Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (668)

Claw 

všechny recenze uživatele

Seriál "Narcos" pojednává o Pablu Escobarovi a snaze kolumbijských úřadů a agentů americké protidrogové agentury (DEA) ho zastavit. "Kokainový král", nechvalně proslulý kolumbijský drogový boss považovaný za nejbohatšího zločince v historii, jehož majetek byl odhadován na 30 miliard dolarů, je často považován za důvod, proč byl život v Kolumbii tak krvavý. Násilí v seriálu to skvěle odráží. V každé epizodě se odehraje několik dramatických, napětím nabitých střetů, kdy si přátelé budou povídat, než na sebe vytáhnou zbraně, agenti DEA neustále provádějí razie v kokainových laboratořích, časté jsou zátahy na řidiče (znervózňuje vás každý rozhovor v autě) a pokusy o atentát přicházejí z ničeho nic, takže seriál má počet zabitých, který zahanbí i "Hru o trůny". Seriál vyniká také tím, že za každou z těchto scén násilí stojí pravda. Do děje jsou vmíchány archivní záběry, které to podtrhují, a je nesmírně osvěžující vidět skutečnou fotografii Pabla Escobara namísto muže, který ho ztvárňuje. Tyto záběry, stejně jako využití vyprávění hlavního agenta DEA, kterého hraje Boyd Holbrook, jsou nesmírně dobře vetknuty do příběhu a věnují divákům čas, aby je zasvětili do konkrétních detailů. Také postavy jsou do seriálu dobře zakomponovány. Za zmínku stojí drogový boss José Rodriguez Gacha v podání Luise Guzmána a další agent DEA Javier Peña, kterého hraje Pedro Pascal. Wagner Moura jako Pablo Escobar je však fantastický a bez ohledu na to, že jde o masového vraha, je těžké si tuto postavu neoblíbit. To všechno ovšem zapadá do jednoho příběhu, pokud jde o drogovou scénu 70. a 80. let jako takovou, která je dál od kokainem naplněných ulic Miami, a naopak blíže kokainovým laboratořím v Kolumbii. Zde vládnou machističtí drogoví bossové připomínající Al Pacinovu "Zjizvenou tvář" i některé postavy ze seriálu "Perníkový táta", kteří vždy mluví svým rodným jazykem a zanechávají tak seriál plný nesmírně uspokojivých scén plných španělštiny. "Narcos" je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších seriálů všech dob. /100% + TOP 10/ ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem zajímavý dokumentární snímek, který popisuje historické události v jedné bohem zapomenuté zemi v jižní Americe, kde si za peníze můžete koupit vše, včetně armády, policie anebo dokonce si v uvozovkách zprivatizovat věznici ve které si zrovna užíváte dovolenou. Je neskutečné, kolik lidí podporovalo tento obchod, ať už se jedná o Escobara anebo jeho kámoše z Medellínského kartelu. Celá země do toho byla zapletena a většina lidí z toho měla užitek. Někdo větší, někdo menší. A komu se to nelíbí,ať si...Né, né, komu se to nelíbí, tak toho nekompromisně zklikvidujeme. Tady šlo hlavně o to, že Pablo a spol. měli kvalitní zboží na kterým si v osmdesátkách ujížděla skoro půlka Ameriky. Takže to DEA a jejich pionýrský sbor měl dost těžký, aby se prosadil v tomto zkorumpovaném prostředí napudrovaných nosů. A musím uznat, že to jak to bylo natočeno už mi málem i několikrát připomínalo, že kvalita seriálu se dá přirovnat ke kvalitě filmům, které jsou natáčeny na stříbrné plátno. Za mě nekompromisních 100%. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kvalita je ve filmovém umění už definitivně v televizní tvorbě. Po Robocopovi jsem se bál o kariéru José Padilhy, ale on se nedal Hollywodem docela zlomit a v Narcos se pro televizi Netflix vrátil ke kořenům...do latinskoamerického světa, do prostředí zločinu, drogového obchodu...k elitní (protidrogové) jednotce... Seriál, který se komplexností zobrazované tématiky a důrazem na realistický prvek jako jediný blíží kultovnímu The Wire! Série 1: 100%, Série 2: 100%, Série 3: 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Excelentně zpracovaný seriálový "opus magnum" o jednom z nejznámějších narkobaronů moderních dějin. A i když jsem měl ze začátku lehké obavy, že se v záplavě jmen, dat a neuvěřitelných machinací budu ztrácet, opak byl pravdou. Tvůrci tohoto vybroušeného seriálového klenotu to celé postavili jako dechberoucí přehlednou mozaiku, jež Vás od prvních okamžiků dokonale vtáhne mezi narkobarony, řadové mafiány, obyčejné posluhovače a kolumbijský lid. Je ale ovšem jasné, že takový úspěch by byl poloviční bez představitele Pabla Escobara. Wagner Moura pojal tuto postavu dokonale démonickým způsobem, pročež když se před Vámi v průběhu děje objeví dobové záběry či fotografie, jen málokdy poznáte nějaký markantní rozdíl. Musím zde rovněž zmínit i skvěle napsané postavy na "druhé straně barikády" v řadách DEA, jejichž charakter je rozvíjen bravurním a nenuceným způsobem. Tohle se zkrátka povedlo na výbornou, pročež byste si tuto delikátní seriálovou exkluzivitu s neodolatelnou příměsí kokainu a peněz rozhodně neměli nechat ujít. Výborná práce! (Netflix) „Plata O Plomo.“ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tady nejde absolutně vytknout, tohle je prostě masakr, jeden z vůbec nejlepších seriálů. Escobar byl pěknej hrůzu nahánějící sráč a neskutečně inteligentní. Trochu zamrzí otevřený konec, ale v pohodě. Občas vložené skutečné záběry udělají radost, do toho ta tvrdá akce, prostě život v Kolumbii asi žádné peříčko, za mě maximální spokojenost, jednoznačně 100%...Tak po třetí řadě musím trvat na svém hodnocení, to nemá obdoby, Kartel z Cali si jede po svém i bez Pabla a rozhodně se je na co dívat, v té době bych žít nechtěl, je to drsné, akční, napínavé a skutečně drsné. ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Pablo Escobar mal okrem chovu exotických zvierat a súkromnej zoo na svojom pozemku aj dinopark. (vander19)
  • Seriál byl natočen dle všech dostupných nasbíraných informací o Pablu Escobarovi a Medellinském kartelu. Velká většina scén tedy skutečně odpovídá realitě, včetně všech vražd, únosů, číselných a finančních údajů, jmen všech osob a dalších informací. Pouze výjimečně byly reálné události záměrně zdramatizovány nebo zkresleny, většinou ve snaze dostat do vymezené stopáže vše, co chtěli tvůrci obsáhnout. Dalším důvodem byl záměr co nejdetailněji naplnit vymezený horizont Escobarova života. (jerry12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama