Reklama

Reklama

Ledové království: Vánoce s Olafem

  • USA Olaf's Frozen Adventure (více)

Obsahy(1)

V krátkém filmu Ledové království: Vánoce s Olafem od Walt Disney Animation Studios prožívají sněhulák Olaf a sob Sven veselé vánoční dobrodružství. Princezna Anna a královna Elsa připraví v království Arendelle vůbec první oslavu Vánoc. Obyvatelé městečka však z oslavy rychle odejdou, aby si užili vlastních rodinných vánočních tradic. Královským sestrám dojde, že samy žádné rodinné tradice nemají. A tak se Olaf se Svenem vypraví na cestu skrz naskrz Ledovým královstvím, aby pro Annu a Elsu našli ty nejlepší a nejkrásnější vánoční tradice. (Falcon)

(více)

Recenze (61)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na těch jednadvacet minut a na Vánoce to pro děti může být zábavné. A ty, co milují Ledové království zvlášť. I má dcera s nadšením koukala na "sobíka". Filmeček oplývá opět velkolepou hudbou, ale není tak hitová, jako ve filmu, což by ale na druhé straně nedávalo smysl, kdyby tomu tak bylo. I tak je vcelku povedená a líbí se mi zapojení s klepáním na dveře. Co mi ale přišlo zvláštní bylo, že lidé v království mají české zvyky. Opravdu tam mohou jíst kapra? Do českého dabingu to sice dává logiku, ale přeci jen to působí divně. A nelíbila se mi ani animace ve stylu PC hry anebo vyšívání na svetru. Tvůrci se navíc dopustili i jedné chyby, když hlavní hrdinka nejprve zírá na truhlu plnou rukavic a najednou je v ní krabička, která tam prve nebyla. Pro děti milující původní pohádku může být tohle něco jako Večerníček. Pro dospěláky úsměvná zábava s vtipným sněhulákem. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ledové království si mě obecně příliš nezískalo (s porovnáním s ostatními animáky) a Vánoce s Olafem už vůbec ne. Teda ne že by to bylo vyloženě špatné, nicméně je to prostě docela fajn jednohubka, která sice neurazí, ale absolutně ničím nepřekvapí. Vzhledem ke krátké stopáži bych však alespoň čekal trochu méně zpívání a více zábavy. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ako každý úspešný animák, aj Frozen musel dostať svoj vianočný špeciál. Dej je ešte nepodstatnejší ako je u takýchto počinov bežné, prím hrajú pesničky (ktorým som mal problém rozumieť aj v slovenskom dabingu, občas to speváci ťahali až niekam k Chipmunkom). Síce nie som cieľovka, ale oproti Shrekoledám a Vianočným dobrodružstvám Kocúra v čižmách je to stále pecka. 5+/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Američani měli s tímhle dílkem problém vlastně jenom kvůli tomu, že je čtyřikrát delší než klasické kraťasy promítané před celovečerními animáky. Sněhulák Olaf rozhodně nepatří mezi moje oblíbené vedlejší postavičky, ale zde byl snesitelný, děj hezky odsýpal, písničky nerušily, a kdybych snímek viděla před Vánocemi, hezky by mě na nadcházející svátky naladil. P. S. Elsa měla nádherné šaty. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vianočná americká hovadina, ktorá sa dosť primitívnym spôsobom už len priživuje na značke Ľadového kráľovstva. Olafa mám síce ako postavičku rád, ale tento kraťas nebol ani vtipný, ani pohodový, skôr len taká zmes nudných skečov za tónov celkom príjemných pesničiek. Videl som už aj lepšie animáky. 40 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film sa v niektorých kinách premietal pred filmom Coco (2017). (DRIV3R)

Reklama

Reklama