Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Equalizer, byl jako staré samurajské filmy, samuraj - ronin, zlomený životem a plný bolesti, raději předstírá smrt a uklidí se do ústraní, než aby svoji přítomnosti, ohrožoval zbytek lidí na kterých mu záleží. Zatímco dvojka je sebepoznání a uvědomění, že když bude pomáhat lidem, tak bude užitečnější, než když neni vidět. Ano, i ve dvojce se dost jedou tyhle, poetické věci a Denzel čte hodně haiku a poezie, ale tohle filmu prospívá. Já (divák) si udělá lepší přehled, o tom jaký Robert McCall, byl a je. Ve filmu je dost mini příběhů, tak jako v jedničce, ale tady je na ně kladen větší důraz a mají svůj vlastní příběh a vyústění, celkově se jedná o velice silné mini příběhy, které by výborně fungovaly i bez toho hlavního. Hlavní příběh se točí okolo smrti, jednoho agenta a následně se to nabaluje aby to pak skončilo v bouři, v klidné bouři. Je super, že Denzel tady nepředvádí žádné akční veletoče, ty přenechá Pascalovi který opět překvapuje, velká část akce se skládá ze chvatů, úderů a vynalézavosti jakou McCall projevuje a to hlavně ke konci. Akce je tu víc a má velice dobré tempo, které si drží od začátku až dokonce. Čím více lidem McCall pomůže, (chci trojku) tím víc je ohrozí a tohle se mu může v budoucnu vymstít. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, čekal jsem asi o něco více. Teď když nad tím přemýšlm, nejsem zklamaný z McCalla, ale spíše z jeho protivníků, kteří byli prostě naprosto tuctový. A s tuctovostí přišli samozřejmně i tuctové zbraně (až na jednu kuši) a se zbraněmi samozřejně i tuctová akce. Po Baumaxu a mafii je to z mého pohledu krok zpět. Přesto je film opravdu povedený, Fuqua ukazuje, že se z něj stal opravdový profesionál. Ale chce to i nové nápady...Nápady. Za mě 75% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že u druhého dílu s takovým nadupaným rozpočtem se dočkáme daleko většího zastoupení akce a všelijakých přestřelek, ale nestalo se. Pomalu mi přišlo, že se tady takových situací objevilo ještě méně, než tomu bylo u jedničky (věřte tomu nebo ne). Ale ono jednoduše stačí vystavit film na charismatu hlavního hrdiny, notabene když ji hraje taková herecká ikona jako Denzel Washington. Každé jeho gesto, každé jeho jednání, to vše jsem mu, jak se lidově říká, sežral i s navijákem. Zápletku bych asi propříště ocenil trochu propracovanější, scénář tomu na tomto poli také nijak výrazně nepomohl, ale jednoduchá revenge story u mě měla, má a bude mít vždy zaručený úspěch (zdravím Johna Wicka a Punishera :D). Sice nevím proč, ale asi pro ně mám slabost. Když dojde tedy na akcičku, tak v pohodě, dočkáme se i pár momentů plné brutality (scéna s harpunou bezkonkurenčně drží prvenství). Závěrečná napínavá epizodka za zajímavých vnějších podmínek (ta bouře tomu dodala na efektnosti) skvělá, jen je škoda, že tak krátká (i tak ale v porovnání se závěrečným zúčtováním v Bauhausu z jedničky malinko slabší). Nic světoborného, ale zase jsem se královsky bavil. A o to jde přeci, ne ? Za mě dávám 7,5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jedničku si úplně přesně nepamatuju, tak nechci zas tak úplně srovnavat, ale tohle byla hodně slušná jízda a líbila se mi více než jednička. Denzel na to, že je mu 65 hraje docela slušně a je radost se na něj v akci dívat. První taková úvodní půlhoďka se mi z celého filmu lilbila úplně nejvíc, počínaje solidní scénou ve vlaku a končící jeho taxikářováním a řešením krizí jeho zákazníků (seřezání kluků, co znásilnili jednu holku, bylo úžasné). Pak přišla na řadu zápletka, ve které víceméně o nic nešlo, ale i tak to bylo hodně slušné podané a v půlce filmu skvělý zvrat. Samotné finále ve městečku s vichřicí bylo atmosfericky i vizuálně super a rozparovací vraždy na závěr nápadité a dobře provedené. Čekal jsem průměr a on to je hodně dobrý nadprůměr, pecka film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ochranca všetkých spravodlivých a utlačovaných, neohrozený pomstiteľ, pravá ruka Boha, syn gréckej bohyne spravodlivosti Diké, altruistický ľudomil Denzel Washington... Jednotka bola ešte dobrá, no ale tu to ľudomilstvo už zachádzalo do trapošiny, nič sa nemá preháňať. Dejová linka tiež o ničom - naťahované ako prázdne vrecká pred výplatou. Aj od záverečnej akcie som čakal viac, väčšina bola utopená v šedi a všeobecnom prítmí, takže si jej divák moc neužije. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 62 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když McCall (Denzel Washington) přijíždí do opuštěného městečka na závěrečnou konfrontaci, je možné si všimnout, že nefunguje tachometr. (Guilemot)
  • Když se Robert McCall (Denzel Washington) pere v autě s pasažérem, tak v čase 1:09:35 těsně mine černý Nissan Altima (pátá generace 2013–2018). V následujícím záběru v 1:09:39 jej opět předjíždí a v čase 1:09:44 se totožné auto mihne ve spolujezdcově okénku. (DBlitz)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama