Reklama

Reklama

Don Piper (Hayden Christensen) zomrel 19. januára 1989, keď ťahač návesov rozdrvil jeho auto. Prvými záchranármi, ktorí prišli na miesto nehody, bol vyhlásený za mŕtveho. Donovo telo potom ležalo 90 minút prikryté plachtou. Jeho duša počas tejto doby prežila lásku, radosť a užila si život ako nikdy predtým. Don bol v nebi. Keď ho pastorove modlitby priviedli späť k životu, stal sa žijúcim zázrakom. Napriek tomu si však Don prial, aby sa tento zázrak nikdy nestal. Nebeská blaženosť bola nahradená neznesiteľnou bolesťou a emocionálnym zmätkom. S podporou a modlitbami jeho milujúcej Evy (Kate Bosworth), ich troch detí a priateľov sa Don upol na svoju vieru v Boha a bojuje o znovuzískanie svojho minulého života. (TV Markíza)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (33)

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh o hluboce věřícím muži, který se přesvědčil, že po smrti existuje Nebe. Pastor Piper skutečně žil, o svém zážitku napsal úspěšnou knihu a dočkal se i filmu, který se "nebeskému" zážitku věnuje jen pár (závěrečných) minut. Dvojhodinovou, mnohdy vražednou stopáž, ubírající filmu na síle, si ve velké míře uzmulo nemocniční prostředí a na nemocničním lůžku válející se Hayden Christensen s retro knírkem, však jsme v roce 1989. Pastor dostal zabrat, po těle i ksichtě se mu projel kamion. V příštích dvou hodinách budeme svědky, jak se pacient zotavuje, srůstají mu polámané kostičky, navštěvuje ho sličná manželka Kate Bosworth. A záhy se o slovo přihlásí problémy se zdravotním pojištěním, což je asi největší drama, ke kterému dojde. No, pardon, Christensen sveřepě bojuje s otoky na těle i duši. Nebeskému zážitku se film věnuje opravdu až téměř okrajově. Tento fantaskní výjev poměrně naruší reálný půdorys filmu. Přemrštěná stopáž je mnohdy únavná. Film totiž nemá žádné vyloženě atraktivní scény, až na pěkně natočenou úvodní autonehodu, takže abyste film pojali, musíte akceptovat Christensena (nesleze se scény) a najít zalíbení v sexuálním výrazu Kate Bosworth. A venku z toho úplně nebudete, neb film je protkán náboženskými moudry a plky o síle víry v Boha, což je poměrně logické, je-li hlavní postavou pastor. Nejsem asi jediný, co čekal, že film bude mít jiný vývoj. Určitě to nevypadalo, že v hlavní roli bude ležák v nemocnici, spíše se čekalo, jaké úžasné informace nám poskytne muž, který se na devadesát minut ocitl na druhé straně. Určitě nejsem o nic moudřejší ohledně posmrtného života, ale bylo to podáváno takovým uklidňujícím způsobem, až ten film nemám potřebu strhat. 6/10 ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem dost zmaten. Popis tohoto filmu jakoby né úplně seděl k vlastnímu filmu. Téměř celou stopáž zde sledujeme Dona, jak se léčí po autohavárii. Spíše se ale léčit nechce... A téměř na konci filmu se několika větami svěří manželce, že byl v nebi. Tomu reálnému Donovi jeho zážitek nezpochybňuji ani neberu. Ale tohle filmové zpracování mne hluboce zklamalo... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia knihy o mužovi, ktorý pravdepodobne zažil klinickú smrť, alebo to bol iba sen? To sa asi tak skoro nedozvieme. Podľa mňa mohol byť film poňatý o niečo inak a asi aj lepšie. Čakal som, že tam bude to nebo viac vyobrazené, ale vo výsledku bolo o nebi povedané celkom málo. Väčšina filmu bola o tom, ako sa Don Piper lieči, čo prežíva, ako to zasahuje jeho blízkych a strašne veľa motlitieb a viery. 90 minút v nebi je viac o viere ako o faktoch, čo by až tak nevadilo, ale 121 minút to mať nemuselo. 6/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o vyložene zlý film a prekvapivo mi ani nevadili rôzne tie kresťanské reči. Sú tam emócie a dialógy postáv pôsobili veľmi prirodzene a občas dokázali divákovi vyvolať úsmev na tvári, čo je plus. Avšak nie je to nejako bohvieako dobre natočené - film nevyniká ani hereckou, ani technickou, ani žiadnou inou stránkou, čo je škoda, keďže nejaký potenciál tu určite bol. Naviac bol film nevhodne rýchlo zostrihaný a paradoxne aj neprimerane dlhý, takže nie je veľmi konzistentný a v istých veciach dosť prehráva. A nepáčila sa mi ani samotná myšlienka - ono tých 90 minút mi pripomenulo skôr obyčajný sen, než reálny zážitok a nejako mi môj, myslím, zdravý rozum neberie ako je možné, že sa na tie jeho slová chytilo toľko veľa ľudí. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Hayden Christensen je fakt odporny herec, ten vobec nevie hrat. Ono je to sice nabozensky zalozene, coz mne ako ateistovi dost vadi, ale jebal pes. Teda zase pardon, samozrrejme to mi zase uslo a som sa chcel filmovo teoreticky spravne vynadrit, ze ambivalentna determinacia je ad hok na mieste. Christensen sa cely film len vala na lozku, prezil tam akusi filmovu smrt pod kolesami tahaca a teraz sa mu zda o Bohu. Skor bych povedal, ze mu preskakuje v hlave, vela casu cumel kamsi do hajzlu, a mlel akesi nesuvisle picoidne schizofrenicke kokotiny. Teda zase pardon, ja neviem, co sa to so mnou deje, chcel som pochopitelne napisat ze sa modlil. Zrejme evidentne dospel aj k odpusteniu hriechov, co moja ateisticka mysel zase pochopila tak, ze ked si vopcham kabel zo zasuvky do prdele a heknem jadrovu elektraren, taxa mi podari pravidelne svietit pri tom, ako cernoprdelniky pichaju malych tucnych ministrantov. Nasledne zrejme budu hriechy odpustene. 0 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama