Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (401)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY JSI TA NEJOPLZLEJŠÍ VĚC V TOMHLE OPLZLÝM SVĚTĚ"...“ /// Robinson měl Pátka, Chuck Noland Wilsona a Hank má Mannyho. Jednoduchej, ovšem vše vyjadřující humor ve filozofickým ujednání o skloubení bobků všech lidí s těmi mými (samozřejmě, že jeho, ale třeba to budeš cejtit taky…). A jak byste osamělost, potřebu a nedostatek lásky vedoucí k šílenství popsali vy? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě fáze, ve který se můžu stát vodním skútrem, studnou, kamarádem, kompasem, sprchou, střelnou zbraní, sekerou.... 2.) Jsem obdivovatel píčovin. 3.) Mám 3 zvláštní schopnosti: dokážu ztopořit, prdět a … 4.) Thx za titule „Figggo8“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

mcb 

všechny recenze uživatele

51. MFFKV: Stoprocentní hipsteřina, zároveň platící za jeden z nejzábavnějších kousků festivalu. Potenciálně kultovní snímek o prdící mrtvole, která se dá použít jako skládací švýcarský nůž, nejprve těží z absurdních gagů a bizarního humoru, přičemž s přibývajícími minutami stále nabývá na závažnosti, až se změní posmutnělý obraz psychicky narušeného a asociálního jedince. Ano, Švýcarák po většinu stopáže jede v bezpečných kolejích indie hitu pro masy, včetně feel-good montáží a roztomile ujetých dialogů, jako celek se však jeví jako skutečně originální skloubení psychologického dramatu a (fekální) komedie, která dokonce obsahuje poselství o plynatosti. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Danny brothers ví jak na to a pokoušejí diváky v příčetnosti, jakou filmu dokáží vůbec vynaložit. Nic podobného jsem ve filmech nikdy neviděl, nic tak přehnaně odmítavého, ale zároveň tak kouzelně natočeného, že nakonec to i vykouzlí úsměv na tváři. Takovéhle střídání averze a něhy se nikomu u mě ještě vázně vykouzlit nepodařilo...9/10 ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

No jak tak koukám, leckomu tu jako námět k filozofování o životě stačí prdění a Radcliffova erekce. Neřadím se k puritánům, rád ochutnám lecos, ale tohle bylo prostě za hranou. Skvěle to vystihla holčička na zahradě slovy: ,,to je odporné'' ! Radcliffa nesnáším, ale snad bych ten jeho brýlatý (navíc nazelenalý) xichobličej skousl. Tohle ale prostě nešlo. Marně jsem hledal kousek vtipnosti. Ne.. nebudu tu tedy pět ódy nad netradičním pojetím robinsonády s mrtvolou (útěku ze světa lidí), či polemizovat zda je hlasité prdění na veřejnosti zdravé. Tohle prostě nemělo vůbec vzniknout. A jestli někomu stačí vidět představitele Haryho Pottera v roli prdícího skůtru, tak mně tedy rozhodně ne! Nechápu Redforda, že tohle na jeho fesťáku získalo cenu! Svět je fakt poslední dobou nějakej divnej... Hrdě se přidávám k Verbalovi a jeho hodnocení. - ODPAD ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vtipné a divné. To druhé víc. Já hned od začátku tušila, že když v tom hraje Paul Dano, že bude hrát divného týpka - a taky že jo. Depresivní asociál, co musí najít smysl života - a pomůže mu v tom mrtvola Daniela Radcliffa (který je tu hodně fajn). Originální jsou ty homoerotické chvilky, které nemusí být každému příjemné. Ale zvlášť Radcliffe i tyhle trapnější momenty zachrání svým roztomilým hereckým projevem (ano, ačkoli hraje mrtvolu, tak opravdu hraje!). 60 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)
  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)
  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama