Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Teda jako jsem opravdu velkej a celkem i těžkej chlap, ale po dlouhé době, co se tak dívám na filmy, mi na konci filmu ukápla slza. A i když jsou tam malé chybky nebo se to v druhé půlce trochu táhne, tak ten závěr mě dostal. A tímto zvyšuji na plnej počet. Jó a užívejte života lidi, je opravdu krátkej. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to úplně bez chybičky a není to ani nikterak objevné v rámci scénáře (nemoc,uvědomění si,že jsem nežil jak sem chtěl/měl,...),ale díky Deppovi a skvěle napsaným dialogům se na všechno dá velmi snadno zapomenout a odpustit.V jádru extrémně smutný film,který je ale zároveň v jednotlivých momentech hodně vtipný a ve finále se mu povede vyždímat solidní dávku emocí aniž by divák měl pocit,že je to provoplánové...70% ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně umírnění Depp, který tu dává vzpomenout na své počátky, kdy ještě neexhiboval v obličejových kreacích a přepálených maskách, a dává tak na odiv své herecké schopnosti, kdy jak vidět, když chce, je stále ve formě. Jen trochu škoda, že zrovna ve filmu, který je sice objektivně dobrý, ale jedle podle 1000x viděné šablony, kdy absolutně nic nemá šanci překvapit, a vše se odehrává podle dopředu dané šablony žánrového filmu o umírajících člověku, který chce ještě vyzkoušet co se dá. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

Profesor je takový ten malý hezký film, který ale narozdíl od některých jiných malých hezkých filmů má geniální herecký výkon známého herce (v tomto případě Johnnyho Deppa). V jeho podání působí i ty opravdu smutné, beznadějné okamžiky s mírným nadhledem. A ty šíleně humorné zase jako zjevení z jiného světa. Obávám se jen, že tento film je tak málo známý, že bude dosti opomíjený, a to i přesto, že se jedná o jeden z lepších Johnnyho filmů za poslední léta. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno, nabízí se nám další snímek pojednávající o tom, jak se člověk v rámci svého charakteru vyrovnává se zprávou o diagnóze rakoviny a s maximálním rokem života. Lze tedy z námětu očekávat nějaké zadostiučinění se svým životem, emoční scény, určitou rebelii, užít si co nejlépe své poslední životní dny a mnoho dalšího s tímto stavem spojených. A s některými těmito věcmi se tady v podstatě setkáme, jen to poněkud postrádá vážnost a odlehčenou zábavnost. Až to vytváří dojem, že byl na vše Wayne Roberts, stojící za scénářem i režií, až moc opatrný. Snad aby nechtěně nepřeskočil do trapnosti nechtěného. Těžko posoudit. Snímek tedy vypráví vše, co má v úmyslu, ale celou dobu jakoby se nad celým konceptem vznášela obava, že tomu zkrátka chybí něco podstatné. Nerozhodné je to i co se týče žánru. Drama? Lehká komedie? No, art už určitě ne. Johnny Depp v hlavní roli se snaží být ve své vážnější roli uvěřitelný, ale také mu to moc nejde. Zkrátka a dobře, myšlenka byla dobrá, ale bohužel to nějak sklouzlo do ztracena. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama