Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (402)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $4,210,454Tržby Celosvetovo $4,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ úlet na hovado s prdiacim Potterom, toto sa len tak nevidí, iný psycho prip, Radcliffe si ako keby robí z jeho novými psycho thriller úlohami prdel s fanúšikov /40%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len pre okrajového diváka. Otázky a úvahy o priateľstve, láske, šťastí a potrebe mať niekoho, kto dokáže vyplniť vnútornú prázdnotu, tu sú vyjadrené neskutočne sarkastickou a bizarnou formou. Swiss Army Man mi navyše ponúkol širokú škálu rôznorodých pocitov a emócií - také niečo dokážu tak 2-3 filmy dohromady, ale jeden... tak to už je raritka, naozaj ide o veľmi pocitovo bohatú záležitosť, pričom je i vynikajúco zahraná. A záver so sebou priniesol peknú bodku a hlavne veľa impulzov na dumanie. Originalita tomuto snímku rozhodne nechýba. 85/100 ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Odkedy Daniel Radcliffe dohral svojho posledného Harryho Pottera, odvtedy som ho nevidel v nejakej normálnej role .. a vyzerá, že budem na neho rovnako vysadený ako na iného Brita, na Hugha Granta ... Týmto filmom sa úspešne zaradil do škatuľky - NEPOZERAŤ! .... Teda ... ak by ste fakt mali chuť sledovať po celý čas prdiacu mŕtvolu, ktorá používa svoje prdy na reaktívny pohyb, či svoj stoporený úd v nohaviciach ako kompas a iný bizár .... tak si to spokojne pozrite. Film niečo má do seba, to mu neberiem, ale nie jeden, ale množstvo momentov už bolo za mojou hranicou znesiteľnosti. Nečudujem sa teda faktu, keď na festivale nezávislých filmov Sundance v Utahu odchádzali ľudia zhnusení z kinosál ... No aby ste nepovedali, že som na tom filme nenechal aspoň nitku suchú, tak soundtrack bol výborný! ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Kdo zhlédl krátký film Interesting Ball, poskytne mu to dobrý obraz toho, co v celovečerním formátu od režisérů očekávat. Ačkoli se to ze synopse nemusí zdát, Švýcarák je se svým smyslem pro absurditu a pro amatérské filosofování nad nejpalčivějšími životními otázkami ukázkový crowdpleaser. Na této rovině ovšem nezůstává a ze své podstaty si neustále utahuje. Emocionálně nejpůsobivější scény, v nichž postavy objevují sami sebe a triumfují nad nemilosrdným osudem, režiséři inscenují například za asistence hrubého a naivního fekálního a sexuálního humoru, tak jako ve výše zmíněném krátkém filmu. _____ Švýcarák nás zpravuje o tom, že vše je spojeno se vším a všichni jsme vždy v centru vesmírného dění, ale jen když jsme schopni si hlasitě ulevovat na veřejnosti. Je to málokdy viděná hříčka pohrávající si s tematickými a stylistickými tradicemi vlezlých emocionálních crowdpleaserů. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hele, tak tady je ten důvod, proč vstávat v 6 ráno do fronty na lístky, sedět na karimatce před zavřenou kasou dvě hodiny předem a chroupat včerejší rohlík k snídani. Švýcarák je emotivní bomba zabalená v jednom z nejoriginálnějších obalů. A uvnitř je pak ještě schovanej zásadní důvod, proč miluji film. Ať to nikdy neskončí a ať rozbaluji do nekonečna a ještě dál. Prďte ještě hodinu. Zajímavá věta. Vždycky jsem doufal, že tohle někdy napíšu na csfd...ok, jedu dál. Bál jsem se situace "zručně nastříhanej trailer a pak prázdno na plátně", ale jsme jinde. Jsme tam, kde jsem ani nedoufal, že se Swiss Army Manem budu. Ty nejemotivnější scény trailer ani nenakousne. To si pak dožerete až v kině na sedačce. Hned vedle dalších úchylů, co hledají štěstí v poličce "bizár", protože tahle polička byla vždycky jediná nezaprášená. Chcete se bavit o tom, že Paul Dano i Daniel Radcliffe už nikdy nebudou stejní? Vždyť ani já už nemůžu bejt stejnej, ani Jurský park nemůže. Chcete se bavit o nejlepším letošním soundtracku? Lá dá da! Lá dá da! Mně je to jedno, chroupu rohlík a vím, proč miluju film. #kviff2016 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)
  • Během scény s falešným autobusem chůze Mannyho se slunečními brýlemi přesně kopíruje Víkend u Bernieho. Film, kde je také hlavní postavou mrtvola. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama