Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Každý film Clinta Eastwooda je niečím zaujímavý a zvláštny. Tentoraz ma absolútne prekvapilo, že hlavní hrdinovia hrajú sami seba. No áno, nie sú to herci, ale skutočné postavy vlakového útoku. Na hereckom umení to je síce celkom poznať, ale na druhú stranu to toľko nevadí, keď všetko okolo klape. Len dalo viac práce natiahnuť príbeh o udalosti čo trvali pár minút na celovečerný film, preto tie flashbacky k ich detstva a pod. Podarilo sa. Film je len oslavou záchrancov ukazujúci ich detstvo, počiatky vojenskej služby, dovolenku tráviacu prechádzaním Európy, onou udalosťou a ocenením, čo dopĺňa priama účasť všetkých troch hrdinov. Asi keby to nerežíroval skvelý Clint Eastwood tak by to dopadlo podstatne horšie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je v pořádku. Ten je hodný, pomáhá nám." No já nevím. Kdyby mi do kupé v poklidu nakráčel Američan v dresu Bayernu Mnichov se samopalem v ruce, tak bych asi klidný nebyl, ale tady je všechno tak krásně jasné. Američané zachraňují svět i o dovolené, v Evropě potkávají takřka výhradně své krajany a spolucestujícího Alibabu rasisticky zmlátí dřív než stačil vstřebat evropské hodnoty. Takhle to prostě bylo, je to svatá pravda a já se asi mám asi stydět za to, že jsem se nudil. Jenže mě bavilo pouze to, jak americká armáda učí své vojáky schovávat se pod stolem a rozesmálo mě až teroristovo selhání zbraně. To bylo skutečně kouzelné pitomé. Ovšem chlapcům čest, slávu, medaile, dovolenku a lepší filmovou poctu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Clint měl loučit tímhle filmem, tak by mě to určitě moc mrzelo, protože se nejedná vlastně ani o nějaký regulérní trhák, ale spíše o 80ti minutovou poctu jedné hrdinské události v boji proti terorismu. Přitom první polovina se mě poměrně líbila a nízké hodnocení jsem dopředu nezjišťoval. Je zkrátka vidět, že v Clintových filmech je obsažena jistá přirozenost, či snad talent pana režiséra, točit velmi dobře vlastně jakékoliv téma. Bohužel s příletem do Evropy film na 25 minut začne připomínat cestovatelský dokument, aby v závěru konečně podal svědectví o tolik očekávané temné události ve vlaku do Paříže. Je neobvyklé, aby hlavní hrdinové hráli sami sebe. Škoda Clinte, šlo k tomu přistoupit lépe, některé scény jsou natolik kvalitní že z filmu hodně čouhají. Ale jako celek spíše slabota. Příště se doufám uvidíme zase u něčeho povedenějšího. 50% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, že to byl hrdinský čin o to se nikdo nepře. Ale máme tady natočený film, který máme hodnotit a bohužel ani zvučné jméno na režijní stoličce ani to, že hlavní hrdinové hráli sebe, snímek bohužel nikam neposunulo. Podle mě je to celý pojatý špatně, protože látky na kvalitní film je zatraceně málo a mohl se z toho udělat třeba půlhodinový dokument. Takhle sledujeme nezáživný cestování kamarádů po Evropě, jejich dospívání a celý se to táhne strašně dlouho k 5. minutový akci. To je na film zatraceně málo a vyčnívá z toho vypočítavost a kalkul na míle daleko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $36,250,957Tržby Celosvetovo $56,850,957▐ Clint Eastwood sa nechal nachytať na hruškách, išiel na istotu že strhne veľkým príbehom ale vsadil na zlých koňov. To čo fungovalo pri Amercan Sniperovi v tomto počine zlyháva. Kameň úrazu je hlavne obsadenie nehercov, do vlastných úloh, ktoré prežili na vlastnej koži, nevyšiel podľa predstáv. Taktiež dejové prestrihy sa tu bijú. /45%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama