Reklama

Reklama

Šíleně bohatí Asiati

  • USA Crazy Rich Asians (více)
Trailer 1

Snímek Šíleně bohatí Asiati, inspirovaný celosvětově úspěšným bestsellerem spisovatele Kevina Kwana, sleduje rodilou Newyorčanku Rachel Chuovou, která doprovází svého dlouholetého přítele Nicka Younga na svatbu jeho nejlepšího kamaráda do Singapuru. Rachel, nadšená ze své první návštěvy Asie, ale nervózní ze setkání s Nickovou rodinou, vůbec není připravená na to, že jí její snoubenec o sobě zapomněl sdělit několik důležitých detailů. Ukáže se, že není jen potomkem jedné z nejbohatších rodin, ale také jednou z nejlepších partií v zemi. Když se Rachel ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, stává se trnem v oku nejen žárlivým nápadnicím, ale především Nickově vlastní matce. A záhy je nad slunce jasné, že i když vám peníze lásku nezaručí, rozhodně můžou všechno pořádně zkomplikovat. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Limonáda s předem odhadnutelným dějem. Ale velmi působivě zasazená do Singapuru, kde filmaři využili veškerá jeho turistická lákadla (stará i moderní architektura, příroda, jídlo) a téměř všichni lidé jsou tam krásní, elegantní a nádherně oblečení. Michelle Yeoh je stále velmi šaramantní a hraje okouzlující dámu, která za úsměvy skrývá neústupnost a tvrdé lpění na tradicích. --------- Dost mě však štvala vedlejší linka s paní Dokonalou a jejím manželem z chudých poměrů, protože přestože se jí film snažil vydávat za sympaťačku, působila spíš jako ledová královna bez emocí, která ještě ponižuje manžela tím, že před ním nápadně nenápadně schovává své předražené nákupy a pak se děsně diví, když on si připadá méněcenný. SHRNUTÍ: Chcete se podívat do exotiky z turistického katalogu - neuvidíte nic ošklivého, jen samou dokonalost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V žánri romantických dramédií sme tu už mali toľko rôznych obmien, že naraziť na niečo originálne, býva už dosť náročné. Ale musím uznať, že táto ázijská dramédia mala výbornú atmosféru a napriek klasickej šablóne to malo aj dávku originality, najmä čo sa ázijského prostredia a reálií týkalo. Sympatické herecké obsadenie, exotické kulisy Singapuru, dialógy s dôvtipom, realistické bittersweet emócie, a naozaj príjemný feeling. Všetko toto bolo prídavnou hodnotou v porovnaní s ostatnými filmami tohto žánru. Len škoda, že kvôli nevedomosti princípu mahjongu som akosi nepochopil tú konfrontáciu skromnej Rachel a povýšeneckej "svokry" Eleanor tesne pred koncom... (to by ma dosť zaujímalo) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Crazy Rich Asians" akosi nie je filmom, ktorý som čakal, že reálne dostanem. Reálne si nemyslím, že by bol film zlý, no rozhodne sú tu momentky, ktoré mi absolútne nepasovali. V prvom rade som mal pocit, že kultúrne mi iné filmy dali viac a príbehovo takisto. Tu mám pocit, že prvá polka toho akosi moc neukazuje a reálne som sa nejako moc nebavil. Film je klasifikovaný ako komédia, no tie fóry na mňa moc nezapôsobili. Myslím si, že Jon M. Chu urobil obrovský posun vpred za posledných pár rokov a každým filmom sa to u neho zlepšuje. A je fajn, ak si niektoré jeho predošlé filmy radšej pamätať nebudeme. No v druhej polke, keď nastupuje naratív a dejová línia, tak musím priznať, že som ostal skutočne prekvapený, koľko klišé sa tu zrazu začalo objavovať. Dokonca Rachel v jednom momente niekto osloví ako "Cinderellu" a to je veľmi výstižné. Tento príbeh sme už spracovaný videli. Vieme odhadnúť čo sa bude diať, ako to bude pokračovať a ako to nakoniec celé dopadne. Možno pár prekvapení sa tu objaví, no občas sa nájde moment, ktorý prekvapí. Okrem toho musím povedať, že postavy mi nie sú veľmi sympatické. Naši hlavní hrdinovia sú dobrí, okrem toho ešte možno 2 ďalšie postavy. Ostatní sú buď otravní alebo veľmi odporní. A kráľovnou odpornosti v tomto filme je Michelle Yeoh, ktorá hrá Nickovu mamu Eleanor. Pre mňa maximálne nesympatická postava. A viem, že je to cieľom, no na druhú stranu do nej nepridávajú absolútne nič, čo by nám ju zmenilo od iných postáv, ktoré mali presne tú istú rolu. Vizuálne pekné, je to celkom okey, no najprv ma to nudilo a potom to prinieslo príbeh, ktorý je starý. Na jedno pozretie to možno stačí, no osobne by som bol asi radšej, keby bol príbeh o niečo kratší. Koniec koncov trvá 2 hodiny a to je skutočne dosť. Hodnotenie: C+ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vsude samej Cinan, pak vlezu do kina a tam je o nich jeste i film... Ja nevim, no, jestli by nekdo z uzivatelu CSFD nedokazal sam natocit neco lepsiho nez tohle, mel by se mu smazat profil. Originalni je to asi jako triko od Vietnamce a zabavny na tom vsem nejvic bylo, kdyz si Cinan v rade prede mnou vylil Colu do popkornu. Jo a hezka Cinanka? Lituju, jeste porad ji nevynalezli. (Vancouver, Kanada) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ta já nevim, cywe. Buď ztrácím smysl pro humor, nebo jsem na tom filmu něco fakt nepochopil. Crazy Rich Asians je po všech koutech vychvalovaná americká... ehm... "komedie", která je unikátní svým zcela čistě asijským obsazením (což je rozhodně zajímavé, nicméně děj to nezachraňuje ani náhodou, ale možná proto tomu lidé v dnešní době dávají zelenou), o sympatické učitelce, která se jede seznámit s extrémně bohatou rodinou svého kluka do Singapuru. Během první poloviny jsem myslel, že chcípnu nudou. Po první hodině jsem měl pocit, že na to koukám už 56 let, usedá na mně prach a z mé kočky, co mi ležela na klíně, zbyla jen kostra. Děj se vůbec nehýbal, furt se tam jen mele, mele a mele. Pak dochází k nějakým vedlejším dějovým linkám, které hlavní zápletku nijak neovlivňují a člověk si říká, proč tam teda vůbec byly. A když už se konečně s dějem nějak pracuje, je to buď hloupé, nebo extrémně klišoidní. "Máma mého kluka si na mě nechala najmout soukromého detektiva. Proto budu nasraná na svého kluka, aby mě odprosil, protože fuck logic." Nezachraňovala to ani charismatická a skvělá Michelle Yeoh z daleko lepšího snímku Tygr a Drak. K dobru přičtu velice hezkou svatbu a pár scén s bratrem kluka hlavní hrdinky, který mě přinutil aspoň párkrát uchechtnout. Ale fakt jen párkrát. Těm vysokým hodnocením nerozumím. A to se považuju za docela přívětivého diváka. Lepší 2* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Filmový hotel s tromi vežami je skutočný a volá sa Marina Bay Sands. Je známy tým, že má najväčší strešný bazén na svete. (Pat.Ko)
  • První film západní produkce s čistě asijskými herci, po více než 25 letech. (Tomas_TM)
  • Ccelosvětová premiéra proběhla 7. srpna 2018 v TLC Chinese Theatre v Los Angeles v Kalifornii. (ČSFD)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama