Reklama

Reklama

Siréna

(seriál)
  • USA Siren
Trailer
USA, (2018–2020), 25 h 1 min (Minutáž: 40–45 min)

Hrají:

Eline Powell, Ron Yuan, Curtis Lum, Chad Rook, Anthony Harrison, Rena Owen, Tammy Gillis, Andrew Jenkins, Brian Anthony Wilson, Jennifer Koenig (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál nás zavádí do města Bristol Cove, které se proslavilo díky legendě, podle níž kdysi bývalo domovem mořských panen. Poté, co příchod tajemné dívky potvrdí pravdivost pověsti, rozpoutá se velmi krutý souboj mezi lidmi a mořem. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (27)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka se sympaticky napsanými i obsazenými postavami, které škodí akorát scénaristika jedoucí zhruba od poloviny druhé série na volnoběh. Má to trochu feel seriálů stanice the CW ale s tím, že si z nich bere spíše to lepší. Vizuálně to vypadá dobře a studený kamerový filtr v kombinaci s prostředím rybářského městečka kdesi ve Washingtonu tomu dodává potřebnou atmosféru. Zápletkou je to sice takový ten klasický urban fantasy maglajz, kde je lepší nad logikou příliš nepřemýšlet, ale postavy a vykreslení jejich vazeb mezi nimi to táhne. Eline Powell se pro roli sirény vyloženě narodila. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený seriál, námět sice dobrý, ale provedení hodně pokulhává. Největší slanina je obsazení tak nesympatický a ošklivý herce tam dát hlavně mořská panna je neskutečně ošklivá s bradavicí na bradě. Jak mám těm lidem fandit když mě nijak ne zaujmou. Nejlepší díly konec druhé série ale ve třetí to na sebe moc nenavazuje nebo jsem to moc nevnímal. A samotný konec je dobrý, škoda že dopředu nevěděli že to stopnou mohli to ukončit. Přesto jsem rád že je konec. ()

Reklama

numan

všechny recenze uživatele

Další seriál, ze kterého musí řvát neomarxistická pokrokářská hovada blahem. Ale nic naplat, zoofilie je "kůůůl" a momentálně letí. Začalo to pářením s krvesajnými vampýry a čumáčkoidními vlkodlaky, nově to hned několik seriálů rozjíždí s rybolidmi aka mořskými pannami a paňáky. V případě "Siren" jde dokonce o zoofilní polyamorii v trojce (muž - žena - rybožena), která se příležitostně s blížícím se obdobím páření rozrůstá na grupáč každého s každým. Dějově předvídatelná telenovela na konci druhé série vrcholí jakýmsi podvodním bludem hlavního hrdiny se scénami z koncentračních táborů fašistických trumpovských USA, do kterých jsou shromažďování rybolidé na základě na ulici na potkání prováděného testu genetické výbavy. A tak hlavní zoo-trojice prchá do liberální Kanady, která pochopitelně nabízí všem mořským pannám i paňákům okamžitý azyl. To je tak ukrutná propaganda, že mi připoměla onu legendární německou sračku o hromadném úprku Evropanů před zlými extrémisty (samozřejmě pravicovými, natýrlich) do politicky a ekonomicky stabilní Jihoafrické Unie. Řemeslně poměrně dobře odvedená práce se tu díky propagandistickému ideologickému levičáckému masakru mění ve sranec nejhoršího kalibru. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Jakožto po pokrevní i rodové linii Řekyně s původem na ostrovech Mykónos, Andros a Naxos, se musím spíše sama sebe otázat, zda-li scénáristé a režiséři měli alespoň na střední škole mezi povinnou četbou Homérovu Odysseiu... Dle toho, jak v tomto seriálu Sirény co by mořské humanoidní bytosti ztvárnili, tomu tak ani u jednoho z nich nebylo... Jinak si neumím zdůvodnit romanticko-fantasy-krimi-dobrodružný dort upečený Pejskem s Kočičkou, jenž od původní mytologické Homérovy předlohy uhýbá podobně, jako Klaus při dotazu na Velké tunelování této země, známé jako Kupónová privatizace... Proč se tvůrci nemohli odrazit právě od temné podstaty Sirén? Proč nemohli vytvořit zlověstně tématicky mytologický a záhadný seriál, kde by se minulost odrážela podstatou do současnosti? Rybářské městečko? Proč ne? Záhadná zmizení rybářů? Proč ne? Vyšetřování zmizení, kontra nalezení jednoho či několika přeživších ze ztroskotaných lodí, kteří hovoří i podivných ženách s křídly a rybím ocasem a jenž z počátku nikdo nebere vážně? Proč ne? Zabití jedné ze Sirén rybáři, které povede k otevřenému a zároveň pod rouškou noci vedenému konfliktu mezi rodinami rybářů, poškozením nebo ničením jejich majetku až po útoky na jejich členy? No proč sakra ne?!.... Protože máme Ryn, která má nejen sestry,ale v rámci amerických filmových pravidel o zastoupení všech barev kůže a pohlavní(Genderové) vyváženosti, Afroameričanku a dokonce i bratra Afroameričana, mladého pohledného (jak pro koho :o/ ) bělocha ochránce mořských tvorů, jeho Inuitsko-Afroamerickou přítelkyni, jejího otce Šerifa hrajícího si na Inuitu, ač je to očividně pokrevně potomek některého ze severozápadních indiánských kmenů Severní Ameriky, a samozřejmě zlé vědce s tajnou vojenskou základnou, kteří hodlají příbuzné Ryn rozpižlat... No, vážení scénáristé za Vekou louží, je znát a žel Bohu i vidět, že mozek váš dal vám vale a vzal si dovolenou... Doporučuji Vám učinit totéž, a na onu dovolenou si vzít ke čtení Homérovu Odysseiu, či knihu Heraldiky.... nejlépe obě.... 20% za krásné exteriéry státu Washington se známým městem Seattle, právem přezdívaným jako Smaragdové město.... Při dodržení objektivního i profesionálně zdeformovaného pohledu, nemohu hodnotit lépe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkem dobře a chvilku jsem si řikal, že se mořské panny konečně dočkaly nějakého plnohodnotného projektu. Tedy pokud nepočítám Bytost z hlubin. Jenže pak mi zase spadla čelist. Je to vlastně jen o trdlování po přístavu, který je plný neskutečně nesympatických lidí, přičemž ty největší tlamy se snaží pomoct jedné rybě najít druhou rybu, která je toho času na pokusech v nedaleké laborce. Bez akce, bez tempa, bez nějakého silnějšího příběhu, bez postav, kterým by se dalo fandit.. Vizuál pannen je celkem solidní, líbil se i pannák a uznávám, že pár zajímavých momentů se našlo, ale na celou sérii je to strašně málo. Upřímně řečeno přiklepnutí druhé řady moc nechápu. 25% ()

Galerie (391)

Zajímavosti (2)

  • Eline Powell zazpívala ústřední píseň („Call of the Siren“) během Comic-Conu v San Diegu v roce 2018, což vedlo fanoušky k domněnce, že ji pro potřeby seriálu opravdu nazpívala. Téma a všechny zvukové efekty mořské panny má ve skutečnosti na svědomí Mariana Barreto. (bigjames)

Reklama

Reklama