Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (400)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bizarní, sprostý, často docela nechutný, ale přesto krásný upřímný příběh o osamělosti a snaze vymanit se ze všech těch přetvářek každodenního života a hodnot, které nastavuje společnost. Ze strachu být prostě sám sebou. K tomu je to vizuálně i hudebně fakt pěkné a je až neuvěřitelné, kolik pocitů to i přes všechny ty do absurdna vyhnané momenty dokáže vyvolat a kolik toho film dokáže sdělit, pokud ty metafory divák dokáže přijmout a ztotožnit se s nimi. Vtipné, hravé a lidské - za mě dobrý! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Odkedy Daniel Radcliffe dohral svojho posledného Harryho Pottera, odvtedy som ho nevidel v nejakej normálnej role .. a vyzerá, že budem na neho rovnako vysadený ako na iného Brita, na Hugha Granta ... Týmto filmom sa úspešne zaradil do škatuľky - NEPOZERAŤ! .... Teda ... ak by ste fakt mali chuť sledovať po celý čas prdiacu mŕtvolu, ktorá používa svoje prdy na reaktívny pohyb, či svoj stoporený úd v nohaviciach ako kompas a iný bizár .... tak si to spokojne pozrite. Film niečo má do seba, to mu neberiem, ale nie jeden, ale množstvo momentov už bolo za mojou hranicou znesiteľnosti. Nečudujem sa teda faktu, keď na festivale nezávislých filmov Sundance v Utahu odchádzali ľudia zhnusení z kinosál ... No aby ste nepovedali, že som na tom filme nenechal aspoň nitku suchú, tak soundtrack bol výborný! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dlouho už mě film takhle nenasral. Čekal jsem svěží vynalézavý film, který bude asi trochu divný, ale třeba mi zvedne náladu. Místo toho jsem dostal tuhle totální mrdku o hovně, která je tak poplatná dnešní hipster době, až se mi z toho chce řvát beznadějí. Splňuje to všechna nepsaná kritéria. Podivín Paul Dano si tam povídá s prdící mrtvolou, staví si panáčky z harampádí a povídají si o sexu, hraje k tomu dementní pozitivní hudba...a pozor on je blázen, ale hodnej a na konci to všem natřou. A to nejdůležitější nechybí. NIC se tam neděje. Není tam děj, jen si tam tak hrají a povídají, protože to je přece roztomilé že? Jsem z toho meganasranej ještě teď a bez rychloposuvu bych si pravděpodobně vrazil kudlu do oka. Na konec bych chtěl ještě tvůrcům popřát ať jdou do píči, protože takhle prostě ne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!!! Sorry ale nie, toto bolo príliš. Pochopil som to správne, že celý čas šlo o psychopatického stalkera, ktorý žil ako bezdomovec kúsok od domu svojej platonickej lásky (ktorá ani nevie, že existuje) a teda celý film sa odohrával na ploche pár metrov štvorcových? Na ostrove sa tým pádom odohráva iba krátka scénka pred úvodnými titulkami? Resp. odohráva sa v hlave hlavnej postavy, ktorá si les predstavuje ako ostrov? A čo tá mŕtvola preboha??? Akože soráč, ale toto vážne išlo úplne mimo mňa. V jednotlivostiach je to občas až pozoruhodné, režiséri odviedli dobrú poetickú prácu a Daniel Radliffe, nech si kto hovorí čo chce, dole klobúk za to, že to vzal. Ale ako celok je to taká nálož WTF, až som bol znechutený a rozčarovaný. Také drobnosti, ako že mobil má baterku, ktorá vydrží milión rokov bez nabitia (alebo Hankovo zázračne oholenú bradu a nehnijúcu mŕtvolu), tvorcovia neriešia, čo je svojím spôsobom úžasné. Pravdepodobne jedna z najabsurdnejších filmových zápletiek, s akou som sa za celý svoj život stretol. Ale to je asi tak všetko. Vtipné to nie je, ale nie je to ani dráma a postavy sú dosť nepríjemné. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film o strachu z komunikace, o tom jak důležitý je mít přátele, jakož i osobu na kterou se můžete spolehnout a sdílet s ní všechny svoje pocity, zážitky a smutky, o tom jak důležitý je žít! Protože když tomu tak neni, budete se muset spolehnout na mrtvolu Harryho Pottera a hodně sraček (jak skutečných, tak životních)! Tématicky netradiční, humorem zdrcující, režijně originální a v jádru i tragická sonda do duše osamělýho člověka, podpořená geniálnim - byť nevyužitym - soundtrackem (Manchester Orchestra). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)
  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)
  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama