Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (402)

misterz 

všechny recenze uživatele

Len pre okrajového diváka. Otázky a úvahy o priateľstve, láske, šťastí a potrebe mať niekoho, kto dokáže vyplniť vnútornú prázdnotu, tu sú vyjadrené neskutočne sarkastickou a bizarnou formou. Swiss Army Man mi navyše ponúkol širokú škálu rôznorodých pocitov a emócií - také niečo dokážu tak 2-3 filmy dohromady, ale jeden... tak to už je raritka, naozaj ide o veľmi pocitovo bohatú záležitosť, pričom je i vynikajúco zahraná. A záver so sebou priniesol peknú bodku a hlavne veľa impulzov na dumanie. Originalita tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film se opírá o dobré herecké výkony, ale zbytek je to dost bizár. Dialogy jsou bezduché a vesměs nepomáhají k nějakému vývoji v ději a nechápal jsem, co vlastně chtěli tvůrci celým příběhem a jednáním postav říci. Závěr vede k asi k nějaké pointě, která mi přišla dost banální na to, aby to vyústilo v tak fantasy jednání hlavní postavy. Celé to trvá moc dlouho a stane se, že film v některých pasážích začne nudit a pořád se opakují tytéž věci. Tento počin nebyl šálek mé kávy......4/10 ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne v tomto prípade, ako vidím, sa zhodnem aj s takými užívateľmi s ktorými sa skoro nikdy nezhodnem! Neskutočne morbídne a nechutné. Myslela som, že rovno napálim odpad, ale faktom je, že mi v tom zabránila hlavná myšlienka filmu, ktorá podľa mňa je taká, že chudák retardovaný Hank má vo svojom živote tak málo lásky, pochopenia a ľudskej pozornosti, že mu ku šťastiu stačí aj mŕtvola. Akurát toho šťastia bolo akosi príliš a akosi sa mi z ich prejavov mužskej svornosti permanentne dvíhal žalúdok. Nie, že by som sa ani raz nepousmiala, ale čo je veľa... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poeticky Robinson Crusoe, ktory v poslednej tretine ziska aj hlbsi vyznam, ktory ukaze, ze to nebola samoucelna blbina. Len skoda poslednych par sekund, ktore hlbsiu pointu zase zhodia. Jak Paul Dano, tak aj Daniel Radcliffe podavaju fantasticke vykony. Vyuzitie schopnosti Radcliffovej postavy je neraz zabavne. Ale od polovice mi to uz zacalo pripadat trochu monotonne a film znova nakoplo az poslednych par minut. Film za jedno pozretie rozhodne stoji, ale druhykrat si ho uz asi nepustim. 6/10. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Neupírám tomu hodně zajímavé nápady i zcela nečekaný vývoj a průběh. A upřímně nemohu říct, že bych se u toho filmu nebavil, byl jsem velmi zvědavý jakým dalším bizarním a nečekaným způsobem se to vše stočí a přetočí a nikdy jsem nemohl říct takové to obligátní "jo, to jsem přesně čekal", jak se vám to bohužel stává u značné části americké produkce. Myslím, že kdyby tvůrci dali více pozor na hranicích toho, co je ještě zajímavý a invenční přístup a co je s prominutím už normální sračka, byl by to vskutku skvělý film. Chápu, tyto hranice jsou u originálních věcí tenké a někdy je nutno riskovat. Nicméně v tomto případě se občas stalo, že tlačení na pilu v invenčnosti bylo natolik důrazné, že místo lehkého krůčku přes dělící čáru dobrého vkusu film občas ujel až někam deset kilometrů za ni (a to nikoliv dobrým směrem). Ale celkově spíš silnější než slabší tři hvězdy. PS: Danova dvojrole trosečníka a sličné děvy a Radcliffova mrtvola byly dost povedené. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)
  • Paul Dano se nechal slyšet, že chtěl roli ve filmu jen díky jediné větě, kterou mu režiséři o filmu řekli: "Jde o film, kde tě první prd rozesměje a poslední prd rozpláče." (Hal_Moore)
  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama