Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase a Dan Aykroyd jsou jako parťáci fajn, jen by si jejich postavy zasloužili víc hlášek a gagů. Některý gagy ale fakt vyšly (opisování, operace apendixu). Nicméně si myslim, že tvůrci nejspíš sázeli víc na určitou špionskou nadsázku než na salvy smíchu u diváků. Kromě pár povedenejch vtípků mě ještě potěšily slušný akcní scény. Standardní akční buddy komedie z osmdesátejch let na jedno zkouknutí, která neurazí, ale ani nijak zásadně nenadchne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komedie dle standartu 80. let a Chevy Chase s Danem Aykroydem v hlavních rolích. Takže co jiného z toho očekávat, než skvělou zábavu postavenou na charakteru nešikovnosti dvou zdánlivých agentů tajné služby. Projdou si vším možným i nemožným s domněnkou plnění tajného úkolu, aby se pak nakonec ukázalo, že je to s nimi poněkud jinak. Hrdinství v zábavné formě, které jakoby nezestárlo, neboť dokáže pobavit i dnes. Samozřejmě z toho ční nějaké to vlastenectví a odkaz na studenou válku, ale to není na svou dobu vzniku nic ojedinělého. Snímek by se dal považovat i jako odreagování od slavných bondovek a dalších špionážních filmů. Nějaké výhrady by se samozřejmě také našly, ale když to pobaví, tak proč ne. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdá, že se bude jednat o dobrou, nicméně spíše tuctovou a nenápadnou americkou komedii 80. let s několika povedenými vtípky. To se však postupem času s přibývající dobrodružstvími mění, jelikož celý příběh je propletený spoustou komických situací, kterým jsem se mnohdy řádně chechtal, a graduje do excelentního satirického a trefně vypointovaného závěru, přičemž baví stále víc a víc. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jako příjemná jednohubka s komediální dvojicí Chase - Aykroyd. Tak přesně působí film Špioni jako my, který si utahuje především ze studené války a také agentů, jako je James Bond a jemu podobní. K lepšímu hodnocení mi chybí především lepší zázemí, takže lepší story ( kdo, kde, jak, proč) a také trošku lepší vtípky, díky kterým by se pak dalo film lépe zapamatovat. Takhle si časem nevzpomenete na nic stěžejního, jenom budete vědět, že je to příjemná zábava na zkrácení dlouhé chvíle. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Prdlé komedie osmdesátek v podání Ch. Chaseho se mi vždycky moc líbily. Nejlepší je asi Bláznivá dovolená a jiné výlety a dovelené s bláznivou rodinkou. Špioni taky nejsou špatní, i když začátek trochu pokulhává a konec vlastně taky. Ale prostřední část, hlavně vojenský výcvik, je parádní. A taky ten kožich s různými ocásky, ten chci! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl inspirován slavnými road movies Boba Hopa a Binga Crosbyho, což vysvětluje cameo Boba Hopa. Těchto necelých 30 vteřin je posledním momentem, kdy se Hope objevil na filmovém plátně. (HellFire)
  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)
  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)

Reklama

Reklama