Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

sud 

všechny recenze uživatele

Žádné přehrávané grimasy, žádné výbuchy vtipu, ale příjemně plynoucí inteligentní komedie s jednoduchou, ale nosnou zápletkou a výbornými herci (obzvlášt Eddie Murphyho bych tu nečekal). Krom ústřední dvojky stojí za zmínku rovněž velmi sexy Jamie Lee Curtis a elegán ze staré školy Denholm Elliott. 85%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době známý a velice úspěšný režisér komedií John Landis natočil tuto chytrou komedii s výborným duem herců Aykroyd a Murphy pojednávající o výměně životů úspěšného obchodníka a drzého bezdomovce. Je to klasika ale popravdě ikdyž jsem se slušně bavil, takřka vůbec jsem se nesmál a nějaké vydařené "hlášky" jsem ve filmu hledal marně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká komédia "Výmena" je vystavaná na tom, že dvaja muži si nedobrovoľne vymenia svoje miesto v spoločnosti. Jeden z nich je chudobný asociálny černoch, ktorý sa pretĺka zo dňa na deň v uliciach veľkomesta. Druhý je bohatý, úspešný, vzdelaný beloch, čo má výborne rozbehnutú karieru v nadnárodnej firme, luxusný dom a krásnu mladú manželku. Dvaja starí, lakomí boháči sa z rozmaru postarajú o radikálnu zmenu ich životov. Z chudáka spravia pána a úspešného muža nechajú padnúť až na dno. *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Volá sa to litera krvi... to preto, že keď to niekomu urobíš, stratí liter krvi.“ Vyrastal som na amerických filmoch 80. rokov 20. storočia, ale nie som žiadny extra fanúšik Eddieho Murphyho, Dana Aykroyda, Jamie Lee Curtisovej či Johna Landisa. Rešpektujem ich však ako výrazné komediálne (v prípade Curtisovej i hororovej) osobnosti toho desaťročia. Snímka trvá takmer dve hodiny, ale nestíha nudiť. Naopak, šikovný scenár nestíha nudiť: len čo sa nabažíme Louisovho života na vysokej nohe, rýchlo prejdeme k Billymu Rayovi a jeho životu na ulici. Len čo to začne nudiť, strany sa drasticky vymenia a zrazu ani nevieme ako a sedíme vo vlaku s jednou skutočnou a jednou maskovanou (James Belushi!) gorilou, Curtisová je prezlečená za Rakúšanku (v skutočnosti je ale samozrejme Švédka) a zábavný komorník Denholm Elliott pije tvrdú írsku whisky. Prepracovaný scenár, plný zvratov, ponúka tiež prekvapivo prepracované postavy (netvrdím, že je to sociálna dráma, ale tým postavám sa dá veriť), výrazne tomu pomáhajú i originálne podporné figúrky, Santa Claus s rezňami v špinavých vreckách, dobre sa dopĺňajúce duo Aykroyd/Murphy („Zrejme je to nejaký primitívny spôsob zdiskreditovať ma...“) a kultové prsia Jamie Lee. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)
  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • Původní název filmu byl "Black and White". (don corleone)

Reklama

Reklama