Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Clinte zabal to už fakt senilníš. Jako herec bourák, jako režisér nic moc a ty poslední počiny budiž důkazem. Sully no jakž takž, American Sniper propagandistická sračka. Tohle je pro změnu nudná sračka kde se celej film kecá, cestuje a konec je jakože drama. Pokus o realismus nevyšel. Nudné, unylé... Clinte fakt už ser na to.15% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nekdy v roce 2015 tri americani na dovoleny premohli ve vlaku teroristu, ktery chtel zabijet civilisty. Neni pochyb o tom, ze jejich statecnost (plus dalsich 2 lidi) zachranila lidske zivoty, a pravem jsou nazyvani hrdiny - tenhle film ma byt pocta temto statecnym lidem. Format v podobe filmu naprosto selhal a byl to pro me jeden z nejnudnejsich filmu, ktery jsem kdy sledoval. Film je slozen ze 4 "sekci" - jak se poznali jako problemove deti, jak se pridali do armady a predevsim tomu nejstatecnejsimu se nedarilo, jak jedou na dovolenou a bavi se a nakonec ten zminovany utok. Prvni tri casti (ktere tvori 75 minut filmu) jsou naprosto zbytecna a nicim zajimava vata. Je to jako by nekdo natocil film o tom, jaky jsem mel den - ze jsem rano vstal a vycistil si zuby, tak se nasnidal, vysral a pak jel nakoupit atd.. to by naprosto nikoho nezajimalo a nebavilo a presne to je problem tohohle filmu. Pokud nejak vzdat hold, asi by byl lepsi nejaky dokument, ktery by byl kratsi a byl by i o tom, kdo je pachatel, co se delo potom atd. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na zdi má plakát z Kubrickovy Olověné vesty, vedle v baráku nejlepšího kámoše a ve škole tak trochu problémy s ředitelem. Spencer je obyčejný kluk s obyčejnými trablemi dospívání. I když slova jako selhání, průměr nebo zklamání slýchává docela často. Hledání místa v životě ho čeká stejně jako kamarády Aleka a Anthonyho. Nakonec se najde v armádě a společně se svými přáteli zmaří pokus o teroristický útok marockého sympatizanta Islámského státu, kterému v rychlovlaku jedoucím z Amsterdamu do Paříže selhala automatická zbraň, takže tři stovky nábojů zůstaly jen v batohu. Legendární Clint Eastwood znovu zvolil skutečnou událost, jenže tentokrát na to jde velmi unyle a až televizně (dokonce jeho dvorní kameraman Tom Stern obrazově nijak zvlášť nepotěší), bez velkých jmen (a s experimentem v podobě skutečné trojice hrdinů) se pokouší o civilní podání, absentují tu dramatické scény (pochopitelně vyjma té stěžejní), klukovská léta vůbec nevtáhnou, přesto je ve výsledku vlastně docela odvážný. Protože se vydává cestou, kterou bychom od něj asi úplně nečekali. Ano, Clint se pokusil dostat svým hrdinům víc pod kůži a nejen je letmo načtrtnout, přesto to úplně nevychází. Nijak jsem se o trio nebál, nijak mi nepřirostlo k srdci. Příliš výsledku nepomáhají ani dialogy, které místy hodně tahají za uši. Docela škoda. Hůl nad Clintem ovšem rozhodně nelámu. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, že to byl hrdinský čin o to se nikdo nepře. Ale máme tady natočený film, který máme hodnotit a bohužel ani zvučné jméno na režijní stoličce ani to, že hlavní hrdinové hráli sebe, snímek bohužel nikam neposunulo. Podle mě je to celý pojatý špatně, protože látky na kvalitní film je zatraceně málo a mohl se z toho udělat třeba půlhodinový dokument. Takhle sledujeme nezáživný cestování kamarádů po Evropě, jejich dospívání a celý se to táhne strašně dlouho k 5. minutový akci. To je na film zatraceně málo a vyčnívá z toho vypočítavost a kalkul na míle daleko. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Zbytočný začiatok z detstva, Eastwood asi nevedel ako začať. Potom tradičný výcvik a nakoniec cestovanie kamošov po Európe. Musím spomenúť aj detaily ktoré sa mi páčili, napríklad skvelá hudba od zosnulého Aviciiho a dres Bayernu. Film je však priemerný avšak klobúk dole pred nehercami ktorí si to na vlastnú kožu zažili a ešte aj dokázali hrať vo filmovom spracovaní, ale predsa peniaze sú peniaze. 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama