Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Švýcarák odmieta škatuľky. Začína ako fekálna...pardon plynatá čierna komédia a končí ako...k tomu sa ešte dostanem. Film o dvoch postavách, v rámci ktorých jedna plní funkciu nepopísaného papieru. Skvelý koncept, ktorý prináša humor ruka v ruke so zamyslením sa. Musím uznať, že erekcia asi nebola nikdy tak vtipná ako práve tu. Postupne sa papier zapisuje a vznikne tak kniha plná zážitkov, dojmov a obáv. Vybudujete si ani nie tak vzťah k postavám, ale vzťah k tomu, čo chcú dosiahnuť. A keď sa im to...tak vás to proste...Zvláštne dojemný film, ktorý môžem odporučiť každému, kto rád raz za čas vyskočí zo svojej komfortnej diváckej škatuľky. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne v tomto prípade, ako vidím, sa zhodnem aj s takými užívateľmi s ktorými sa skoro nikdy nezhodnem! Neskutočne morbídne a nechutné. Myslela som, že rovno napálim odpad, ale faktom je, že mi v tom zabránila hlavná myšlienka filmu, ktorá podľa mňa je taká, že chudák retardovaný Hank má vo svojom živote tak málo lásky, pochopenia a ľudskej pozornosti, že mu ku šťastiu stačí aj mŕtvola. Akurát toho šťastia bolo akosi príliš a akosi sa mi z ich prejavov mužskej svornosti permanentne dvíhal žalúdok. Nie, že by som sa ani raz nepousmiala, ale čo je veľa... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Paul Dano jako lásku hledající podivín, co při masturbaci myslí na svojí mámu, a Harry Proper coby věčně prdící mrtvola. Neřikám, že to nemá svoje chvíle, ale mě to kupodivu bavilo spíš v těch vypjatých momentech, než při těch bizarně dobrodružných kravinách. Taková scéna s medvědem a úplný závěr jsou tak pro mě vrcholy filmu. Herecky ale přesný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tuhle podivnost doporučuji. Filmu neskutečně kromě dua Dano/Radckliffe vládne neskutečná hravost, nápady (často velmi úchylné) a hlavně taková opravdová lidskost a touha najít znovu sám sebe, lásku, mít cíl a za ním jít. Kdo se ve filmu dokáže přenést přes prvních 30 minut má zaděláno na velmi dobrou náladu. Ten film dělá z obyčejných věcí, věci krásně úžasné. Daniel Scheinert je tím člověkem, u kterého budu velmi rád vyhlížet jeho příští film a studio A24 točí neskutečné nedivácké pecky. 70% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Videl som už aj nechutnejšie a morálne zvrátenejšie filmy ako je tento. A nejeden tunajší velikán ich staval na piedestál. Takže odpad a opovrhnutie si tentokrát ušetrím. Ak to tvorcovia mysleli vážne, či dokonca ako metaforu, minuli sa u mňa bohužiaľ účinkom. Čo je ale horšie, film nie je ani zábavný. A to ani úchylne zábavný. Takže som ho so sebazaprením dopozeral asi na trikrát. A aj to len preto, lebo bol naozaj nepredvídateľný a jeho záver som vo svojej - inokedy nespochybniteľnej - genialite nerozšifroval. (2.10.2016) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)
  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama