Reklama

Reklama

Vice

  • Česko Muž v pozadí (více)
Trailer 1
USA, 2018, 132 min

Režie:

Adam McKay

Scénář:

Adam McKay

Kamera:

Greig Fraser

Hrají:

Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Eddie Marsan, LisaGay Hamilton, Jesse Plemons, Bill Camp, Don McManus, Lily Rabe (více)
(další profese)

VOD (1)

Příběh Dicka Cheneyho, nejvlivnějšího viceprezidenta, jehož politika významně ovlivnila průběh dějin. Životopisné drama Vice získalo osm nominací na Oscara včetně kategorie za nejlepší film. Christian Bale ztvárňuje Dicka Cheneyho v tomto epickém příběhu o tom, jak se obyčejný washingtonský úředník nepozorovaně dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe a stal se nejmocnějším mužem planety, který zásadně změnil zemi i celý svět. V dalších rolích této temně komediální sondy do zákulisí americké politiky se představují Amy Adamsová, Steve Carell a Sam Rockwell. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (171)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělý číšník v podobě Alfreda Moliny obsluhuje stůl u kterého sedí Dick Cheney...-"Dobrý večer, pánové. Dnes nabízíme nepřátelského bojovníka, přičemž osoba není válečným zajatcem ani zločincem, což znamená, že samozřejmě nemá naprosto žádnou právní ochranu. Také nabízíme mimořádnou interpretaci, kde jsou podezřelí na cizím území bez záznamů unášeni do vězení v cizích zemích, které stále používají mučení." -"To zní lahodně." -"Také máme zátoku Guantánamo, která je velmi, velmi komplikovaná, ale dovoluje Vám operovat mimo oblast působnosti řádného procesu na území, které technicky není teritoriem USA, ale kde stále máme kontrolu. A také velmi čerstvou a lahodnou interpretaci Zákona o silách v době války, která dává exekutivní větvi širokou moc zaútočit na národy nebo lidi, kteří jsou stále považováni za možnou hrozbu. Máme fakt, že podle Teorie jednoho výkonného orgánu pokud prezident udělá cokoliv, musí to být legální. Což samozřejmě znamená, že můžete dělat, co se Vám kurva zlíbí....Takže, pánové, co byste si dali? -"Dáme si... dáme si je všechny." -"Výborná volba. Děkuji." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aby sa clovek brutalne vyznal V US politike, hlavne smerom dovnutra. n to ja nemam cas, ja som cechoslovak a sledujem domovinu, a hodne i Europu. To, ze sa stretol politik A s B, C, D ......X, z toho mam ja hovno. A hovno mam aj z tohoto filmu. Viem ale kto je Juraj chodec Krovie. Aspon ze mali zabrany a nepitvali zahranicnu politiku USA, film sa drzal v pokojnych vodach - za to teda obiede 45 % ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi líný film, který hledá zkratky a výpustky právě v těch chvílích, kdy by mohl přinést něco zajímavého - a nejzajímavější je, jak okázale se tím chlubí. Zajímavý pokus udělat ze záporu klad. Co se týče Balea - přijde ještě někomu herecky zajímavý? Myslím, že už celkem dávno zaparkoval v kategorii nudných superherců, kteří za každou roli dostanou dvacet nominací na ceny, ale upřímně je každýmu dávno ukradený. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Adam McKay sa asi stáva mojim obľúbeným scenáristom a režisérom, lebo aj druhý jeho film u mňa zabodoval na plnej čiare. Úžasné vykreslenie pozadia americkej politiky, kto má akú moc a na základe akých záujmov sa rozhoduje vo veciach, ktoré dokážu ovplyvniť životy miliónov ľudí a celosvetovú situáciu. A z Christiana Balea mi padla sánka, Rami Malik bol tiež skvelý, ale Christian je pre mňa jednoznačne hercom roka a keď porovnám jeho výzor s tým v Mechanikovi, tak to je niečo neskutočné, čo dokáže spraviť kvôli svojej postave. No ani ostatní herci príliš nezaostávajú, Amy Adams, Sam Rockwell a Steve Carell sú rovnako úžasní a presvedčiví. Pre mňa osobne veľký filmový zážitok so silnou témou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film Vice je samozřejmě primárně určen po americké publikum, pak pro všechny co žijou světovou politkou, samozřejmě pro filmové maniaky a také pro blby jako já co si chtějí na Oscary vsadit nějakou tu minci. Jsem však hrozně příjemně překvapen s jakou lehkostí a v jakém tempu byl film Vice natočen. Zejména potitulková část (zhruba půlka filmu) udržela mou pozornost naprosto suveréně. Vice je velmi profesionální práce a zdá se, že Pittův Plán B vychytával v Sázce na jistotu mušky, aby si o o tři roky později řekl o Oscara mnohem silnějším hlasem. Ještě jsem neviděl Zelenou knihu, ale Vice se stal mým favoritem na Oscara, protože má v sobě neuvěřitelnou vyprávěcí dravost. Ještě po skončení jsem si pouštěl na youtube nějaký rozhovory s Dickem Cheneym a teda až na ten hrubší hlas ho Christian vymaloval absolutně dokonale, mužský střet o Oscara mě začíná hodně zajímat. Kolega claudel tady chválí Steve Carrella za Donyho, ok beru, ale já tím pádem musím zmínit Sam Rockwella, ten Bushe trefil na milimetry přesně, to už je třetí herecký super výkon v tomto filmu a jelikož nemám námitek vůbec k ničemu, dávám čistokrevnou pětku. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Bývalí poradci Bílého domu Ivanka Trump a Jared Kushner se zúčastnili projekce tohoto filmu, ale v polovině odešli. Jejich motivace k tomuto činu nejsou známy. (ČSFD)
  • Jelikož měl Dick Cheney po většinu svého života problémy se srdcem, musel Christian Bale v rámci své role nastudovat prevenci infarktu. Tyto nově získané znalosti mu nakonec přišly vhod, jelikož režisér Adam McKay utrpěl během postprodukce lehký infarkt. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 25. září do 8. prosince 2017 v Kalifornii ve městě Santa Clarita a u řeky Kern River. (BMW12)

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama