Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skoro ukázkový příklad, jak má vypadat pokračování. Vezme se vše co fungovalo minule, více se dozvíme o hlavní postavě a nepřidává se nic, co by se nehodilo. Druhý Equalizer se stále drží v komornějším duchu a přestože je první akce hned na začátku, pořád se vše spíše řeší slovně nebo útěkem, než velkolepou akcí. Akce je zde jako minule hlavně o taktice, což ukáže povedený závěr, který je v akčním žánru překvapivě propracovaný a napínavý. Fanoušci prvního dílu nebudou rozhodně zklamaní a komu se první díl nelíbil, nenajde moc plusů ani tentokrát. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Denzel Ekvalizér Washington je furt stejnej bourák jako už byl v jedničce. Je ještě větší bourák než Texas Ranger Norris nebo Bond James Bond a skoro lepší, než bouráci Stevena Seagala, a to už je co říct. Čte třeba tlustý intošský knížky s dlouhejma názvama, který žádnej jinej Američan nikdy nečetl. Od starýho židovskýho kámoše se učí jidiš, se sousedkou Fátimou prohodí bodře salám alejkum, dojemně se stará o mladýho prostoduchýho černýho kluka, kterýho už lanaří do gangu jiní černí pokérovaní opičáci, no a ve volným čase naprosto nezištně a na tajňačku pomáhá potřebnejm a ubližovanejm lidem. Zatraceně dobrej bódhisattva. Ale když musí, neváhá někoho brutálně vodkráglovat a většinou hezky pomalu a sadisticky, za zvuku praskotu kostí a agonickýho chroptění. A když mu voddělají starou kámošku pí Pullmanovou, nasere se dovopravdy. Takže partička baťůžkářů, která to má na svědomí a která ho jede sejmout kamsi do oka hurikánu, nemá samozřejmě šanci a vlezou mu do pasti jako blbý nutrie a milej Denzel je jednoho po druhým nafiletuje jako tresky (snad jsem moc neprozradil a nevokrad někoho vo napětí). Ale jo, uznávám že mě to docela bavilo. Tak ať tu furt jenom nenadávám, dám tomu o jednu víc než jedničce, kterou jsem tu minule koukám dost sepsul. Možná jí teď dám ještě někdy druhou šanci. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Viděno v kině. Nejdřív bych chtěl napsat něco málo o prvním Equalizeru. První shlédnutí mě až tak nechytlo, ale po čase se z toho stala má srdcovka, kterou si pouštím opakovaně. Ze 70% jsem navýšil na 90% - 5*. Na toto pokračování jsem se nesmírně těšil. Samozřejmě jsem se držel radši při zemi, nedávný šestý MI mě docela zklamal a ve finále jsem i lehce zklamaný z tohoto snímku. U první Equalizera oceňuji silný příběh, který se netočil jen okolo postavy D.Washingtona, ale měl kvalitní, nezapomenutelnou akci, epické finále, skvělou hudbu, záporáky atd – zde je máme vlastně vše, ale tak o 70% v menším měřítku. A to je docela problém. Film nechci moc kritizovat, je to točeno tak neškodným způsobem, že nemůžu být nějak víc naštvaný. Denzel je skvělý jako vždy, jeho role McCalla je opět skvělá, ale to nevytrhne celý film. Akce je zde o dost méně a ani moc neoslní. Úvod ve vlaku je dost krátký, potěší, ale ani se v té rychlé vyvraždovačce nemohu orientovat. Druhá vyvraždovačka v hotelu je dost povedená. Nechybí ani slušná akce v autě, ale to je celé. Finále je krátké, pár zneškodní a podání hlavního záporáka, které bylo slušně krvavé, ale dost přehranné a násilně vhozené do soundtracku, který mapoval finále předchozího filmu. Celkově zabití Denzelovi bývalé kolegyně bylo smutné, ale debilně nasnímané ve dvou scénách, což nakonec smysl dává, ale i tak. Nějaké dějové posuny zde nečekejte, vše je tak jednoduché, přímočaré a Washington je tu zcela nesmrtelný. Čím víc píšu tento koment, tím víc jsem zklamanější, ani na nadprůměr to nemůžu zařadit. Na tohle se už nikdy nepodívám. Jako jednohubka je to fakt neškodné, ale nevěřím tomu, že to točil Fuqua. Jak to mám sakra tedy shrnout ? Pár slušných akčních scén se tu najde, ale nezaujaly mě moc. Příběh je slabý, Washington je ale skvělý, stejně jako jeho postava. Kamera je nasnímána dobře i v obyčejných záběrech, to jako jo. No, takže pouhopouhý průměr, víc NE. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

První Equalizer byl jeden z nejlepších filmu, které jsem v daný rok viděl v kině. Po prvních videích jsem měl pocit, že pokračování bude slabší odvar jedničky a to se do jisté míry potvrdilo. Scénář a hlavní záporáci jsou největší slabinou. Rozjezd brzdi hodně nezáživných scén, které nesouvisí s hlavní, nepříliš originální zápletkou a po hodině si říkám proč? Hrdina v podání Denzela baví, ale přes namlsanost z jedničky je to málo. Kdo čeká důmyslnou akci, bude zklamaný. Důmyslné řezání s mafii a super charismatickým rusák chybí a místo toho dostane prostor pár frajeru v dementní lokaci ke konci. Baumax zůstal nepřekonatelný, tak snad na potřetí to zase urve koule........6/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se nechováte slušně, nezištně pomáhající strýček Bobby vám dá na vybranou. Bolest způsobená zraněním, nebo bolest ze ztráty. Je jasné, co si zlotřilci po ukázce jeho schopností vyberou, ale to ještě neví, že tou druhou možností myslel ztrátu krve.. Denzel hledající ztracený čas je jako tradičně nekompromisní válec a když vyzvedne černošského mladíka z doupěte gangu a dává mu životní lekci, vytáhne ze sebe i to nejlepší z Alonza Harrise. Předvídatelnost a zdlouhavé hurikánové finále sice sráží hodnocení, ale už bych se v té kritice raději nebabral, aby nedojel sečtělý dobroděj Robert McCall a nepřizpůsobil mou levačku k permanentnímu vulkánskému pozdravu.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Devadesátá devátá kniha, kterou Robert McCall (Denzel Washington) čte, je „Between the World and Me“ od Ta-Nehisiho Coatese. Je napsána jako dopis dospívajícímu synovi a je o tom, co znamená být černochem v USA. V češtině v čase vzniku filmu ještě nevyšla. Závěrečná, stá kniha je „Hledání ztraceného času“ od Marcela Prousta. (sator)
  • Když McCall (Denzel Washington) přijíždí do opuštěného městečka na závěrečnou konfrontaci, je možné si všimnout, že nefunguje tachometr. (Guilemot)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama