Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Film plný rôznych vtipných momentov a príbeh odohrávajúci sa v jednom dni, vo skvelo staromódne zobrazenom dome, to je Oskar. Film, kde v hlavnej úlohe zažiari Sylvester Stallone, vynikajúci herecký výkon a jedna z jeho najzaujímavejších postáv celkovo. Všetci ostatní herci sú takisto výborní, vtipní a majú zaujímavé postavy, či už Stallonovi ochrankári, jeho dve dcéry alebo jeho manželka a všetci ostatní. V podstate každí kto je na placi, vytvorí nejakú vtipnú situáciu. Po vydarenom úvode so Stallonovým otcom a po príchode jeho účtovníka sa film naozaj veľmi dobre rozbehne. Príbeh zaujme od samotného začiatku, pričom je to skvelá zámienka na humorné scény, vzniká tu množstvo vtipných situácií, výborných hlášok a aj veľa úsmevných scén. Miera trápnosti je na nule, takže s humorom som veľmi spokojný a celý film má veľmi príjemnú, rodinnú atmosféru a vynikajúcu hudbu od Elmera Bernsteina. OSKAR je veľmi dobrá, príjemná a mimoriadne zábavná rodinná komédia, kde vládne humor a príjemná atmosféra, ktoré vytvárajú skvelý filmový zážitok. Druhá najlepšia komédia so Stallonom a jedna z najlepších rodinných komédií vôbec. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Sly nakoniec trumfol Arnieho. Ked uz nie ako akcny hrdina, tak aspon ako komik. Sice mal nefer doping v podobe skvelej predlohy, ale nakoniec to dopadlo zabavnejsie ako Funesova verzia vdaka prepracovanejsej zapletke. Najväcsim plusom filmu je, ze tu hra Sly drsniaka v situacii v ktorej je nesvoj a nie nejakeho obycajneho chlapika. Svoju ulohu si vychutnava a znova dokazuje, ze je solidny herec. Cela ta zapletka zo zamenou kufrikov a dcer je perfektne prepracovana a vtipna. Podporene to je fantastickym castingom. Najviac ma bavia dement Chazz Palminteri a chudacik Tim Curry. Takisto tu su aj pekne zenske. Pochvalu si zasluzi aj nadherna hudba. Cele je to svizne zrezirovane, takze nuda nema najmensiu sancu. Mam tuto komediu rad a aj po rokoch stale skvele funguje. 8/10. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na francouzský originál tento film nemá, ale přesto je to docela povedený remake. Originál ve vtipnosti jednoznačně vítězí, Stallone v žádném případě není Louis de Funès, dialogy jsou v původní verzi ještě více vypointované a tomuto příběhu lépe sluší francouzský temperament. Velkým plusem americké verze je, že má zajímavou stylizaci do 30. let, prakticky všechny dějové aspekty a zvraty jsou stejné jako v předloze (jen hloupý masér byl nahrazen uťápnutým lingvistou) a je zde plno známých tváří, které se ve filmu objeví. Rozhodně se nejedná o remake, který si zaslouží zatracení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si to za sviňu, že kradneš peniaze z výpalného?“ John Landis (CESTA DO AMERIKY) si inteligentne vystačiac s jedným parádne zariadeným domom a priľahlou uličkou. Snímka pôsobí divadelným dojmom. Možno preto, že vznikla podľa divadelnej hry. Ústrednou postavou je mafián (skvelý Stallone), ktorý umierajúcemu otcovi (boxer Kirk Douglas) sľúbi „návrat k hodnotám“ a tak sa chce stať dôstojným bankárom. Zo svojich zabijakov urobí komorníkov, nadáva im, ak ho oslovujú „boss“ a zakazuje im nosiť zbrane. Lenže neustále je pod dohľadom FBI (ktoré verí, že je to len čudná hra, ktorou maskuje svoje krvavé zločiny) a navyše ho čaká vyčerpávajúci deň. Pokladník sa mu práve priznal k láske k jeho dospievajúcej dcére (a že ho okradol, ale to je vedľajšie), dvojica krajčírov chce dať výpoveď (lebo už je slávna - ich oblek je na titulnej strane, prederavený pár guľkami, ale to neprekáža, skôr naopak) a v najbližších 24 hodinách toho bude oveľa viac. Oskar je improvizačným dojmom pôsobiaca konverzačná komédia o tom, že niektoré veci sú rovnaké v roku 1934, ako v roku 2009. Extra rozkošný je Chazz Palminteri, ustavične odkiaľsi ťahajúci nové a nové búchačky. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komediím s akčními herci jsem se většinou vyhýbal, tudíž mi dlouhé roky unikal i Oscar. John Landis natočil parádní snímek, u kterého se divák pobaví od první až do poslední minuty. Pochválit musím český dabing, ale zejména herecký výkon Sylvestra Stallona, jenž opět prokázal, že umí zahrát na úrovni. Vedle Rockyho 1 a 6, Ramba 1, Creeda a jedné scény v Expendables 2 je Oscar dalším filmem, v němž opravdu hraje. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)

Reklama

Reklama