Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (402)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne v tomto prípade, ako vidím, sa zhodnem aj s takými užívateľmi s ktorými sa skoro nikdy nezhodnem! Neskutočne morbídne a nechutné. Myslela som, že rovno napálim odpad, ale faktom je, že mi v tom zabránila hlavná myšlienka filmu, ktorá podľa mňa je taká, že chudák retardovaný Hank má vo svojom živote tak málo lásky, pochopenia a ľudskej pozornosti, že mu ku šťastiu stačí aj mŕtvola. Akurát toho šťastia bolo akosi príliš a akosi sa mi z ich prejavov mužskej svornosti permanentne dvíhal žalúdok. Nie, že by som sa ani raz nepousmiala, ale čo je veľa... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bližšie k 80%, ale taký originálny film som nevidel riadne dlho. Ten mix nálad je neskutočný, nielenže Scheinert/Kwan dokážu zo sekundy na sekundu kolísať medzi hnusom, smútkom a humorom, v záverečnej scéne to dokážu všetko naraz. Oproti všetkým tým nostalgickým kolážam ako Jurassic World a Force Awakens a schématickým marvelovkám je toto jeden malý originálny zázrak. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

51. MFFKV: Stoprocentní hipsteřina, zároveň platící za jeden z nejzábavnějších kousků festivalu. Potenciálně kultovní snímek o prdící mrtvole, která se dá použít jako skládací švýcarský nůž, nejprve těží z absurdních gagů a bizarního humoru, přičemž s přibývajícími minutami stále nabývá na závažnosti, až se změní posmutnělý obraz psychicky narušeného a asociálního jedince. Ano, Švýcarák po většinu stopáže jede v bezpečných kolejích indie hitu pro masy, včetně feel-good montáží a roztomile ujetých dialogů, jako celek se však jeví jako skutečně originální skloubení psychologického dramatu a (fekální) komedie, která dokonce obsahuje poselství o plynatosti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tuhle podivnost doporučuji. Filmu neskutečně kromě dua Dano/Radckliffe vládne neskutečná hravost, nápady (často velmi úchylné) a hlavně taková opravdová lidskost a touha najít znovu sám sebe, lásku, mít cíl a za ním jít. Kdo se ve filmu dokáže přenést přes prvních 30 minut má zaděláno na velmi dobrou náladu. Ten film dělá z obyčejných věcí, věci krásně úžasné. Daniel Scheinert je tím člověkem, u kterého budu velmi rád vyhlížet jeho příští film a studio A24 točí neskutečné nedivácké pecky. 70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Manny, jestlis neviděl Jurský park, tak víš o životě pěkný hovno." ________ Film, který vás prvním prdem rozesměje, a posledním prdem rozpláče. Nekecám, doposud nikdy jsem neviděl něco tak nekorektně upřímnýho a přitom tak imaginativně magickýho. Zcela bezkonkurenčně nejlepší existenciální feel-good tragikomedie/filozofický buddy-movie/oslava kamarádství co jsem kdy viděl s fekálním humorem, zápletkou a kreativní spontaneitou tak absurdní, že je originální až za hrob (doslova!). Ústřední duo Paul Dano & Daniel Radcliffe jsou bezpochyby nejcharismatičtější filmová dvojka co kdy chodila - a samozřejmě i prděla - po stříbrných plátnech. Inspirativní poselství o tom, že ačkoliv jseš pytel hoven, jsi jedinečný pytel hoven, si musí vzít k srdci snad každý.... Inu, v jednoduchosti je přece krása. Co dodat? Bizár nad bizáry, fakin piece of (f)art! Neskutečně osvobozující a melancholický zážitek. Danielsové jsou šílenci a géniové zároveň. 10 prdů z 10 💚 [#A24RULES!] ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno