Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

POMO 

všechny recenze uživatele

Delikátne krimi o poldovi, ktorý sa odváži zničiť špičky mafiánskeho syndikátu, napojené na politiku. Inteligentne napísané, rýchlo, miestami až skratkovito dynamicky vyrozprávané, výborne obsadené. Niet divu, že film urobil z Glenna Forda hviezdu. Jeho ľudsky sympatický, ale v polohe pomstiteľa striktný a nekompromisný hrdina je vyváženým protipólom odpudzujúcich, úzkosť vzbudzujúcich gangstrov. Stret ich svetov diváka priklincuje do sedačky. Zasadenie rôznorodých ženských postáv do príbehu - od milej manželky, cez zlatokopeckú mršiu vdovu až po mučednícke "spoločnice" (z ktorých jedna zohrá v príbehu kľúčovú rolu) - je taktiež chirurgicky presné. Hollywoodsky majstrštyk, ktorý má z novších filmov tematicky najbližšie napríklad k Odplate Briana Helgelanda. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jen 3* proto, že děj je neuvěřitelně přímočarý. Je to asi jediná věc, kterou bych vytknul, ale zcela zásadní. Hudba nečekaně veselá, určitá malá dávka napětí přítomná je, nebo spíš dramatičnosti několika scén. Ale od detektivky očekávám řešení záhady, překvapení, že půjde do hloubky; tady je záhada „rozkryta“ záhy; říkal jsem si, že teď přijde komplikované sbírání důkazů, donucení záporáků k doznání; ale ono ne, děj se prostě bez větších zádrhelů doklouže do finále. Ale znovu zdůrazňuju, jinak to vůběc není špatný snímek. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

UNTIL I CATCH UP WITH THE PEOPLE WHO MURDERED MY WIFE!!! Glenn Ford je v téhle kriminálce obzvláště drsnej a je vidět, že i jeho dcerka to má po něm, když si klidně usíná s hororovou panenkou Annabelle. Lee Marvin a ta jeho sexy věčně opilá slepice Debby jsou tu fajn a závěrečná akce je v takovém žánru jakým je film-noir až hardboilovská. Na závěr si nemohu odpustit ještě jednu drsnou hlášku Glenna: FIND OUT WHO PLANTED THE DYNAMITE IN MY CAR!!! ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Pozreté po cca 10 rokoch znova, asi 4.raz a stále je to noirová jazda par excellence. Keď sa vyšetrovanie mení v osobnú pomstu v hard-boiled podaní Glenna Forda! Marvin je na minimálnom priestore dokonalý, Gloria rozkošná. Jedna z najnásilnejších noiroviek (spolu s Kiss Me Deadly, The Big Combo, Phenix City Story - to všetko je však až rok 1955): násilie síce nie je zobrazené explicitne, no jeho následky cíti divák azda rovnako nepríjemne. Pikoškou je, že počas prvého stretu Forda a Grahame hrá v podniku The Retreat ikonická pieseň z Gildy (1946) :). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Columbia zaplatila $40 000 za práva na sfilmovanie tohto príbehu. (beso74)
  • Herec Rex Reason si mal pôvodne vo filme zahrať menšiu úlohu Tierneyho alebo detektíva Burkea. Jeho agent sa mu však snažil dohodiť nejakú väčšiu úlohu, pravdepodobne úlohu zlosyna, ktorú nakoniec dostal Lee Marvin. Rokovania boli neúspešné, a tak sa Rex rozhodol z projektu úplne vycúvať. Napriek tomu ho niektoré knihy a časopisy z 50. rokov minulého storočia s filmom herecky spájajú. (beso74)
  • Smyšlené město kde se příběh odehrává, se jmenuje Kenport. (Pumiiix)

Reklama

Reklama