. Tento diel si uz najskôr znova nepozriem, ale kludne by som prijal dalsi diel ak bude mat lepsiu zapletku. 6/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhoďka s představováním postav šablonovitá, následný rozjezd slušný a od vyložení karet na stůl velice slibné. Finální lokace atmosfericky parádní, ale nenaplní vysoké očekávání katarzního zúčtování. Zajímavému záporakovi i jeho všem končetinám to chtělo věnovat více prostoru, dodat jim individuální rozměry. Na úkor toho zbytečného půlhodinového rozjezdu. Pak by to byla pecka a nevadilo by ani nevysvětlení důvodu pro zákrok v Bruselu, který to všechno rozjel. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 62 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Během natáčení byli zraněni dva členové ochranky. (Tomas_TM)
  • V úvodní akční scéně ve vlaku, kde Robert McCall (Denzel Washington) vyřídí celou skupinu tureckých gangsterů, si jednoho z nich zahrál Andrei Arlovski, bývalý šampion v těžké váze organizace UFC. (coffeeblack)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama