Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Phase II je plně navazujícím pokračováním poměrně kladně přijatého humusáckého hororu Contracted, přičemž nejvíc podstatné je to, že se nejedná o bohužel u sequelů často vídanou pouhou ždímačku původní dílu. V Phase II opouštíme smrsknuté hrací pole zatuchlýho kamrlíku, seznamujeme se s původem nákazy, která se začíná šířit jako virus. Pokračuje estráda hnisu a červů, ovšem neřekl bych, že se Josh Forbes pouští do většího hardcoru, než jsme viděli v díle prvním, ale zato mi přišlo, že sequel potratil punc nezávislé filmařiny Erica Englanda. Moc jsem od pokračování něčeho takového nečekal, ale dostalo se mi milého překvapení. 75% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to trochu s odstupem času, protože jsem věděl, co uvidím. A člověk nikdy neví, kdy je na to připravenej. Myslím, že jednička byla stupňovaná pomaleji přes několik dní, několik fází. Tady už se to projevovalo na více lidech, u každýho trochu jinak, ale nechutný a odporný to bylo tak jako tak. Opravdu je to extrém. Co dokážu ocenit, aniž bych byl nějak zvrácenej, jsou prostě masky a líčení těch nechutností. To je prostě za hranou. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Phase 2 nadväzuje na prvý Contracted tak plynulým a prirodzeným spôsobom, že oba filmy pôsobia ako jeden súvislý celok. Dianie postupne naberá na intenzite, miera hnusoidnosti je opäť extrémne vysoká a príbeh sa tu podľa očakávania vyprofiluje do regulárneho zombie hororu so všetkými náležitými subžánrovými atribútmi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechový průměr s pěknou kamerou a atmosferickou hudbou. Pravda, scéna před titulky navnadí víc, než pak film nabídne. Jednička byla lepší, což nepřekvapí. U těhle snímků je vždy napínavější, když není znám původ zákeřné choroby. Odkrytí tajemství snižuje celkové napětí. Použití larev kovaříků (drátovců) neshledávám, stejně jako u klasických italských horrorů, jako šťastné, byť jinak červi mají u mne plus. Při zkoumání rány na zádech jsem si připomněl italský film Zázraky se dějí (1974). Jinak tahle dvojka má blíže k sérii Cabin Fever. A samozřejmě mohl být film daleko šťavnatější. Otevřené rány, proudy krve a terminátoří oko to nezachrání. Celkově jsem měl pocit, jako bych sledoval jeden z dílů nekonečného seriálu. Zklamán jsem nebyl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Existuje celá řada filmů, jejichž pokračování jsou mnohdy lepší, než samotný originál. Je však i spousta těch, jenž raději nikdy neměli být natočené. Tento kousek zůstává někde uprostřed, ale i tak si troufám tvrdit, že jde spíše o zbytečný sequel. Ani první Contracted totiž nepatřil mezi zrovna okouzlující filmy, přesto si mou pozornost nakonec vysloužil. Mohla za to hlavně docela sympatická hlavní hrdinka v podání Najarry Townsend, která odvedla slušný herecký výkon a místy jsem se dočkal i zajímavé atmosféry + humusáckého finálního sexu. Dvojka však už tak dobrá nebyla. Nový režisér chtěl hlavně přidat na akčnosti, čímž však právě trpělo budování pochmurné atmosféry. Navíc podruhé už tak nezaujala ani postupná proměna nakažených. Vše podstatné bylo viděno minule (vypadávání zubů, zvracení, červíci, krvavé oči…). No i tady však nakonec došlo na gore (vydloubnuté oko, řezání kobercovým nožíkem do těla, kousání do krku, babča a těhotná sestra…), ovšem dost podstatná délka filmu se věnovala pátrání a poodhalování tajemného chlápka, který tohle všechno měl na svědomí a popravdě BJ moc sympatií nepobral. Stejně jako nám nebylo vysvětleno dost podstatných informací ohledně viru. Phase II nám tak sice rovněž nabídla několik nechutnějších scén a počet mrtvých taky nebyl zrovna zanedbatelný, ale mně samotnému se více líbila jistá forma „intimity“ jedničky. Jelikož jsem první díl ohodnotil průměrnou známkou, tady musím jít trochu dolů. 40% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama