Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (401)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film o strachu z komunikace, o tom jak důležitý je mít přátele, jakož i osobu na kterou se můžete spolehnout a sdílet s ní všechny svoje pocity, zážitky a smutky, o tom jak důležitý je žít! Protože když tomu tak neni, budete se muset spolehnout na mrtvolu Harryho Pottera a hodně sraček (jak skutečných, tak životních)! Tématicky netradiční, humorem zdrcující, režijně originální a v jádru i tragická sonda do duše osamělýho člověka, podpořená geniálnim - byť nevyužitym - soundtrackem (Manchester Orchestra). ()

hrona 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku jsem se hlavou málem ukroutil, celou dobu jsem si říkal,, co to sakra je za úděsnou bejkárnu,, ale přiznám se, že jsem byl na druhou stranu u filmu jak přikován a čekal co z toho vyleze. Je to hodně netradiční materiál, na můj vkus dost fekální a také dost ujetý, na druhou stranu po herecké stránce na pohodu. Paul Dano už je zkrátka mezi úchyláky zaevidovaný no a Harry v celku ušel. Oba film s přehledem drží na té své bizarní uzdě až do konce a to je prosím pěkně postaven pouze na dialogu, o ději zde opravdu mluvit moc nelze. Každopádně je mi líto konce, ten bych viděl o několik desítek vteřin dříve. Hodně film sráží. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, co zde mám vlastně napsat! Když jsem viděl trailer, tak jsem si okamžitě řekl, že tohle prostě chci vidět, i když jsem tak trochu tušil, že půjde o lehce zvrácenou bizarnost. A vlastně jsem se ani moc nepletl! Švýcaráku se rozhodně nedá upřít jeho originální a neotřelý námět, který na jednu stranu ohromí, na druhé straně trošku znechutí. Divák má možnost sledovat bláznivé dobrodružství trosečníka a jeho umrlčího kámoše, které se vyznačuje zejména naprostou neúctou k lidskému tělu a orgánům. Chvílemi mi to trošku připomínalo nějaký film od Gondryho (např. Prosíme přetočte), hlavně kvůli těm ručně vyrobeným kulisám, které měly napodobovat skutečnost. Posledních deset, patnáct minut bylo pro mě značně rozpačitých, jelikož se mi zdálo, jako by tam tvůrci ztratili dech a nevěděli, jak to všechno zakončit. Zkrátka film, který není pro každého, vlastně ani já nemohu říct, že by to byl můj šálek kávy a to mám černý a lehce nekorektní humor rád, nicméně i přesto doporučuji ke zhlédnutí, pokud chcete vidět něco, co jste doposud ještě neviděli. P. S. "If you don't know Jurassic Park, you know shit." ()

juta 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru bylo zřejmé, že to bude naprostá bomba a to samé se ukázalo i v celém filmu. Bizardní film, který to dokázal! Dokázal ve mě vyvolat ty pocity, které ukazují jen a jen na to, že se dívám na něco, z čeho budu mít dlouhou dobu dobrý pocit. Neskutečně vtipný a ta hudba, ahh... Výborný, prostě výborný... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Dan Kwan se přiznal, že nenávidí humor s prděním, acapelu a písničku "Cotton Eye Joe". Na otázku, proč tedy natočil film zrovna o těchto věcech, odpověděl, že pokud chcete zfilmovat něco, co nenávidíte, určitě to uděláte dobře. (John2y92)
  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)
  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama