Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který toho chce tolik říci, ale naneštěstí je až příliš vynalézavý, hravý a experimentální, jakkoli bych si v životě nepomyslel že právě tyto přívlastky někdy nazvu zápory. Ale ono to vlastně ani moc nevadí, zábavné je to totiž kupodivu pořád. Prdění už nikdy nebude jako dřív a jízda autobusem je najednou povznášející činností! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len pre okrajového diváka. Otázky a úvahy o priateľstve, láske, šťastí a potrebe mať niekoho, kto dokáže vyplniť vnútornú prázdnotu, tu sú vyjadrené neskutočne sarkastickou a bizarnou formou. Swiss Army Man mi navyše ponúkol širokú škálu rôznorodých pocitov a emócií - také niečo dokážu tak 2-3 filmy dohromady, ale jeden... tak to už je raritka, naozaj ide o veľmi pocitovo bohatú záležitosť, pričom je i vynikajúco zahraná. A záver so sebou priniesol peknú bodku a hlavne veľa impulzov na dumanie. Originalita tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vtipné a divné. To druhé víc. Já hned od začátku tušila, že když v tom hraje Paul Dano, že bude hrát divného týpka - a taky že jo. Depresivní asociál, co musí najít smysl života - a pomůže mu v tom mrtvola Daniela Radcliffa (který je tu hodně fajn). Originální jsou ty homoerotické chvilky, které nemusí být každému příjemné. Ale zvlášť Radcliffe i tyhle trapnější momenty zachrání svým roztomilým hereckým projevem (ano, ačkoli hraje mrtvolu, tak opravdu hraje!). 60 % ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mám mrtvolu, mám... teď už nejsem sám! Co s ní udělám? Své dívce ji dám." Hank Thompson - všech pošuků král, rybář v krajině přílivu, který na břeh vyplavuje, místo ztraceného pana Wilsona, jen rohatou prdící mrtvolu trpící dispraxií (sic!), s mrtvýma očima, model Equus. Aneb ostrov se stane prokletým vězením, jste-li sami a navíc vysadili ablixa i rivotril. Není zdravé být dlouho sám, chce to pozvat k bezďáckému ohýnku pár kamarádů: Parry, Elisa-Rose, pan Wilson, Ig Perrish, Alan Strang, Alan Radcliffe, Teddy Daniels, Emily Tailor, Jana Chochlačová. Ut ameris, ama. Ke zdejším divokým hodnocením. Lidé jsou holt čeládka různorodá. Někteří univerzální švýcarský nůž vlastnili (či ztratili), druzí pro někoho švýcarákem byli. Ti s vývrtkou jsou zdraví a hraví. No a v pořádku jsou i ti, kteří bizarnosti par exellence, zavánějící artovými prdy a hraničící se samoúčelnou masturbací, při které se myslí na matku (vlastní či kamarádovu), pošlou s hodnocením do sraček. Kvízová otázka za deset mrtvolně nafouklých bludišťáků: Do které skupiny patříte vy? ;-) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zněl naprosto uhozeně, trailer vypadal naprosto šíleně, nicméně samotný film je překvapivě svižný, upřímný a nečekaně vtipný, a proto za vyznačenými konturami hlavní linie příběhu zanechává velké poselství o lásce a přátelství. Swiss Army Man je originálním mixem velkých myšlenek, které jsou zabaleny do "hlubokých" debat o lidských náturách a prdění. Sice to může znít bláznivě, ale přede mnou se na ploše 95 minut rozestřel bravurní filmový zážitek podtrhnutý jímavým soundtrackem a příběhem, což ve mně s nejvyšší pravděpodobností bude rezonovat ještě hodně dlouho. Za tímto fenomenálním úspěchem dozajista stojí také výborné ústřední duo Paul Dano a Daniel Radcliffe, přičemž ten druhý jmenovaný si ve scénách, ve kterých je jeho mluvící mrtvola jakousi alegorií na nevinné dítě, krade celý film pro sebe. Režisérům Scheinertovi a Kwanovi se podařilo natočit film, který svým celkovým pojetím naprosto vybočuje z řady, přičemž ale nabízí hlubší a procítěnější zážitky než kdejaký holywoodský film. Výborná práce! „If my best friend hides his farts from me then what else is he hiding from me, and why does that make me feel so alone?“ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)
  • Během scény s falešným autobusem chůze Mannyho se slunečními brýlemi přesně kopíruje Víkend u Bernieho. Film, kde je také hlavní postavou mrtvola. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama