Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi po polovičke filmu som si uvedomil, že sa to dejovo ponáša na film Oscar s Funesom, ktorý som videl pred niekoľkými rokmi. Moc dobre som si nepamätal ako sa to skončilo, alebo vôbec ako to prebiehalo, tak som si film so Stallonem vychutnával. Nič to nemení na to, aj keď je to remake, že film je výborný a za 5*. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Akční typ následovníkem Funése? Zapomeňte na předsudky, volba to byla dobrá. Sylvester Stallone narozdíl od ostatních zlých mužů Hollywoodu hrát skutečně umí (a říkejte si co chcete, dokazuje to po většinu času své kariéry) a i zde se ukázal v dobrém světle. Navíc toto je jeden z mála opravdu dobrých remaků francouzského díla. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na francouzský originál tento film nemá, ale přesto je to docela povedený remake. Originál ve vtipnosti jednoznačně vítězí, Stallone v žádném případě není Louis de Funès, dialogy jsou v původní verzi ještě více vypointované a tomuto příběhu lépe sluší francouzský temperament. Velkým plusem americké verze je, že má zajímavou stylizaci do 30. let, prakticky všechny dějové aspekty a zvraty jsou stejné jako v předloze (jen hloupý masér byl nahrazen uťápnutým lingvistou) a je zde plno známých tváří, které se ve filmu objeví. Rozhodně se nejedná o remake, který si zaslouží zatracení. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozný to nebylo. Oscar je točen s velkou dávkou nadsázky a absurdního humoru a Stallone tady poměrně solidně dokazuje, že dokáže zahrát i komediální rovinu a ne jen drsné týpky, což se bohužel o jeho ex-svaloušském kolegovi s křestním jménem Arnold říci nikdy nedalo. Tahle komedie je zábavná, není uhozená a připomíná průměrné zábavné divadelní komedie se spoustou záměn. 60% ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Stallone pojal svou roli rozumně odlišně než Funes a je třeba podotknout, že si vedl zatraceně dobře. Byl vtipný a roztomilý jako ostatně celý film. Oscar je mnohem svěžejší, než komedie ze třicátých let. Drží se totiž přísně jejich mustru, tedy naprosto nevinného humoru a limonádově neagresivní dramatičnosti, avšak navíc s jemnou sebeparodičností, bez které by o 60 let později vzniknout ani nemohl. Kdo si po tomto stále stojí za tím, že Sly není velmi dobrý komik, tak tomu nerozumí. A není zde sám, prakticky všichni herci pochopili, oč tomuto filmu jde. Je to veskrze příjemná, mile ztřeštěná, laskavá operetka v neobvykle malebném vizuálním hávu. 80% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)

Reklama

Reklama