Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (401)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak takto osamelo sa cíti dnes obrovské množstvo mladých a nielen mladých ľudí. Každý si vytvára svoj vlastný, opustený ostrov so svojim iluzórnym svetom a je mu v ňom dobre. A keď je ten človek pre ostatných divný, čo je vlastne dnes každý voči každému, máme tu takých neviditeľných ostrovov miliardy. A ešte je to aj o sile priateľstva, pretože sám sa existovať nedá. Dvojica "divných" režisérov nám pohľad na dnešný svet neukazuje prostredníctvom realistickej drámy, ale cez vysoko metaforický fikčný svet, ktorý nevyžaduje exaktné pochopenie jeho pravidiel. Pretože naše vnútra sa tiež nedajú plne pochopiť a vysvetliť ostatným. Občas trochu patetické, sentimentálne a tak povediac cez čiaru, ale aj to je súčasťou tej bizarnosti. Škoda, že v kolonke hrajú je viacero mien, považujem to za spoiler čiastočne ničiaci zážitok z filmu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, co zde mám vlastně napsat! Když jsem viděl trailer, tak jsem si okamžitě řekl, že tohle prostě chci vidět, i když jsem tak trochu tušil, že půjde o lehce zvrácenou bizarnost. A vlastně jsem se ani moc nepletl! Švýcaráku se rozhodně nedá upřít jeho originální a neotřelý námět, který na jednu stranu ohromí, na druhé straně trošku znechutí. Divák má možnost sledovat bláznivé dobrodružství trosečníka a jeho umrlčího kámoše, které se vyznačuje zejména naprostou neúctou k lidskému tělu a orgánům. Chvílemi mi to trošku připomínalo nějaký film od Gondryho (např. Prosíme přetočte), hlavně kvůli těm ručně vyrobeným kulisám, které měly napodobovat skutečnost. Posledních deset, patnáct minut bylo pro mě značně rozpačitých, jelikož se mi zdálo, jako by tam tvůrci ztratili dech a nevěděli, jak to všechno zakončit. Zkrátka film, který není pro každého, vlastně ani já nemohu říct, že by to byl můj šálek kávy a to mám černý a lehce nekorektní humor rád, nicméně i přesto doporučuji ke zhlédnutí, pokud chcete vidět něco, co jste doposud ještě neviděli. P. S. "If you don't know Jurassic Park, you know shit." ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bližšie k 80%, ale taký originálny film som nevidel riadne dlho. Ten mix nálad je neskutočný, nielenže Scheinert/Kwan dokážu zo sekundy na sekundu kolísať medzi hnusom, smútkom a humorom, v záverečnej scéne to dokážu všetko naraz. Oproti všetkým tým nostalgickým kolážam ako Jurassic World a Force Awakens a schématickým marvelovkám je toto jeden malý originálny zázrak. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který toho chce tolik říci, ale naneštěstí je až příliš vynalézavý, hravý a experimentální, jakkoli bych si v životě nepomyslel že právě tyto přívlastky někdy nazvu zápory. Ale ono to vlastně ani moc nevadí, zábavné je to totiž kupodivu pořád. Prdění už nikdy nebude jako dřív a jízda autobusem je najednou povznášející činností! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tuhle podivnost doporučuji. Filmu neskutečně kromě dua Dano/Radckliffe vládne neskutečná hravost, nápady (často velmi úchylné) a hlavně taková opravdová lidskost a touha najít znovu sám sebe, lásku, mít cíl a za ním jít. Kdo se ve filmu dokáže přenést přes prvních 30 minut má zaděláno na velmi dobrou náladu. Ten film dělá z obyčejných věcí, věci krásně úžasné. Daniel Scheinert je tím člověkem, u kterého budu velmi rád vyhlížet jeho příští film a studio A24 točí neskutečné nedivácké pecky. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama