Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komedie dle standartu 80. let a Chevy Chase s Danem Aykroydem v hlavních rolích. Takže co jiného z toho očekávat, než skvělou zábavu postavenou na charakteru nešikovnosti dvou zdánlivých agentů tajné služby. Projdou si vším možným i nemožným s domněnkou plnění tajného úkolu, aby se pak nakonec ukázalo, že je to s nimi poněkud jinak. Hrdinství v zábavné formě, které jakoby nezestárlo, neboť dokáže pobavit i dnes. Samozřejmě z toho ční nějaké to vlastenectví a odkaz na studenou válku, ale to není na svou dobu vzniku nic ojedinělého. Snímek by se dal považovat i jako odreagování od slavných bondovek a dalších špionážních filmů. Nějaké výhrady by se samozřejmě také našly, ale když to pobaví, tak proč ne. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dílem nadprůměrně komické ... a dílem nadprůměrně trapné. Hra na humor, jejímž prioritním úkolem je zařídit všeobecné veselí - a moc se přitom neunavit. O to víc překvapí finále, které vás bez varování katapultuje až někam ke čtyřem hvězdám. Bohužel s ohledem na předchozí dvouhvězdičkové trápení vás neočekávaná euforie záhy opustí a s povzdechem se vrátíte zpátky na zem. Při aplikaci prostých matematických zásad by celkové hodnocení vycházelo na čisté 3*, jenomže kvalitu filmu nelze posuzovat jenom za pomoci přesných a nezpochybnitelných početních operací ... 2,5* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd své komediální kořeny nezapře, o Chevy Chaseovy ani nemluvím. Špioni jako my jsou jednoduchá, ale zábavná parodie na všechny agenty, nejen toho s dvěma nulami, studenou válku a americký zvrácený smysl pro vlastenectví (které se občas otočí:)). Maličké cameo roličky hodně potěšili, takový Terry Gilliam je k nepřehlédnutí ve své "ale pane doktore...". Možná šlo do 102 minut dostat "všeho více", ale mě to takhle vyhovuje a neměnil bych. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem očekávala podobný styl humoru i zpracování jako Žhavé výstřely a také jsem, zvláště z počátku, čekala, kdy tam naběhne Topper Harley:) I když se Špióni jako my ubírají poněkud jiným směrem, zábavných gagů a dialogů nabízí mnoho, vévodí zejména fenomenální "představovací" doktorská scéna ve stanu a "chirurgický zákrok." Potěšilo mě sekundové cameo Sama Raimiho. "Doktore?" - "Doktore." - "Doktore?" - "Doktore." :D ()

anais 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička je z nostalgie. Mě to vážně baví, ale nevidět to v dětství bezpočtukrát, dnes bych asi tak nadšený nebyl. Na druhou stranu - Chevy Chase nepotřebuje nic říkat ani předvádět, je legrační ze své podstaty:), je tu skvělá scénka s opisováním a geniální scénka s operací, bezpočet (celkem nevyužitých) cameí (Gilliam, Raimi, Coen, Harryhousen!!! atp.) a v neposlední řadě atmosféra nefalšované 80´s infantilní zábavy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)

Reklama

Reklama