Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

juta 

všechny recenze uživatele

Jé, jsem 8 888 hodnotitel na čsfd. Jak to tak bývá, v tento sváteční den (Velikonoce) všechny televize rády všechno opakují. Už mě nebaví se koukat na ty samé pohádky, které dávali před třemi měsíci. Tak Záměna, kterou jsem hodně dlouho neviděl dnes zvítězila. Je to klasika, u které dobře víte, že se budete bavit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká komédia "Výmena" je vystavaná na tom, že dvaja muži si nedobrovoľne vymenia svoje miesto v spoločnosti. Jeden z nich je chudobný asociálny černoch, ktorý sa pretĺka zo dňa na deň v uliciach veľkomesta. Druhý je bohatý, úspešný, vzdelaný beloch, čo má výborne rozbehnutú karieru v nadnárodnej firme, luxusný dom a krásnu mladú manželku. Dvaja starí, lakomí boháči sa z rozmaru postarajú o radikálnu zmenu ich životov. Z chudáka spravia pána a úspešného muža nechajú padnúť až na dno. *** ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Záměna patří mezi jedny z nejlepších komedií své doby, síly spojili dva ohromní tahouni Aykroyd a Murphy a vykouzlili skoro to nejlepší v daném žánru. Pod vedením Johna Landise, který se v osmdesátých letech pral o titul krále komedie s Haroldem Ramisem je jasné že dojde k vynikajícímu výsledku. Jedna z nejlepších komedií vůbec. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Boháč a chuďas se spolčili. Loutkářům se vymkli z ruky. Utrhli se z nitek vedení, aby si z milionářské hry taky něco užili, a vytěžili. Triumfální vítězství cti, ostrov svobody. Zlaté kohoutky kmetům, "lordům" burzy utáhli. Rozmařilý repertoár životní, úroveň na vysokých nohách ponížili. Jídelníček sestávající se z nadívaných, křupavých koroptviček na "druhý břeh," suchý chléb převedli. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Některé fóry byly vynikající, jiné už méně. Režie ničím neoslní, zato obsazení je povedené. Navíc Jamie Lee v nejlepších letech a nejméně oblečená... Všehovšudy je to na poctivé tři hvězdy, nicméně v porovnání s dnešními "komediemi" je tento film hotový skvost a zaslouží si čtyři jak vyšité. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)

Reklama

Reklama